London - 6 juli

2014-07-06

Efter ännu en god natts sömn, var det sightseeing som stod på dagens schema. Vi möttes på The Wellington för brunch innan det var dags. Jag är en sucker för kött, så det blev en gosig köttbit - lite lätt till lunch sådär ^^

Mätte och belåtna promenerade vi över Waterloo Bridge och satte sikte på London Eye. Vi strosade på South Bank och passerade dess graffitimålade skatepark (väldigt schysst måste jag säga). När vi kom fram till London Eye var det hur lång kö som helst. Man kunde visserligen köpa "fast track"-biljetter för att slippa köa, vi bestämde oss för att köra på det. Så, vi ställde oss i kö för biljetterna och argh vilken tid det tog... Efter 20 minuter hade vi dock biljetterna i handen, men på utvägen insåg vi alla vilka puckon vi är... "Buy fast track tickets here - no queue!", stod det på kassan som vi passerade på väg ut genom dörren ^^ Nåja, vi slapp iaf kön och snart befann vi oss på toppen av pariserhjulet och såg ut över London. Himmel så läckert det är, byggnaderna är så vackra att man storknar.

London London London

London London

Nere på marken igen traskade vi över Westminster Bridge mot Palace of Westminster och Big Ben. Som sagt, herregud vilken arkitektur och vilka detaljer... det är helt galet. Vidare mot Westminster Abbey och jag gapade bara mer och mer för varje byggnad vi passerade - nu såg jag ut som en fågelholk deluxe. Vi fortsatte mot St James's Park och rundade sjön för att komma till Buckingham Palace. Därefter promenerade vi längst The Mall till vi kom fram till Trafalgar Square. Där gjorde vi ett besök på The National Gallery för att bli något mer kulturella. I utställningen fanns bl.a. Sunny afternoon (Georges Seurat), Venus and Mars (Sandro Botticelli) och Bridge over a Pond of Water Lilies (Claude Monet).

London London London London

Vi var helt slut i fötterna efter den här dagen, kanske slut på energi också, för nu var det dags för mat! Vi begav oss till Soho (by foot ofc) och slog oss ner på Wahaca - en mexikansk restaurang med hur god mat som helst! Smårätter fulla av smaker - det var så gott! Jag beställde in:

Chicken Caesar

- Chunks of chicken tossed in a creamy Caesar dressing on a base of shredded cos and charred jalapeño mayo.

Ceviche

- MSC certified prawns and sustainably harvested scallops tossed with a refreshing mix of hot habanero chilli, lime, cucumber and mint.

Greens

- Succulent green tenderstem broccoli drizzled with garlic chilli oil and lime.

Grilled corn

- Utterly delicious corn slathered in sour cream mayo mix, chilli-sugar-salt, Lancashire cheese and a squeeze of lime.

Mätta och belåtna var det dags för oss att hitta hemåt, vi strosade genom Carnaby Street, vidare mot Regent Street och sedan tillbaka till hotellet.

London London London London