2016 - Året som passerat - Q3

2017-02-01

Juli

När man jobbar mycket och på samma arbetsplats, kan det ibland bli väldigt långa arbetsdagar. Då är det extra viktigt att balansera vågskålen så att privatlivet inte kommer i kläm. Den 9 juli gjorde vi just det – vårdade vårat förhållande. Vi hade nämligen bokat in en riktigt lyxig dejt på Mathias Dahlgren Matsalen, en tvåstjärnig Michelinrestaurang! Det kan ha varit den bästa middagen jag ätit i hela mitt liv. Vilka smaker, herregud! Jag har aldrig ätit och kommer förmodligen aldrig äta en så bra råbiff i hela mitt liv igen!

Avsmakningsmeny på Mathias Dahlgren Matsalen Avsmakningsmeny på Mathias Dahlgren Matsalen Avsmakningsmeny på Mathias Dahlgren Matsalen Avsmakningsmeny på Mathias Dahlgren Matsalen

Avsmakningsmeny på Mathias Dahlgren Matsalen Avsmakningsmeny på Mathias Dahlgren Matsalen Avsmakningsmeny på Mathias Dahlgren Matsalen Avsmakningsmeny på Mathias Dahlgren Matsalen

Vi var ett av de första sällskapen som slog oss ner vid bordet och vi var bland de sista när vi gick. Sittning pågick i hela 4 h och den härliga personalen påpekade vid flera tillfällen hur härligt vi såg ut att ha det tillsammans, att vi verkligen njöt av varandras sällskap. Det gjorde vi verkligen, den här kvällen var något utöver det vanliga...

"Nathalie, vad tror du om den här lägenheten?", ropade Johan när han satt vid datorn och kikade runt på Hemnet (sjukt gulligt)... Han visade upp ett nybygge i Nacka Strand med stor terrass och utsikt över Stockholms inlopp. Han fastnade direkt, även om vi förmodligen inte skulle ha råd med hälften av det vi såg på bilderna.

Vi bestämde oss för att gå på den öppna visningen och väl där skrev vi upp oss på två olika lägenheter, mest för att hamna i ett register egentligen. Ingen av oss räknade med att vi faktiskt skulle vara med och slåss om lägenheterna, så ingen av oss kollade speciellt seriöst på inredningen (öppnade inga luckor osv).

Nacka Strand Nummer 4 Nacka Strand Nummer 4 Nacka Strand Nummer 4

Dagen efter visningen ringde dock mäklaren och meddelade oss att ingen av lägenheterna vi hade kollat på fanns kvar, men hon hade fått ett återbud på en spegelvänd 3 rok! Shit, helt plötsligt blev allt superseriöst och jag fick så ont i magen!

Kan hända att det kom en tår när jag kände att nybygget i Nacka Strand faktiskt var rätt, men hjärtat skrek efter Östermalm och Strandvägen... Johan var redo att tacka ja, det tog bara ett par timmar till för mig att komma till den insikten. När vi kom till jobbet på morgonen därpå hämtade jag en kopp te och gick förbi Johan... "Du... Vi kör... Vi gör det!", sa jag till honom lite försiktigt och gissa om han sken upp! Dagen därpå satt vi på mäklarens kontor och signerade kontrakten till vår nya, gemensamma, lägenhet!!!

Nacka Strand Nummer 4Augusti

Augusti månad och då vankas det semester! I år fick vi loss 3 veckor (efter lite om och men). Det började med ett par soliga dagar hemma i Värmland innan vi bilade ner till Västervik. Första kvällen var det tydligen ”fullast hos Mogge” som gällde och den tävlingen vann Johan, rätt enkelt ^^ Någonstans på vägen hade vi också bestämt att vi dagen därpå skulle grilla och bada bubbelkopp! Så himla mysigt! Johan och jag slängde ihop en riktigt god potatissallad medan Robert slog en grym beasås och Mogge grillade på 1,6 kg oxfilé!

Midsommarafton Midsommarafton Midsommarafton

Midsommarafton Midsommarafton Midsommarafton


Semestern avslutades på ett värdigt sätt hemma i Stockholm med en avsmakningsmeny på The Flying Elk.

Avsmakningsmeny på The Flying Elk Avsmakningsmeny på The Flying Elk Avsmakningsmeny på The Flying Elk Avsmakningsmeny på The Flying Elk

Avsmakningsmeny på The Flying Elk Avsmakningsmeny på The Flying Elk Avsmakningsmeny på The Flying Elk


Liksom tidigare år fotade jag lite schyssta zombies under Stockholm Zombie Walk.

Stockholm Zombie Walk Stockholm Zombie Walk Stockholm Zombie Walk


Under året som gått har jag fått varit med och ta del av våra kära Game Changers. De har hjälpt oss med feedback vid flera tillfällen under året och varje gång har vi ätit gott tillsammans! Den här gången hamnade vi på Svartengrens och fick avnjuta deras stora köttallrik!

Oscar Properties Nummer 4 Oscar Properties Nummer 4 Oscar Properties Nummer 4


Med bara tre månader kvar, gjorde vi slutbetalningen till Maldiverna!


September

September månad handlade till största delen om Battlefield 1 och det blev otaliga timmar jobb. För att inte bli helt knäpp på köpet, såg jag till att göra något helt annat på helgerna - fota vinklar i min lägenhet!


Två år har gått sedan Johan och jag satt där, alldeles nykära och lite nervösa på vår första dejt! Ibland saknar jag den där pirriga känslan, men sen inser jag hur in i bomben förälskad jag är och att jag aldrig känt mig mer säker än när jag borrar ner mig på hans bröst!

För att våra vår 2-årsdag åt vi gott på nyöppnade Portal.

Portal Portal Portal Portal