2015 - Året som passerat - Q3

2015-12-27

Juli

Årets varmaste dag kan ha inträffat redan innan semestern startade. Efter att ha studerat vädret och kollat prognosen för kommande dagar, bestämde Johan och jag oss för att ta ut en semesterdag. Vi tänkte inte sitta inne på jobbet och se en alldeles perfekt dag försvinna!

Sagt och gjort! Vi vaknade till årets varmaste dag och packade strandväskan med handdukar, solkräm, högtalare och melon. Vi unnade oss en lunch på Villa Godthem innan vi åkte in till Tantolunden för att spela minigolf!

Vädret och värmen höll i sig, så vi bestämde oss föra tt ta tåget till Degerfors! Väl framme slängde vi in badkläderna i bilen och åkte iväg till mitt slumtronställe - Svensbol! Resterande timmar den helgen spenderades på att åka gocart, spela ännu mer minigolf och grilla god mat!


Det dröjde inte innan det var dags för årets Grand Prix ute i Järfälla! Förra året hamnade jag på en bitter tredjeplats och Johan stod som självklar vinnare. I år räknade vi inte ens med honom när vi diskuterade kommande placeringar ^^

Johan och jag körde för allt vad vi hade och när det var dags för finalen stod Johan i pole och jag strax bakom... Starten gick på en raksträcka och eftersom jag väger ett par kilo mindre än Johan (och de andra också för den delen), drog jag i från i starten och knep första kurvan! Johan kom ikapp mig i de kurviga partierna och knuffade på mig både en och två och tre gånger, men jag låste till honom och körde så brett jag kunde! Efter åtta varv närmade vi oss den rutiga flaggan och jag var först över linjen!!! Jag vann!!!

Efter dagens fantastiska vinst, körde vi en After Gocart på Bishops Arms på Hornsgatan. Vi skålade och beställde in mat, sedan åt gott medan vi trackade Johan lite, stackarn. Därefter rörde vi oss till Hornhuset där vi slog oss ner ute på terrassen och njöt av de sena soltimmarna!


Årest semester knackade på dörren och vi tog bile ner till Västervik! När vi närmade oss Söderköping fastnade vi i den sedvanliga broöppningen, vad annars... Vi stannade dock till för att besöka Smultronstället, permiär för oss båda!

Veckan i Västervik blev riktigt härlig, trots det trista vädret. Vi hann med ett par utekvällar, varav den ena var helt fantastikt rolig! Aldrig har det varit så kul att besälla i en Drive Through ^^ En annan kväll besökte vi Löga Beach Party, där jag för första gången kände att jag var ett par år för gammal! När hände det?! Kanske i samma veva som minigolf och gokart slår en utekväll ^^

Efter att ha spenderat ett par dagar av semestern nere i Västervik, var det dags att åka hem till Degerfors. Vädret bjöd på ösregn, men vi gjorde det bästa av situationen och bokade in oss på ett par timmars lyx nere på relaxavdelning på Hud & Relax. Bubbelbad, infraröd bastu, massagefotölj, fruktbuffé och diverse spa-artiklar. Så himla mysigt!!!


Augusti

Sista dagarna på semestern spenderade vi i vackra Stockholm! Vi åkte ut till Sandhamn i Skärgården för att mysa lite.


Vi besökte Svartengrens och avnjöt deras avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket.

Avsmakningsmeny på Svartengrens Avsmakningsmeny på Svartengrens Avsmakningsmeny på Svartengrens Avsmakningsmeny på Svartengrens Avsmakningsmeny på Svartengrens


Semestern fortsatte i matens tecken och den här gången slog vi oss ner på Ljunggrens. Där gick vi lite bananas och beställde in varsitt ostron, mitt första ever, samt varsin bricka av kvällens bästa sushi och sashimibitar.


Årets kräftskiva dukades upp hemma hos Jessica & Micke! Micke stod för nybakat bröd och fantastiskt god västerbottenpaj med kantareller och jag stod för efterrätten som den här gången blev en marängtårta med vinbär, hallon, blåbär och jordgubbar!


