2015 - Året som passerat - Q4

2015-12-28

Oktober

Ända sedan resan till Island, vill jag inget hellre än att fånga norrsken på bild! Efter att helt ha missat att hela Sverige kunde beskåda norrsken, begav jag mig ut dagen därpå i hopp om att få se något. Jag åkte ut till Blockhusudden med vinterjacka och termos, sedan stod jag där i två timmar och väntade... Resultatet? En ytterst liten strimma grönt...


Man kunde läsa en kort intervju med mig i Metros tidning Studera hur jag gjorde mitt gymnasieval och varför.


Efter att ha tisslat och tasslat i tre veckors tid, var det äntligen dags för Johan att fylla år! Jag lurade honom både en, två och tre gånger innan vi passerad in genom dörren till AG för en överraskningsmiddag tillsammans med goa, glada gänget!November

November månad måste ha varit årets lugnaste... Det hände inte speciellt mycket alls faktiskt.

Efter mycket om och men på jobbet, har jag bytt anställning från programmerare till designer - kul om ni frågar mig! Jag kommer numera få lite mer att säga till om snarare än att bara göra det som någon ber mig om.

För drygt tre år sedan fick vi reda på att DICE skulle få äran att utveckla Star Wars Battlefront och nu var det dags för spelsläpp!

I vanlig ordning fick vi anställda ställa oss i kö ett par dagar innan release och hämta ut en varsin kopia! Därefter samlades vi alla i det stora köket och skålade för en fantastisk release!

Star Wars Battlefront Release Party


December

Vintern lyste med sin frånvaro i år... Det är svårt att hitta julkänslan när det varken är snö eller kallt ute. Å andra sidan så är det skönt när man ska fota, då slipper man frysa fingrarna av sig när man ger sig ut.

Gamla Stan Old Town Stockholm Sweden Gamla Stan Old Town Stockholm Sweden

Gamla Stan Old Town Stockholm Sweden Gamla Stan Old Town Stockholm Sweden Gamla Stan Old Town Stockholm Sweden


11 december var en vemodig dag, det var nämligen min sista dag i Glashuset! Nu var det slut på den fantastiska utsikten över Stockholm, istället väntade ett kalt och ofärdigt kontor i Fatburen.


Star Wars Release Party! Och vilket party det blev! Wow, de hade verkligen lagt krut på den här festen jämfört med tidigare år! DICE hade abonnerat Annexet ute vid Globen (som förövrigt var upplyst med "DICE Release Party") och bjöd på trerättersmeny!

DICE Star Wars Release Party DICE Star Wars Release Party

DICE Star Wars Release Party DICE Star Wars Release Party

Efter middagen forslades vi bort och vi fick följa ett par markeringar genom byggnaden. Plötsligt befann vi oss inne i Globen! Vi fick varsitt lasersvärd och delades upp i Rebels* vs **Empires. Sedan hade vi vår alldeles egna fight Globen ^^

DICE Star Wars Release Party DICE Star Wars Release Party DICE Star Wars Release Party

Senare på kvällen öppnades dansgolvet med en DJ och baren slog upp sina dörrar! Det skålades och shottades vilt, tog massa kort och kramades med allt och alla! En riktigt grym fest helt enkelt!

DICE Star Wars Release Party DICE Star Wars Release Party DICE Star Wars Release Party


Sista arbetsveckan för året blev nåt slags mellanting, det mesta handlade om att komma till rätta i det nya kontoret. Tanken är god och det kommer säkert bli bra när allt är klart, men just nu saknar nog vi alla Glashuset... De "coola" taklamporna kommer bli min död, herregud vilken huvudvärk jag får av dem... Inte får jag dämpa ljuset heller, för då gnälls det från enstaka muppar!

Fatburen Fatburen Fatburen


Att fylla 29 år var inte så pjåkigt, framför allt inte när jag vaknade till dofterna av frukost och paketprassel! Bästa presenten fick jag också - Global-knivar som jag suktat efter så länge! På jobbet fick jag ett chokladbud och på kvällen väntade min första födelsedagstårta på flera år! Hembakad med massor av kärlek! Så himla söt han är, den där Johan!

Fatburen Fatburen Fatburen


DICE bjöd in till SF Park och en visning av Star Wars!

StarWars


Dagarna innan jul kom föräldrarna på besök. Vi åkte ut till nyöppnade Mall of Scandinavia och var bland de första på plats. Ett par timmar senare var vi dock hur nöjda som helst!

StarWars


Hemma i Degerfors fick jag äntligen lite julkänsla - gran, tomtar och julbak! Mindre julkänsla blev det igen när jag gav mig ut en sväng för att fota... När jag kom fram till sjön började det ösregna ^^ Så sjukt typiskt! Julafton firades sedan tillsammans med hela familjen. Vi dukade upp ett härligt julbord, kollade på Kalle Anka och delade ut årets julklappar!

Fatburen Fatburen Fatburen


Årets julledighet blev kortvarig och jag jobbade i mellandagarna. Dock fick jag komma hem till Johan och som jag hade saknat honom! Känner mig nästan lite löjlig, vi var bara borta från varandra i en vecka ^^

Trots flera inviter att fira nyår tillsammans med våra vänner, tackade vi nej och bestämde oss för att fira den hemma, bara vi två. Ett par dagar innan nyårsafton, slog vi oss ner i soffan med ett gäng kokböcker för att bestämma vår meny! Vi var överens direkt! Vi gjorde en vända till Östermalmstorg och handlade allt vi behövde, sedan svängde vi om glasbanken och såg till att vi fick ett tillhörande vinpaket!

På nyårsafton klädde vi upp oss och var riktigt stiliga inför 00-slaget! Vi korkade upp bubblet medan vi lagade fantastiskt god mat, sedan avnjöt vi en trerättersmiddag och vinpaket tillsammans. Så himla mysigt, galet mysigt faktiskt!

Fatburen Fatburen Fatburen

Fatburen Fatburen

När klockan närmade sig 00, promenerade vi ner till Strandvägen och firade in det nya året tillsammans med glada Stockholmare! Fyrverkerierna lyste upp himlen och vattnet och vi gav varandra en härlig, kärleksfull nyårskyss! Älskar dig, Johan! Tack för ett alldeles fantastiskt år!!!