2014 - Året som passerat - Q3

2015-01-04

Juli

Juli månad inleddes med en resa till London! Toms mötte vi upp i Stockholm innan vi alla tre slog oss ner på flyget. De andra nissarna - Emil, Dan och Stina, var redan på plats i storstan. Efter en snabb incheckning på vårat fancy hotell, ME London på The Strand, slängde vi oss in i en taxi och styrde kosan mot de andra som redan satt på en bar. Det var på den här baren jag misstogs för att vara 16 år och behövde visa legitimation ^^ Nog för att jag ser ung ut, men snälla! Under fyra dagar hann vi med alla huvudsakliga turistattraktioner, shopping, IMAX och utgångar!

Det gäller att passa på när man är ute och reser, man ska göra sånt man inte har möjlighet att uppleva annars. Därför hade vi ett bord bokat på MAZE by Gordon Ramsay! En fantastisk sjurättermiddag inkl. dryckespaket - nom, nom, nom!


Tillbaka i Stockholm var det äntligen dags att få testköra en svart skönhet - en Lamborghini! Jag var sjukt nervös av någon anledning innan, men när jag fick sätta mig i bilen var allt som bortblåst och jag tryckte plattan i mattan!

Lamborghini


Semestern inleddes på min balkong en varm sommarkväll! Sushi, drinkar och snask kan inte resultera i något annat än en supertrevlig kväll!

Marie, Sofie, jag och Brallan - Cambrand bakom kameran!


Efter att ha tjatat om Liseberg de senaste 10 åren, fick jag äntligen åka dit! Jag var som ett litet barn igen, åkte alla bergochdalbanor jag hann med! Runt, runt, runt... Dagen till ära hade vi +30 grader och strålande solsken, nästan för varmt ^^ På kvällen hade vi bokat in oss på Sjömagasinet, där vi åt kungligt! Fisk kan ju vara gott det med ^^


I övrigt bestod den här fantastiska sommarmånaden och semestern av massa badande! Jag har inte badat såhär mycket de senaste 10 åren ^^ Men, det var inte så konstigt med tanke på att vattnet höll en bit över 25 grader i de flesta små sjöarna - awesome stuff!


Augusti

Sommarvärmen höll i sig och när det var dags för årets Pride Parade, svek det oss inte heller. Jag hängde kameran över axeln tillsammans med mitt 70-200/2.8 och knäppte en massa härliga kort under dagen.

Stockholm Pride Parade 2014 Stockholm Pride Parade 2014 Stockholm Pride Parade 2014 Stockholm Pride Parade 2014


Som ett brev på posten blev jag sjuk, förmodligen pga allt badande. Men, då får man göra det bästa av situationen och det tycker jag väl att jag gjorde - jag fick upp en ny fotohemsida, en fotoportfolio på nathalieek.com.


Årets Zombie Walk var lite av en besvikelse, tyvärr. Förra årets walk var mycket bättre - längre, mulet väder (perfekt fotoväder), fler seriöst sminkade zombies och mycket mer folk! Jag väntade i en timme på dem, sedan knäppte jag bara ett tiotal kort innan jag gav mig. De som fastnade på bild blev dock najs!

Zombie Walk 2014 Zombie Walk 2014 Zombie Walk 2014 Zombie Walk 2014


Jag bjöd in till kräftskiva - superlyckat! Som jag hade längtat, det är ju bara så gott! Massa kräftor, västerbottenpajer med och utan kantareller, O.P Anderson, haklappar och hatt - allt för en lyckad skiva! Sedan fortsatte kvällen med BUZZ och Rayman, lite efterrätt och mer spel långt in på småtimmarna, helt underbart! Mindre underbart var det kanske när vi, kl. 04:30, kom på den genialiska idén att slå på American Pie - The Reunion och öppna en till flaska vin ^^


Bara för att temperaturen sjunker ute, betyder det inte att sommaren måste vara över! Nej, jag drog ihop gänget för en runda minigolf ute på Kungsholmen! Vädret höll i sig och bjöd till och med på några solstrålar framåt kvällen.

