Dejtnight på SMAK

2017-03-03

Ibland vill jag bara överraska Johan och det blir extra roligt när jag vet att han avskyr hemlisar samtidigt som han älskar dem! Idag retade jag honom hela dagen, hintade om att vi skulle iväg någonstans efter jobbet. När vi lämnade jobbet var han sååå nyfiken. Vi hoppade på tunnelbanan och gick ett par meter, sedan stannade jag utanför SMAK - en restaurang med mindre rätter och tillhörande drycker om så önskas. Här satt vi ett par timmar och myste innan vi både var så mätta av vi storknade ^^


Sesam

"Milles Feuille" - krabba, rättika, chili.


Senap

2015 RIESLING TROCKEN - Fritz Haag, Mosel, Tyskland, vitt vin

“Tartar” - lax, gurka, råg.


Chili

2015 BARBERA D’ALBA - Luigi Voghera, Piemonte, Italien, rött vin

"Råbiff"- oxrygg, purjolök, kålrabbi. kvällens höjdpunkt!


Ingefära

2015 ANGERHOF AUSLESE Tschida, Burgenland, Österrike, vitt vin

"Krutong" - ryggbiff, anklever, brioche. Vinet var en riktig höjdare!


Hasselnöt

"Beurre noisette" - röding, ostronskivling, forellrom.


Tryffel

2014 PASSO SARDO - Enoitalia, Sardinien, Italien, rött vin

"Rôti" - pancetta, jordärtskocka, röd endive.


Koriander

2012 BAIGORRI CRIANZA - Baigorri, Rioja, Spanien, rött vin

"Sifon" - fläsksida, majs, anchochili.


Vitlök

2014 LIRAC LA DAME ROUSSE - Domaine de la Mordorée, Lirac, Frankrike, rött vin

"Gremolata" - lammstek, rotselleri, dragon


Mandel

2013 NITTNAUS BEERENAUSLESE, EXQUISIT - Nittnaus, Burgenland, Österrike, sött vin

"Toffee" - äpple, vanilj.


Grönt te

"Parfait" - mango, yuzu, wonton.