2015 - Året som passerat - Q1

2015-12-25

Januari

Efter att 2014 slutat i ett totalt kaos, inleddes 2015 precis likadant. Allt var verkligen kaos och lägenheten var helt obeboelig... Det började krafsa på mitt psyke eftersom allting stod stilla. Loftsnickarna var fullbokade och kunde inte komma förrän i början på februari. Kökmonteringen skenade i pris och Marbodals rekommenderade snickare var inte ledig förrän i slutet på mars! Köksleveransen skulle dock dyka upp redan i början på februari... Allt kändes bara helt hopplöst!

Men, redan första veckan efter julledigheten fick loftbyggarna en ledig lucka vilket innebar att de kunde ta mig mellan två kunder! Detta gav mig lite extra energi och jag började ringa runt till olika byggfirmor och rätt vad det var hade jag fått fatt i ett par snickare som kunde ta mitt jobb omgående! Ja, så snart köket var levererat alltså...

Lägenheten var ett totalt byggkaos, saker överallt... Och inte blev det mer plats när stommen för lofttrappan levererades ^^ Killarna som byggde loftet, loftdesign.se, var kanon att jobba med! De förstod precis hur jag ville ha det och om det uppstod några frågetecken ringde de alltid innan de gjorde något på egen hand.

Loftdesign Loftdesign Loftdesign Loftdesign Loftdesign

Bygget var klart på under två veckor (det tog lite längre tid då chefen hoppade runt på kryckor), men eftersom jag ändå inte skulle flytta in var det helt OK.

Att göra sig av med det gamla köket visade sig bli enklare än vad jag trodde. Jag tyckte att jag tog i när jag la ut det kompletta köket på Blocket för 12 000 kr. Visserligen ingick då en SMEG-kyl och en gasspis, men jag ville bara bli av med det innan det nya köket skulle levereras.

Efter en timme på Blocket hade fler än 20 personer hört av sig, alla ville olika delar av köket, men inte komplett. Dock hörde en trevlig familj av sig och de önskade plocka med sig hela köket! Deal!


Februari

När jag flyttade in i lägenheten fick jag mig en smärre chock när jag insåg att det inte fanns något Internet draget in till mig! Efter mycket om och med lyckades jag övertyga mäklaren om att jag givits fel uppgifter (eftersom det ingick 100 mbit enligt kontraktet) och de erbjöd sig att betala installationskostnaden.

Jag har spenderat många timmar i den där lägenheten, sittandes på en pall i väntan på både det ena och det andra... Många gånger har jag känt mig ganska patetisk när jag suttit där på min pall och stirrat på klockan i timtals. Men, under en och samma dag lyckades jag koordinera att Internet installerades, gasen proppades och resterna av mitt gamla kök monterades ner! Success!

Loftdesign Loftdesign Loftdesign


Mitt i allt detta stök och kaos, fick jag reda på att jag skulle få åka iväg till GDC (Game Developers Conference) i San Francisco i början av mars! Det blev en liten ljusglimt och det räckte för jag skulle få lite ny energi!


Den här månaden var jag även fullbokad till olika föreläsningar i Norrköping och Linköping. Jag hoppade på tåget efter tåg och passade på att skämma bort mig själv med övernattningar på The Lamp Hotel när jag hade sena föreläsningar. Två föreläsningar i Norrköping, en i Linköping och ett DataTjej 2015 i Göteborg! Många föreläsningar blev det och nu går de verkligen som på räls... Vilken skillnad gentemot på universitetet, då fick jag ångest i flera dagar innan jag skulle presentera något. Nu gör jag det med lätthet och jag känner mig knappt nervös sekunderna innan - vilken förändring! Nedan ser ni en hel föreläsning som jag körde inför ett gäng Medietekniker!

DataTjej2014 DataTjej2014


6 februari kan ha varit en av årets bättre dagar - mitt älskade kök från Marbodal levererades! Det kom på tre pallar, som tillsammans vägde ett par ton ^^ Som tur var hade jag hjälp från både Johan och Björn, annars hade jag aldrig fått in det i lägenheten!

Marbodalkök Marbodalkök Marbodalkök


Det var även den här helgen som jag insåg hur dumt det kan bli ibland... Jag hade inte en tanke på det när jag köpte sängen i julas - "Klart jag ska ha en schysst resårbotten!". Ah, nu var ju bara problemet att den inte gick upp på loftet ^^ Vi vände och vred på den i närmare en timme, funderade till och med på att ta den genom fönstret... Men, efter en tur till IKEA och ett par byten, fick jag äntligen bädda iordning min säng och gosa ner mig i den! Myyyys!!

Loftsäng


Om 6 februari tillhörde en av årets bättre dagar, måste 9 feb tillhöra en av de bästa - det var nämligen dag 1 av köksmonteringen! Här kommer en bildbomb på hur renoveringen såg ut dag för dag! Det hela var klart på en vecka (helt sjukt) och jag kunde inte vara mer nöjd med min snickare! Så himla proffsiga och duktiga!

