Återbud!?

2016-07-19

Johan skrev plötsligt till mig på jobbet... "Mäklaren ringde... Lägenheterna vi skrev upp oss på är redan sålda, tyvärr. Men, jag har fått ett återbud på en spegelvänd 3a, är ni intresserade?"

Herregud, allting blev helt plötsligt på riktigt... Jag hade aldrig trott att vi skulle ha en chans på en av lägenheterna där borta! Jag vill verkligen inte flytta ifrån Östermalm och jag kan tänka mig att bo mindre, bara jag får bo kvar här! Men, Johan vill ha större och gärna en egen mancave, aka, datorrum... Usch, jag kände mig verkligen ledsen över att komma till den insikten - att det är sluta på Östermalm.

Jag mailade mäklaren med hundra frågor varpå hon snabbt ringde tillbaka med svar på nästan alla. Jag sa att vi skulle återkomma under morgondagen, vi behövde kvällen för att diskutera det här... Nu började jag Google allt jag kunde komma på, läsa alla beskrivningar och kolla kommande byggplaner i området.

När vi kom hem på kvällen slog vi oss ner i soffan, kollade på ritningarna och pratade om allt och lite till. Kan hända att det kom en tår när jag kände att nybygget i Nacka Strand faktiskt var rätt, men hjärtat skrek efter Östermalm och Strandvägen... Jag sov inte många minuter inatt, allt jag kunde tänka på var alla för- och nackdelar med Nacka och jämföra dem med Östermalm...