Efter tre veckor med mestadels regn, tröttnade Johan och jag på att sitta hemma och kolla på film på en liten TV. Så, vad gör man då? Jo, man köper den största TVn man hittar ^^ En Samsung 75"!! Det värsta är dock att den inte alls känns speciellt stor när vi väl kollar på den ^^ Den känns alldeles lagom, på riktigt... Galet, men sant!


15 augusti var det dags för årets upplaga av Stockholm Zombie Walk! Strålnde solsken och hög temperature, inte alls det väder man önskar när man ska fota zombies!

Stockholm Zombie Walk 2015 Stockholm Zombie Walk 2015 Stockholm Zombie Walk 2015 Stockholm Zombie Walk 2015

Dessutom var det dags för Midnattsloppet senare på kvällen! Min start gick 22:45, så jag mötte upp Linnea och Stefan vid 22:00 vid området. Där försökte vi peppa igång varandra, men det var först när jag kom in i vår startgrupp vid uppvärmningen som jag kände att det här skulle bli kul!

Vid sjunde kilometern insåg jag att jag bara hade tre kilometer kvar och jag fick helt plötsligt ny energi. Mina två sista kilometer in till mål var mina snabbaste under loppet! Jag hade så mycket spring kvar i benen när jag kom upp till Södra Teatern att benen bara pinnade på! När jag närmade mig Mariatorget och målet insåg att jag hade klarat det och målgången kändes fantastisk!


För tre år sedan, den 20 augusti, klev jag in till DICE i Glashuset för att påbörja mitt exjobb! Helt sjukt vad tiden går snabbt! Jag passade på att fira det lite extra på årets DICE Summer Party, två flugor i en smäll liksom! Den här gången hade DICE abonnerat Josefinas ute på Djurgården (vi kunde praktiskt taget vinka hem) - ett härlig uteställe med större delen utomhus. Vädret var med oss och vi bjöds på sol och varma sommarvindar hela kvällen!

DICE Summer Party Miami Style DICE Summer Party Miami Style DICE Summer Party Miami Style


September

När jag kom tillbaka till jobbet efter semestern blev jag tillfrågad om jag kunde tänka mig att ställa upp en intervju/inspelning till AllaStudier.se och deras kampanj "Gör Ditt Val" för att få unga att söka till universitetet.

Metro Alla Studier Gör Ditt Val


Stockholm visade sig från sin bästa sida när jag åkte in till jobbet på mornarna. Detta blir sista året med den här utsikten, i december flyttar vi till Fatburen... Supertrist!

DICE Stockholm View DICE Stockholm View DICE Stockholm View


Dags att ta en sväng om Västervik igen och fira Johans pappa som fyllde 70 år! Under lördagskvällen möttes alla syskon (samt respektive) upp och vi blev ett gäng om 12 personer som slog sig ner för att äta gott!

DICE Stockholm View DICE Stockholm View DICE Stockholm View


1 år

Tänk att det gått ett helt år redan sen vi satt där, pirriga och förväntansfulla, och fikade på Hötorget! Den här gången stod Djuret på tur. Bordet var bokat till 17:00 och vi fick sitta där resten av kvällen om vi så önskade. Vi bestämde oss ganska enkelt för deras 6-rätters meny och tillhörande vinpaket.

Avsmakningsmeny på Djuret Avsmakningsmeny på Djuret Avsmakningsmeny på Djuret

Avsmakningsmeny på Djuret Avsmakningsmeny på Djuret Avsmakningsmeny på Djuret


Jag medverkade i en kampanj tillsammans med Metro och AllaStudier, vars fokus är att inspirera ungdomar till att söka till högskolan och universitetet. I klippet berättar jag om min väg till DICE och hur jag landade mitt drömjobb! Klippet blev en hit och sågs av 150 000 personer inom loppet av två veckor! Helt sjukt vilken spridning. Jag prydde även framsidan på Metro. Konstigt känsla att se sig själv på tidningen sådär och veta att resten av Sverige också ser mig...


Renoveringen av Slussen börjar ta fart och först ut att rivas är Kolingsborg. Men, innan rivningen påbörjades förvandlades byggnaden till ett riktigt graffitikonstverk!