Vadstena klosterhotell och födelsedagsfirande!

2009-09-12

I fredags skyndade vi hem från skolan och slängde in våra, redan packade, väskor i bilden och styrde kosan mot Blomsterlandet. Måste jag en ge en hint om hur det ser ut i Norrköping kl.15:15 en fredag??? Det tog nog 25min att ta sig genom Kungsgatan och 15min att ta sig tillbaka...

 

Några minuter innan sex kom vi äntligen fram till Vadstena Klosterhotell där vi möttes av familjen Blond. Först incheckning på rummen (som förövrigt var gamla celler för mentalsjuka kvinnor under 1500-talet), sedan var det bara att fixa till sig!!!

 

Nu väntade en femrättersmiddag, men först skulle vi få en rundtur nere i Sveriges 4e största vinkällare - en källare som innehöll över 4000 flaskor vin!!!

 

 

 

Vi välkomnades upp ur källaren igen och visades till vårat bord. Helt underbara tallrikar dukades fram en efter en och självklart fångade vi det på bild. Dock får ni ursäkta den dåliga kvalitén då ljuset var alldeles för diffust.

 

   

 

Idag ringde klockan och det var dags för hotellfrukost!!! Jag fattar inte, men det är nåt speciellt med hotellfrukostar, de smakar alltid så himla mycket bättre än ens egen ^^ Sen var det dags för en runda på stan - det påminner mig väldigt mycket om Gotlands små gränder... himla mysigt!

 

Och jag fyndade idag! Hittade en klänning på ett REA-ställ med titeln "Udda plagg" ^^ Jag kikade lite och fick syn på en svart klänning. Perfekt tänkte jag, det kommer säkert tillfällen då man vill känna sig extra fin... "Den ser ut som någonting ur Familjen Adams!!!", kom en kommentar. Men det hindrade inte mig från att prova den iallafall, och så snart som jag kom ut från provhytten togs den kommentaren kvickt tillbaks ![:D](/img/smilies/grin.png) Den var faktiskt jättesöt!!

 

På vägen tillbaka till Norrköping åkte vi förbi syster yster som befann sig i stallet. Dessutom hopade sig ett moln som fick både mig å Blondie att direkt tänka på Hiroshima...

 

 

Tack för en jättetrevlig helg med massa god mat!!! Och grattis till födelsedagsbarnet ännu en gång ![:D](/img/smilies/grin.png)