Äntligen semester & Smultronstället!

2015-07-17

Idag var det äntligen dags - semester!!! Som jag har längtat! Att ta bilen till jobbet idag kändes lite lyxigt måste jag säga, det var bara för att vi skulle kunna hoppa in i bilen efter jobbet och styra kosan mot Västervik!

Vädret var med oss och solen var gassande varm! När vi kom fram till Norrköping stannade vi till och käkade i Knäppingsborg, de brukar alltid ha bra mat. Beställde in en köttbit som såg helt fantastiskt god ut, men det var den inte... tyvärr. Seg och smaklös... Har jag blivit så himla kräsen sen jag flyttade till Stockholm tro?

När vi närmade oss Söderköping noterade jag att vi inte mötte några bilar... jag visste direkt vad som väntade - broöppning! Det slår ta mig satan aldrig fel! Ångesten som kom över mig när vi stod där i bilkön, det var sommarjobbet på Statoil all over igen och stressen för att inte hinna in i tid ^^

Nåja, vi stannade till i Sörping iaf... Det är en mindre skandal att jag har jobbat där i 5 år utan att besöka Smultronstället en enda gång, men nu var det dags! Vi promenerade efter kanalen och när vi såg en lång kö förstod vi direkt att det var dit vi skulle. Det var bara att le och vara glad, solen sken ju iaf! Efter dryga 45 minuter kom vi äntligen fram och fick ett bord, sedan var det bara att bestämma vad sjutton man skulle beställa in.

Johan beställde in en Tropical - Tropisk melon- och citronmarängglass med färsk ananas, toppad med grädde och jordgubbe. Jag beställde in en Chokladsväng - Fudgechoklad och hallonglass med kall hallonsås och varm fudge, toppad med grädde och fudgechoklad. Alltså, det var så gott... och så mycket!! Jag kunde inte låta bli att föreställa mig mängden glass de måste slänga varje dag! En normal människa lär ju lämna hälften ^^