Maldiverna - 3 december - Vi har landat i paradiset!

2016-12-03

Efter 20 min på ett inrikesflyg landade vi mitt ute i ingenstans och slussades in i en minibuss. Ett par minuter senare gick vi ombord på en speedboat och snart klev vi iland på ”vår” ö – Sun Island!

Herregud… Jag var mållös när vi promenerade in till ön på den långa bryggan. Jag har aldrig sett så blått vatten i hela mitt liv! När vi närmade oss receptionen möttes vi upp av killen jag fått kontakt med på Instagram, vår restaurangchef. Han hälsade glatt och visade oss till sofforna innan han var tvungen att springa tillbaka till restaurangen.

Vi bjöds på en välbehövlig välkomstdrink, sedan fick vi en snabb genomgång av ön. Därefter fick vi hoppa på en golfbil som körde oss till vår bungalow! Vilket ställe! Vi bodde ca 200 m ut i vattnet och promenaden dit var magisk… Vi var verkligen i paradiset!

Att komma in i rummet var som att gå in i en kall vägg, helt galet vilken effekt en AC har ^^ Badrummet, däremot, var fruktansvärt varmt och kvavt eftersom det var öppet ut. Det första jag gjorde var att kasta av mig sandalerna, knalla ner för trappan och plaska med fötterna i vattnet… Det svalkade knappt!!! Underbart!

Vi bytte om och gick bort till restaurangen för att äta vår första lunch. När vi kom dit visades vi till ett bord intill vattnet och visst hade de piffat till det lite extra! Vilken härlig första upplevelse! Chefen såg verkligen till att vi skulle ha det bra, så gulligt!

Efter lunchen blev det en ofrivillig siesta, det gick inte att hålla ögonen öppna. Gissa om det behövdes, sen var vi mer än redo att ta oss en titt på ön! Jag tog med mig kameran och sedan tog vi en promenad. Vi slog oss ner vid ett av öns café och tog en kopp kaffe/te. Medan vi satt där bjöds vi på en fantastiskt vacker solnedgång och vi bestämde oss för att promenera runt ön, jag menar, hur långt kan det vara? Haha, rätt långt skulle det visa sig, speciellt när man går på en kritvit, mjuk sandstrand!

Det hade mörknat när vi äntligen kom tillbaka till vår del av ön och då var det dags för resans första middag. Kött och fisk direkt från grillen, färsk pasta, massa grönsaker och sallad… En riktigt bra buffé faktiskt! Dessutom, de serverades färsk frukt och riktigt, riktigt god glass! Sjukt otippad, men deras glass tillhör de godaste jag ätit!