Middag på Sjöbaren

2015-06-13

Vad vore en tur till Göteborg utan en sväng på stan? Johan och jag tog oss in lagom för att äta lite lunch... en härlig sallad och ett glas vitt till i sommarvärmen. Därefter hann vi inom ett par butiker innan det var dags att möta upp resten av gänget. Regnet började falla och vi trängde in oss under ett stort parasoll med infravärmare. Tro det eller ej, men det var faktiskt mysigt att sitta där medan regnet smattrade över huvudet.

Som avslut på en grym helg, bjöd vi Johans mor på en födelsedagsmiddag på Sjöbaren - en liten mysig restaurang i Haga. En härlig trerätters blev det innan vi traskade hemåt i regnet. Jag har inget emot regn egentligen, men när jag blir blöt om fötterna... då blir jag ledsen i ögat ^^ Så, det gäller att spela sina kort rätt när man har en tävlingsinriktad pojkvän, hihi!

"Orkar du bära mig upp för backen, Johan? Nä, jag tror inte du orkar faktiskt, det är en ganska lång backe..."

Haha, see what I did there? Han gick igång direkt... "Pfft, vadå inte orkar... klart jag orkar!", svarade han snabbt och slängde upp mig över axlarna ^^ Johan halvsprang upp för backarna och snart släppte han ner mig utanför dörren ^^ Jag skrattade så jag grät där bak på ryggen, Johan grät nog av andra anledningar!


Våffla med kalixlöjrom

Kalixlöjrom med våffla smaksatt med brännvinsost, humlepicklad smålök samt syrad grädde och sotad citron.


Lättrökt hälleflundra

Lättrökt hälleflundra & hällstekt havskräfta serveras med variation på morot, citron och fläder samt rostad quinoa.


Rabarber med chokladmousse och mascarponeglass

Inkokt rabarber med torkad chokladmousse serveras med jordgubbar, mandelskum och mascarponeglass.


Citrontarte

Citrontarte med bränd maräng, hallonsorbet samt karamelliserad vit choklad.