MAZE by Gordon Ramsay

2014-07-07

"A fusion of taste and style, the combination of French and Asian influences offers
a unique tasting experience. Michelin star service and award winning menus with classic cocktail offerings."

MAZE by Gordon Ramsay är en fusionrestaurang mellan det klassiska franska köket och influenser från Asien. Vi valde Chef's menu och jag tillhörande vinpaket. Vilken god mat och vilka fantastiska viner - wow säger jag bara! Vår aptitretare var friterade lotusblommor med tryffelmousse, sedan började de servera maten...


Cucumber velouté, tomato tartare, lemon sorbet

Tokaji Furmint, MAD, 2012, Hungary

Gurkvelouté är en kall och sammetslen soppa med gurka som bas. I botten fanns tomattartar och på toppen en fantastiskt god citronsorbet.


Marinated yellow fin tuna, Iberico ham, avocado purée

Cinsault Old Vine, Percheron, 2013, South Africa

Tonfisk kan verkligen smaka på tusen olika sätt. Denna hade en lätt rökt smak och den lena avokadokrämen till var perfekt. Ibericoskinkan (från frigående grisar som strövar i ekskogar och äter ekollon) och dess sälta var jättegod och tänk att något så simpelt som frysta äpplen kan vara pricken över i:et.


Foie gras mousse, toasted brioche, Pomegranate, Sauternes gel

Birbèt Brachetto, Angelo Negro, 2013, Italy

Gåslevermousse med granatäppelkompott och Sauternesgelé (en fransk delikatess på det söta franska vinet Sauternes) samt rostad brioche (ett fransk frukostbröd med kraftig smörsmak). Vinet de serverade till var fullkomligt magiskt till gåslevern - total fullpott!


Dumpling of lobster, tiger prawn and salmon, with dashi

Marsanne, Louis Cheze, 2012, France

Dumpling med hummer, tigerräka och lax. Jag var så inne i maten att jag glömde ta kort ^^ Det säger en del...


Duck breast, confit legs, wild mushroom, peas, broad beans

Areni Noir, Karasi, Zorah, 2011, Armenia

Ankbröst och anklår serverades med en ärtkompott med vilda svampar samt ärtpuré. Min första anka och jag blev verkligen inte besviken. Knaprigt skinn och saftigt kött, supergott!


Strawberry and mint sundae

Croft Pink, NV, Portugal

En "pre dessert" med jordgubbssås i botten, ett krispigt lager följd av glass, ytterligare ett krispigt lager följt av vaniljpannacotta.


Chocolate profiteroles, ginger ice cream

Marsala Superiore Dolce, Vito Curatolo Arini, Italy

Mini-petits-chouxer med ingefärsglass serverades med chokladflan, mjuk kola och varm chokladsås. Så himla gott, choklad i massor! Glassen med smak av ingefära bröt av chokladen perfekt!