CHARM i Göteborg

2017-02-06

Dags för årets upplaga av CHARM i Göteborg och självklart åkte jag och Sofie dit! Vi bodde på samma hotell som senast - Avalon. Där sover man i DUX-sängar, så sjukt skönt!!!

Första kvällen promenerade vi längs med Avenyn till TOSO, en japanskinfluerad restaurang som bjuder på smårätter i massor. Vi började med varsin drink, sedan fick vi slå oss ner och beställa in våra rätter. Jag valde en råbiff med picklad shitake och wasabicrème och något mer som jag inte minns... Typiskt, man ska alltid ta kort på det man äter!

Dagen därpå var det dags för mässan och efter en stadig frukost tog vi spårvagnen till Chalmers. Kl 10 öppnade dörrarna, men det var först efter lunchen som folket strömmade till. Inte en lugn stund på hela dagen!

Kl 16 stängde mässan för dagen och vi hade ett par timmar på oss att göra ingenting innan vi skulle ses på Hello Monkey. Jag tappade upp ett bad, sedan promenerade jag in till stan för att köpa vinkaraffen från Air Sense. Man måste ju ha hela settet, eller hur!?

På kvällen beställde vi in varsin meny (jag tog en Monkey Combo) och den innehöll följande:

- Shiitake roll - Salladswrap, rostade cashewnötter, rostad lök, wasabidressing.
- Friterade gyozadumplings - Sötpotatis, rostad majs, koreansk kålsallad.
- Siumai dumplings - Räkor, krabba, karré, sesamdipp.
- Kyckling laab - Salladswrap, galangal, lime, citrongräs, koriander.
- Friterade wontonknyten - U.S. prime högrev, päron, kimchi, chilisesamdipp.
- Frøya-lax - Syltad shiitakesvamp, kizamidressing.
- Hamachi - Syltad chili, ponzucreme.
- Tonfisktartar -Gochugaru, avokado, ingefära, lime.

Dag 2 och vi hade lika mycket folk i båset idag. Man blir rätt hes av att prata så mycket, hela tiden ^^

Tågresan hem kändes hur lång som helst och jag både frös och kände mig febrig, klassiker. Väl hemma väntade Johan innanför dörren och kramade mig hårt innan jag ens fått av mig jackan! Alltså, den mannen!