Avsmakningsmeny på Gastrologik

2017-03-18

Som jag har sett fram emot kvällens middag! Jag har länge velat besöka Gastrologik, där man inte har en aning om vad som står på kvällens meny. Med sin Michelin-stjärna var mina förväntningar skyhöga och jag kan bara tacka mina föräldrar för den fina 30-årspresenten! Vi hade platser vid det "Gemensamma Bordet" ikväll, vilket innebar att vi fick ytterligare sex bordsherrar och damer, alla engelsktalande.

Den äldre herren som satt bredvid mig var en riktig matkonnässör. Han hade ätit på några av världens bästa restauranger, bl.a. en restaurang i Japan där slutnotan (för fyra personer) hade landat på över 30 000 kr!!! Helt sjukt!

Maten som serverades var ypperligt tillagad och mästerligt serverad, vilket hantverk! Jag tror dock att vi besökte restaurangen vid fel tid på året - mitt mellan vinter och vår vilket innebar många rätter med kålbas. Jag hade önskat lite mer fräschör och friskhet i rätterna, nu blev de lite för murriga för min smak, tyvärr.


#No 1

Tunnbröd med gravad ren, messmör och lingon.


#No 2

Tartelette med råräka med rosor.


#No 3

Kycklinglever med hasselnöt och äpple.


#No 4

Dykplockad pilgrimsmussla med gran, libbsticka och kålrabbi.


#No 6

Grillat ostron med äpple och fläder - en av kvällens favoriter!


#No 7

Kruskål med hjärtmusslor, Carelian caviar och tryffelalger.


#No 8

Torsktunga med rotsellerigröt och svartvinbärsblad.


#No 9

Kålrot med plommon från sommaren och pumpakärnor.


#No 10

Grillad killing med mammas mjölk, kål och fermenterad svart vitlök - ännu en av kvällens favoriter!


#No 11

Rödbeta från jordkällaren med tjäder och svartvinbärsmjöd - kvällens favorit!


#No 12

Pannkaka på gråärta med färsk och lagrad getost.


#No 13

Fryst älggräs med karamell på vassle och selleri - en till favorit!


#No 14

Honung, pollen och bivax.


#No 15

Dinkelgröt med fryst kärnmjölk och äpplen.


#No 16

Vuxengodis på kåda (och vodka).


#No 17/18/19

Jordärtskockskola, Kalvdans, Rönnbär & Nypon.