Japan 2014 - Avresedag!

2014-04-21

30 mars

(Dagens bildgalleri)


Efter att ha packat hela lördagen var vi så redo vi kunde bli när vi vaknade på söndagsmorgonen. Vi tog pendeltåget till Arlanda och klev av på Terminal 5, så smidigt.

11:40 gick flyget mot Danmark där vi sedan skulle byta flyg till Tokyo! När vi mellanlandade i Köpenhamn passade vi på att äta en varsin sallad och avnjuta en chailatte från Starbucks (bästa chailatten there is!).

Efter 10 timmar landade vi på Narita Airport, kl 09:10 lokal tid. Vi hämtade ut vår 3G-dongel och hoppade sedan på första bästa Airport Limousine som gick förbi hotellet, Hotel Nikko Tokyo, på Odaiba.


Tokyo

Folkmängd: 13,3 miljoner

Världens största metropolis är inte lätt att ta till sig, öst och väst, gammalt och nytt, mischmasch av betonghus, el-ledningar, trafik och människor överallt. Men när man väl börjat vänja sig vid dess kolossala utbud och höga puls finner man en charm i de eviga ropen “Irrashaimasse” och inser dess betydelse.

Tokyo är kontrasternas stad, ett laboratorium, ett drömlandskap som erbjuder ett avantgarde mode som spinner på urgamla kulturtraditioner. Från den lilla fiskeby det en gång var, växte Tokyo till att bli Shoguns maktcentrum, Japans medelpunkt och inte minst, en av världens ledande ekonomiska och största nöjescentra. När man besöker det storstadslandskap som det moderna Tokyo utgörs av har man svårt att förstå att staden två gånger under 1900-talet jämnats med marken, av jordbävning och krig.

O-Daiba

När västerlänningarna under 1850-talet började pressa Japan att öppna sig mot omvärlden, uppförde shogunatet en serie daiba (hinder) över Tokyos hamn för att utestänga utlänningarnas mäktiga "svarta skepp". Daiba (ibland O-Daiba), en ö som näst intill blockerar Tokyobukten, har uppkallats efter dessa hinder.

O-Daiba är dock en uppfriskande upplevelse för den som trodde att Tokyo bara var trånga gränder och enformiga betongbyggnader. Det är Tokyos experiment-ö, där arktiekter har fått fria händer att bygga kontorshus, mässhallar, en spektalulär shoppinggalleria (för kvinnor), till och med en badstrand mitt i Tokyo.

Hotel Nikko Tokyo

Ett fyrstjärnigt hotell med panoramautsikt över Tokyo-bukten och härligt spa med bl.a. ångbastu och bubbelpol utomhus. Stora härliga rum och en grym hotellfrukost!