Terrorattack i Stockholm

2017-04-07

Terrorattacken i Stockholm var ett faktum... Plötsligt exploderade Internet med live-sändningar och bilder på lastbilen som hade kört in i Åhléns-huset, efter att ha prejat ner folk längst med hela Drottninggatan. Bilder på skadade och omkomna människor spreds på sociala medier och jag kunde inget annat än att sitta på jobbet och bara gapa. Fy fan, vilken grej... Stackars familjer!

Som tur var befann vi oss fortfarande på jobbet och det skulle visa sig att jag inte kände någon som skadades i dådet. Jag följde live-sändningen hela eftermiddagen och vi insåg efter ett par timmar att vi vågade börja ta oss hemåt. All trafik stod självklart still i stan, men som tur är bor vi på gångavstånd hem. Många på jobbet fick sova över på jobbet eller hos kollegor, men vi började promenera hemåt via Gamla Stan. Det hela kändes så surrealistisk, som en apokalyps... Folk vallfärdade, i en konstig tystnad, ut från stan medan vi gick motströms. Så himla konstigt...

Tack och lov "misslyckades" terroristen, han lyckades aldrig detonera sin "bomb" som han hade tagit med sig i lastbilen. Det förminskar dock inte att flera människor omkom och att man numera rör sig i Stockholm med en viss försiktighet, man har lite mer koll på sin omgivning än innan.