8 personer resulterade i lag om 4, sedan körde vi igång. Banan var annorlunda från alla andra minigolfbanor jag kört på förut, det gjorde det hela ännu lite roligare! Vi skattade så vi kiknade efter ett par slag... det var så kul! Efter halva rundan summerade vi alla poäng och helt plötsligt var det jag som ledde - allt! Ögonen på Brallan... nu var det game on på riktigt! Det blev ju inte bättre för hans del när jag stod och fnissade för mig själv, tjoade när jag satte en etta och kikade åt hans håll när han missade... I know, jag är en hemsk vinnare!

Anyway, det slutade med att jag kammade hem vinsten efter 18 hål. Jag landade på 38 p och Brallan, bäst av de sämsta, slutade på 43 p!


Augusti avslutades med DICE Summer Party ute vid Tekniska Museet. Vi hade hela museet för oss själv och det bjöds på mat, dricka och DJ! Grillfesten hölls på utsidan i, vad som kändes som, 5 grader... Men vad gjorde det när vi var smarta nog att hugga ett av de stora borden inomhus!

En fantastiskt rolig kväll blev det och höjdpunkten var definitivt det Photo Booth de hade hyrt in! Hahaha, herregud vad konstigt det kan bli när man sätter igång!


September

För att ta tag i mitt fotograferande hoppade jag på en fotokurs på Umeå Universitet i Avancerat digitalt foto för portfolio. Det innebar att jag behövde ta mig ut på morgonen/kvällen och ta lite kort, hur bra som helst för min del!


Årets andra kräftskiva knackade på dörren och den här gången var det dags för fransmannen, amerikanaren och holländaren att få uppleva denna fantastiska tradition. På begäran pekade jag med hela handen för att det skulle bli en lyckad kväll - och det blev det, typ iaf ^^ Fem hinkar med svenska, färska kräftor från Hötorgshallen stod på bordet kl 20:00 hemma hos Robin. Vi sjöng den enklaste av snapsvisorna innan vi klunkade lite O.P Andersson (vissa mer än andra). Aldrig har jag sett snaps påverka folk så snabbt och så illa ^^ Två timmar senare hängde en av dem över diskhon och en annan ut genom fönstret! Haha, herregud... Det var allt annat än vackert ^^ Men, är det kräftskiva så är det, antar jag ^^


Den här månaden skedde lite förändringar i mitt liv. Det som en gång var tog slut efter 6 år och det var nu dags att sälja lägenheten och hitta en egen. Jag ville in till stan, innanför tullarna, och gick därför på otaliga visningar runtom i Vasastan, på Kungsholmen och på Östermalm. De som jag kände att jag kunde buda på stack iväg i pris, ofta plussade de 600-900 000 kr och jag fick släppa iväg dem... Helt galet!

All stress och alla förändringar bidrog till minskad sömn, milt sagt. Jag vaknade tidigt på mornarna, runt 05 en bra natt, så jag gjorde det bästa av det hela och gav mig ut på morgonlöpning runt sjöarna. Det var fantastiskt härligt och vackert... att jag inte hade gjort det oftare förstår jag inte såhär i efterhand.

Mitt i allt elände skulle jag iväg på en efterlängtad fotoresa med Kameradoktorn. Biljetterna var betalde sedan många veckor tillbaka och att dra sig ur nu var inte ens ett alternativ. Jag kände ingen som skulle med, men vad gjorde det egentligen, jag skulle ju komma att känna dem efter de här dagarna.

Herregud, vilken resa det blev! Jag är så glad att jag åkte iväg, att jag vågade kasta mig rakt ut och bara göra det! Det var heltgrymt, wow!! Tänk va mycket man lär sig genom att bara umgås med likasinnade! Många bilder blev helt fantastiska, men det var kanske inte så konstigt med tanke på landskapet runt om mig.

Room Service Tokyo Station Hotel Room Service Tokyo Station Hotel Room Service Tokyo Station Hotel