2016 - Året som passerat - Q2

2017-02-01

April

Månaden började med en tur till Norrköping för att delta i MTD (i vanlig ordning). Vi var ett härligt gäng som tog in på det sämsta hotellet ever, vi sov som i en cell... med flippsängar ^^ Men, vi fick oss iaf en god middag och det var rätt kul att springa in i ett par gamla universitetspolare!


För att inviga vårat nyöppnade kontor, bjöd DICE in till ett Housewarming Party! Vi mötte upp vår doubledejt på Himlen och tog varsin drink innan vi smet bort till kontoret och gick loss på fotobåset!


Under hösten förra året gjorde jag en intervju med tidningen Karriär. Resultatet publicerades dock först i April.


19/4 var en väldigt stor dag för mig då mitt examensbevis kom på posten! Oerhört stort och något jag är fantastiskt stolt över! Jag kan numera titulera mig som civilingenjör i Medieteknik, på riktigt!

Degree of Master of Science in Engineering
Media Technology and Engineering


Månaden avslutades med en fantastisk nyhet – jag skulle få åka med till London och delta i världspremiären av Battlefield 1!!! En av mina absoluta höjdpunkter i karriären!Maj

Den 4 maj mötte jag upp mina chefer på Arlanda och flög till London. Under tre dagar förbereddes vi alla för den kommande livesändningen och de otaliga intervjuerna vi skulle komma att göra.

När kvällen närmade sig och lokalen fylldes med förväntansfulla fans, visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen – jag var överpeppad! När trailern visades live för första gången hade jag gåshud över hela kroppen! Jag försökte ta in allt som hände, men det fick liksom inte. Jag tror inte jag förstod hur stort det skulle komma att bli när släppte vår trailer på Youtube!

Herregud vilka långa dagar och va mycket jobb det blev, men slutresultatet kan inte ha blivit bättre! Vi slog både det ena och andra rekordet med vår livestream och trailer! TWICH-streamen hade över en halv miljon tittare och vår trailer har i dagsläget passerat 52 miljoner visningar – det är den mest sedda speltrailern, någonsin!!! Vi ligger i dagsläget på plats #158 på listan ”Most Liked YouTube Videos”!


Jag fick äran att representera DICE på vår hemsida – dice.se.


Både Johan och jag jobbade väldigt mycket under April/Maj månad och när vi satt hemma i soffan en kväll, sa Johan från ingenstans – ”Kan vi inte gå på dejt i helgen? Jag vill göra något tillsammans med dig, bara vi två… Vi behöver lite ombyte, vi har jobbat så mycket senaste tiden!”. Han lyckades boka platser vid the Chef’s Table på Imouto, där vi fick chansen att avnjuta en fantastisk sushisittning!


Efter att ha trånat efter ett 24-70 en längre tid, gjorde jag slag i saken och köpte mig ett riktigt fint exemplar! Min samling är nu komplett då jag har 16-35/f4, 24-70/f2.8, 70-200/f2.8, 105/2,8 och en 50/f1.8.Juni

Den 10 juni var det dags för mig hoppa på ännu ett flyg, denna gången till Los Angeles. Dags för EA Play och E3! Den här gången var jag dessutom reporter och rapporterade bilder/blogg till hela EA!

EA PLAY and E3 EA PLAY and E3 EA PLAY and E3

Jag och Sofie delade rum och första kvällen höll vi ut till midnatt innan vi somnade. Vi båda vaknade dock tidigt dagen därpå och vi bestämde oss för att ta en UBER ut till Venice Beach och fota. Vi käkade frukost på ett litet hak innan vi promenerade längst stranden bort till Santa Monica Pier. Vi var tillbaka till EAP redan vid kl. 10, sedan hjälpte vi till att sätta upp alla datorer och dona med diverse förberedelser.

EA PLAY and E3 EA PLAY and E3 EA PLAY and E3

På kvällen åt vi alla en gemensam middag tillsammans på BOA, en av Santa Monicas bästa restauranger och det märktes verkligen. Superbra verkligen!

EA PLAY and E3 EA PLAY and E3 EA PLAY and E3 EA PLAY and E3

Dagen därpå var dagen med stort D. Idag skulle vi nämligen släppa vår första gameplay trailer följt av 64 player live-stream med kändisar såsom Zac Efron och Snoop Dogg ^^ som ”eventfotograf” fick jag röra mig fritt runtom kändisar och gissa vem som fick en selfie med Mr. Snygging?! Meeee!! Haha, så jävla nöjd jag ser ut brevid Zac! Sedan fick jag även till ett par bilder på Snoop Dogg, Jamie Foxx, Tyrese Gibson, mfl.

EA PLAY and E3 EA PLAY and E3

EA PLAY and E3 EA PLAY and E3 EA PLAY and E3

EA PLAY and E3 EA PLAY and E3 EA PLAY and E3

Ett måste under E3 är tydligen DICE LA Party och i år hölls det på baren Mrs Fish! Det var riktigt, riktigt roliga och shit va många kort jag har från fotobåsen den kvällen!

EA PLAY and E3 EA PLAY and E3 EA PLAY and E3

EA PLAY and E3 EA PLAY and E3 EA PLAY and E3 EA PLAY and E3

Efter en vecka av långa dagar, 9h i sträck på ett mässgolv, var jag helt förstörd. Det var nog vi alla och det syntes när vi slog oss ner för en sista middag kvällen innan hemfärd. Men det var så kul att vara med på och jag hoppas verkligen jag får chansen att åka iväg på fler event!

EA PLAY and E3 EA PLAY and E3 EA PLAY and E3


Efter en lång resa hem, landade vi runt lunchtid i Sverige och redan samma kväll (bara ett par timmar senare), skulle vi iväg till Mirror’s Edge Release party! Herregud va trött jag var… men, jag höll ut till midnatt innan jag tackade för mig och lämnade party-Johan att festa för oss båda.

Mirror's Edge Release Party Mirror's Edge Release Party Mirror's Edge Release Party

Mirror's Edge Release Party Mirror's Edge Release Party


Årets midsommarafton kan ha varit den bästa någonsin! Jag kan inte minnas att vi har haft sånt fantastiskt väder någonsin – strålande solsken och närmare 30 grader! Vi hade blivit bjudna till Johans kompis sommarstuga ute vid vattnet och när vi kom fram var de i full gång med att duka bordet! Fantastisk mat, bad och jordgubbstårta samt grillning i solnedgången… Det kunde inte bli bättre, det var helt magiskt bra!

Midsommarafton Midsommarafton Midsommarafton

Midsommarafton Midsommarafton Midsommarafton