Japan - Kyoto

2014-05-13

10 april

(Dagens bildgalleri)


Ännu en dag med strålande solsken, vi är nästan bortskämda med det. Efter ännu en magisk hotellfrukost, tog vi JR-tåget ut mot Arashiyama och Bamboo Forest. Efter alla bilder jag hade sett på internet, blev jag nog lite besviken över att det inte var “mer”... Men, med det sagt, var det fortfarande läckert och mysigt att gå igenom skogen. Vi tog en avstickare till Tenryu-ji Temple och dess botaniska trädgård. Vi promenerade runt en timme i strålande solsken, sedan fortsatte vi genom bambuskogen vidare mot Saga Scenic Railway, även kallad Sagano Romantic Train. Vi fick vänta en stund på den lilla tågstationen innan det gamla tåget rullade in, sen var det bara att hoppa på och hitta sig en plats. Tåget i sig rullade max 25 km/h och var öppet, sånär som på ett tak. Vi rullade på utsidan av de körsbärsblommande sluttningarna och njöt av den vackra utsikten.

Det sista stoppet på den 25 minuter långa tågresan låg bara ett par hundra meter ifrån ännu en JR-station. Vi åkte tillbaka till hotellet för att dumpa jackorna som vi, av någon dum anledning, hade tagit med oss. Därefter gick vi till Yodobashi och den “food court” som låg på översta våningen. Vi slog oss ner på Hiro, en känd restaurangkedja i Kyoto, och beställde in 200 g fräsande kött var! Alltså, shit va gott!!! Köttet var sååå bra, det var så fint och bara föll isär! Varför kan inte all “snabbmat” vara av lika bra kvalitet?!

Mätta och belåtna tog vi en promenad genom Kyoto och gick till Teramachi & Kawaramachi för att strosa runt på kvällskvisten. Vi sprang igenom de små gatorna, gick upp och ner, fram och tillbaka. Det känns ganska roligt att jag känner igen mig, att veta vart man ska och när man ska svänga in på en sidogata. Vi avslutade kvällen med varsin läckerbit! Kolla bara, supersmaskens!!


Arashiyama

Fun fact: Arashiyama betyder stormberg - Arashi = storm och Yama = berg.

Kyoto Arashiyama är en berömd naturskön plats, som ligger nordväst om staden, den östra kanten Tamba höglandet, den "Kyoto första plats," sade. 375 meter högt berg. Nordöstra sidan är Sagano, öst och Osawa, Hirosawa och Utano fasen, den västra Ogurayama, den berömda Grand River slingrar sig genom den norra dammen.

Sagano Bamboo Forest

Sagano Bamboo Forest är en stor bambuskog i Kyoto och en av de mest besökta platserna i staden. Här reser sig tusentals bambuträd högt upp i skyn och man känner sig ganska liten när man går igenom promenadstråket.

Tenryu-ji Temple

Tenryu-ji templet är huvudattraktionen i Arashiyama, ett vräkigt “Zen Temple” med en av de finaste trädgårdarna i hela Kyoto. De djupa bergssluttningarna är perfekt inkorporerade i trädgårdens design. Templet uppfördes 1339 och stod klart 1345.

Saga Scenic Railway aka. Sagano Romantic Railway

Sagano Romantic Railway är idag en sightseeing-tåg som går längst med Hozugawa River mellan Arashiyama och Kameoka. Det tar 25 minuter för de gamla tågen att åka den 7 km långa (?) vägen och ger därmed passagerarna gott om tid att njuta av utsikten.

Spåren var från början en del av JR Sanin, men ersattes med andra spår och tåg 1989. De gamla spåren och tågen bevarades och nostalgiska träbänkar sattes in.

Hiro

Hiro (Yakiniku) är en lokal, idag liten, restaurangkedja i Kyoto. Hiro var från början en liten familjeägd restaurang vid Sanjo. De serverar fantastik japansk biff och är väl värda ett besök!

Teramachi & Kawaramachi

Korsningen mellan Shijo och Kawaramachi utgör hjärtat i stadens centrala shoppingområde. Under dagtid är Kawaramachis trottoarer fyllda med folk som handlar. Var och varannan människa har en vacker shoppingpåse i händerna!