Svartengrens

2017-02-18

Dejtnight när den är som bäst... ett par timmar där man är alldeles uppslukad i varandra och god mat! Den här gången gjorde vi ett återbesök på Svartengrens, jag gillar verkligen den restaurangen. Vi bestämde oss ganska snabbt för att köra deras avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket (vad annars ^^). Vi beställde in varsitt glas champagne och sedan började rätterna och vinglasen rulla in!


Pre-menu - Charkuterier

Svartengrens hemgjorda charkuterier.


Mousseline

Mousseline på pilgrimsmussla & krabba, ostron & kavring.


Tartar på oxfilé

Tartar på hängmörad oxfilé (4 veckor) bräkenskott, vit jordgubbe & friterad äggula.


Mellangärde från Lisselby Gård

Mellangärde från Lisselby Gård, spetskål, kålkräm & rödvinssås.


Hängmörad biff

Hängmörad biff (4 veckor) från Fulltofta, Hörby pommes frites, syrlig tomatsallad & bearnaise.


Pre-dessert på "mormors vis"

Söt morotspuré, inkokt morot, morotspapper & mesostglass.


Hjortronbavaroise

Hjortronbavaroise, svartvinbär & lagerbladsglass.