Årets Grand Prix @ Järfälla

2015-07-11

Idag var det dags för årets Grand Prix ute i Järfälla! Förra året hamnade jag på en bitter tredjeplats och Johan stod som självklar vinnare, såklart. Vi alla förväntade oss att han skulle ta hem detta hur lätt som helst, så vi räknade inte ens med honom när vi diskuterade vilka som skulle stå på pallen.

Vi plockade upp Daniel och Sofi på vägen, sedan mötte vi upp Stigge, Cambrand, Sebbe, Fia och Björn där. Vi hade varit lite i valet och kvalet om att avboka det hela eftersom hela veckan hade regnat bort, men vi klarade oss och fick perfekt gokartväder!

Vi inledde med uppvärmning, sedan tre heat där vi plockade poäng beroende på position, därefter blev det en final om 8 varv. Johan och jag körde för allt vad vi hade och när det var dags för finalen stod Johan i pole och jag strax bakom... Starten gick på en raksträcka och eftersom jag väger ett par kilo mindre än Johan (och de andra också för den delen), drog jag i från i starten och knep första kurvan! Johan kom ikapp mig i de kurviga partierna och knuffade på mig både en och två och tre gånger, men jag låste till honom och körde så brett jag kunde! Efter åtta varv närmade vi oss den rutiga flaggan och jag var först över linjen!!! Jag vann!!!

Herregud vilken dålig vinnare jag är när jag slår Johan... nästan så jag skäms lite, men bara lite! ^^ Han hatade mig nog lite där en stund, samtidigt vill jag gärna tro att han var bra stolt över mig! Han hade dock snabbaste varvtiden, det kanske var en liten tröst.

Bästa varvtiderna oss två emellan (av alla körda varv)
- Johan: 40.554 s
- Jag: 40.670 s