Maleficent

2014-06-11

Förra veckan, unnade vi oss både det enda och det andra. En sväng på gymmet (med ångbastu och regndusch som avslutning), lunch/middag på Vapiano, efterrätten fick bli frozen yoghurt och sen var det dags för lite bio.

Kvällens film var Maleficent med Angelina Jolie - åh va bra hon var i den! Rollen som Maleficent passar henne verkligen som handen i handsken. Filmen handlar om berättelse om Maleficent, från berättelsen om Törnrosa. Här lär man känna den "sanna" berättelsen om Kung Stefan, Aurora och den mörka förbannelsen.

Det finns en scen som är totalt hjärtskärande... och hon gör det så himla bra! Resten av skådespelarna tillhör väl inte eliten och det förstör tyvärr illusionen något. De tre goda féerna är fruktansvärt flamsiga, på gränsen till korkade, vilket de inte alls är i den tecknade versionen. Maleficent är inte heller den drake som man minns från Törnrosa, men vad gör det när de har löst det på ett snyggt sätt...

Jag gillade filmen, den är vacker och mörk... Jag älskar Angelina Jolie, men de övriga skådisarna drar som sagt ner helhetsbetyget. Men, gillar man Disney och har ett par timmar över - gå och se den, den är helt klart värd det!