Marbodalkök Marbodalkök v

Marbodalkök DataTjej2014 DataTjej2014

Marbodal Marbodal DataTjej2014

Kök


Under köksrenoveringen fick jag reda på att kablarna till taklampan vad avsågade någonstans i taket ^^ Ingen taklampa för min del med andra ord. Fel efter fel efter fel tycktes dyka upp i den här lilla lägenheten och ännu en gång fick jag ta mig an en strid med mäklaren och de förra ägarna.

Månaden avsultades med en riktig mysdag tillsammans med min älskade! På kvällen hade jag bokat in oss på Bistro Barbro och ordnat biljetter till föreställningen "ÄGD - Vad kostar ett rikare liv?". Det var min "Alla Hjärtans Dag"-present till honom, så han hade ingen aning om vad som väntade. Han blev dock glatt överraskad när vi bjöds på grym sushi och massa skratt under kvällen!

Bistro Barbro


Mars

Mars månad inleddes med en tidig morgon på Arlanda - den 1 mars åkte jag nämligen till San Francisco för att delta i GDC! Hotellet jag bodde på låg alldeles intill Union Square, mitt i smeten med andra ord! Dagarna bjöd på grymma föreläsningar, kvällarna på party och nätterna på lite sömn ^^

DataTjej2014 DataTjej2014

GDC San Francisco 2015 GDC San Francisco 2015 GDC San Francisco 2015

Mycket god mat blev det och jag träffade kollegor från DICE LA bla. Varje kväll var det fest någonstans och vi från DICE var inte de som tackade nej!

GDC San Francisco 2015 GDC San Francisco 2015 GDC San Francisco 2015

GDC San Francisco 2015 GDC San Francisco 2015 GDC San Francisco 2015

Jag hann även med lite sightseeing och shopping! Tidiga mornar där jag fick chansen att fota soluppgången, goda frukostar och härlig sommarvärme! Det kan hände att jag gick completely banans när jag köpte på mig ett helt hudvårdsset från Orogold - krämer med 24K guld, och diverse sexigheter från Victoria's Secret!

GDC San Francisco 2015 GDC San Francisco 2015 GDC San Francisco 2015

GDC San Francisco 2015 GDC San Francisco 2015 GDC San Francisco 2015

Jag fick även chansen att åka ut till PIXAR och träffa Dan och Stina! Himla skoj att få en rundtur på området!

GDC San Francisco 2015 GDC San Francisco 2015 GDC San Francisco 2015

Sista kvällen tillsamans begav vi oss till Asia SF! En restaurang med burlesk underhållning av högsta klass! Inget konstigt, tänker ni säkert... Men, den burleska underhållning stod shemales för! Och som de gjorde det! De var förmodligen mer kvinnliga än vad jag någonsin kommer bli! ^^

Till underhållnings bjöds vi på en 10-rätters "avsmakningsmeny" á la tapas style. Sedan beställde vi in drinkar såsom Amber's Sex Kitten och Karmina's Kiss samt deras signatur-shot kallad Blow job... Med lite fantasi kanske ni förstår hur man dricker den, hähä!

Det var hur kul som helst och ett måste att uppleva när man besöker San Francisco!

GDC San Francisco 2015 GDC San Francisco 2015 GDC San Francisco 2015

Efter en vecka i SF var jag helt slut... Jag var så trött och jag som aldrig brukar kunna sova när jag flyger, tvärdog fram till middagen! När de sedan släckte ner flyget och resten somnade, slog jag på filmen om Stephen Hawking, The Theory of Everything, och jag grät hejdlöst i två timmar! Jag fattar inte... jag vet inte om den var så sorglig egentligen eller om jag bara var helt slut som människa och extremt känslig för allt. Men det fanns inget stopp på mängden krokodiltårar som föll! Herregud vilken tur att resten av flygplanet sov ^^

Efter 15h på resande fick jag äntligen hoppa in i en taxi på svensk mark och snart var jag hemma hos Johan... Jag tror mitt hjärta slog ett par dubbelslag när han stod utanför porten och väntade på mig - som jag hade saknat honom!

Under mars månad var solaktiviteten skyhög och det bjöds på fantastiska tillfällen att fota Norrsken. Jag, liksom många andra, missade dock hela spektaklet och fick bittert kolla på alla dåliga mobilbilder på Facebook... Vi var dock ett gäng fotografer som möttes upp för att ge det hela ett försök, men det enda vi kom hem med var isbitar till tår.

Norrsken Norrsken


Jag fortsatte att bocka av event efter event med DICE och den här gången var det dags för Medieteknikdagarna i Norrköping.

När man är kär, gör man verkligen allt för att visa det... Mina sätt är kanske lite väl löjliga (även om jag själv vill kalla det för romantik). När det var dags att åka hem till Stockholm igen, hade jag med mig en stor ballong, ett jättehjärta, som jag försökte få med mig på tåget i 1a klass... Jag vet inte om jag spred glädje eller om jag bara var irriterande när jag satt där och var lite i vägen med min ballong ^^


Vissa vänner har man för livet även om man inte träffas speciellt ofta... Emil är en sån vän! När han var på besök i Stockholm ringde han mig direkt och vi sågs över en brunch på Café Foam. Med sig hade han sin flickvän och det var så himla kul att se hur lycklig han var! Önskar honom verkligen all lycka!

Scrambled eggs och American Pancakes, färskpressad juice & valfritt kaffe/te!