Japan - Tokyo

2014-04-27

1 april

(Dagens bildgalleri)


Det var längesedan jag vaknade som jag gjorde den här morgonen. Albert hade ställt klocklarmet på rummet och när det ringde tände han varenda lampa innan han lyckades stänga av det!

Hotellfrukosten bjöd på en fantastisk utsikt över Rainbow Bridge och Tokyo-bukten samt en väl tilltagen frukostbuffé. Det var allt från pannkakor och våfflor till grillad lax, misosoppa, ägg, frukt, yoghurt, m.m.

Vi hoppade på tåget till Uenoparken (vilket idag gick betydligt bättre än under gårdagen), herregud va vackert det var! Alla vita körsbärsträd stod i full blom - det var vitt överallt, fluffigt som moln! Folk satt under träden på filtar, fikade och hade mysigt. De skrattade och åt, drack öl och njöt av Hanami. Unga, familjer, barn eller äldre, det hade ingen betydelse - alla var där!

Hotell Nikko Tokyo Breakfast Ueno Park Sakura Ueno Park Sakura

När jag fått mig en rejäl dos av Sakura, åkte vi in till Akihabara där vårat första stopp blev Yodobashi (som var mycket större än gårdagens Big Camera).

Därefter började min jakt på "Sailor Moon"-figurer! Tänk att det ska vara omöjligt att hitta några som jag vill ha. Jag fick syn på ett komplett set med alla fem töser samt katterna, men de stod på en inglasad hylla och var inte till salu, såklart... Istället fick jag trösta mig med crêpes med jordgubbar, grädde och chokladsås!

Yodobashi Akihabara Akihabara Crepes Akihabara

När vi var nöjda i Akihabara tog vi Yurikamome-monorälen tillbaka till Odaiba. Visste ni att de har reserverade vagnar endast för kvinnor? När vi kom fram gick vi längst med Odaiba Kaihin Koen (Odaiba Seaside Park) tillbaka till hotellet. Solen var på väg ner och Tokyo var så vackert tillsammans med allt vattnen och alla båtar. Luften var varm och det doftade ljuvligt av körsbärsblommor, jag njöt av varenda sekund!

Train Tokyo Japan Odaiba Tokyo Japan Rainbow Bridge Sakura Tokyo Japan

Väl tillbaka på hotellrummet toksomnade Albert, han hann knappt få av sig skorna... Själv la jag mig bekvämt i sängen med datorn i knät och CNN på TV:n (sova kan man göra sen). När tröttmössan bredvid mig vaknade till liv och var människa igen, tog vi tunnelbanan till Sumida och Tokyo Sky Tree.

Vi möttes av ett hav av folk och alla skulle upp i tornet. Vi var tvungna att skriva upp oss på en lista för att vara säkra på att få åka upp. Det tog inte så lång tid faktiskt och snart stod vi i hissen som skulle ta oss upp till 350 meters höjd (första utsiksplanet). Vi nådde en hastighet av 600 m/minut (~35 km/h) och det slog lock i öronen på mig. Vi åkte direkt vidare upp till övre tornet på 440 meters höjd, det stängde 21:00 och vi blev de sista som fick åka upp!

Wow säger jag bara - det tog aldrig slut! Stadsljuset bara fortsatte och fortsatte! Vi gick upp till 450 meters höjd och bara tittade ut. Väldigt, väldigt häftigt!

När vi sedan åkte hem och bytte från tunnelbanan till Yurikamome-tåget, fick vi chansen att sitta allra längst fram. Tyvärr hade jag inget batteri kvar i kameran, men jag har hittat ett klipp på Youtube (här), där de åker exakt samma väg som vi åkte de första dagarna i Tokyo!

Tokyo Sky Tree Japan Tokyo Sky Tree Japan Tokyo Sky Tree by Night Japan


Uenoparken

Ueno-parken är känd för sina körsbärsträd som blommar vackert på våren och lotusen som blommar under sommaren. På våren blir det riktigt hålligång då man firar in våren och körsbärsblommens prakt med en så kallad Hanami (blomsterskådning).

Akihabara & Yodobashi

Akihabara är en stadsdel i Tokyo, Japan. Akihabara har fått epitetet "elektriska staden" och är Tokyos shoppingcenter för hemelektronik, tv-spel och el-prylar. Huvudgatan Chuo-dori är pulsådern genom Akihabara och ifrån den sprider sig affärerna ut på sidogatorna.

Yodobashi Camera, makalöst stort varuhus om nio våningar som säljer alla möjliga sorters elektronik, specialiserad på kameror och audio/video-utrustning.

Monorail

En Monorail (enskensbana) är en bana för tåg som endast går på ett brett spår - en balk, istället för två parallella spår. Moderna monorailsystem drivs av elmotorer och kräver ej en fysisk förare som styr tåget. Därför kan man ofta uppleva resan från första parkett - längst fram åt tåget!

Odaiba Kaihin Koen

Detta är en konstgjord strand/kuststräcka, där alla kan njuta av Tokyos vatten. Bada är ej tillåtet, men andra aktiviteter, såsom kanot och wakeboard, är tillåtet. Den fina promenadsträckan leder till Daiba Park och Shiokaze Park med sin vackra fontän.

Tokyo Sky Tree

Tokyo Sky Tree är ett TV-torn i Sumida, Tokyo. Tornet är världens näst högsta med en höjd på 634 meter där man som besökare kan titta ut över Tokyo på 450 meters höjd! Konstruktionen påbörjades den 14 juli 2008 och öppnades offentligt den 22 maj 2012.