Fredagsmys

2009-09-04

Grabbarna kom hem med en ICA-kasse med lite snask för kvällen och middagens huvudingrediens - kyckling. Jag hade lovat Emil att visa honom hur man gör en god kycklinggryta eller något liknande, så det var bara att sätta igång. Jag har tröttnat lite på att allt ska serveras med pasta, så idag stod bulgur på tur.

 

En syrlig och fräsch bulgursallad

Salladslök, rödlök, persilja, tomat och äpple vilken toppades med olivolja och limesaft.

Gräddig kyckling

Kycklingen fräste jag upp tillsammans med lök, sedan tillsatte jag vitt matvin och kycklingbuljong. Därefter tillsatte jag lite creme fraiche och grädde, sen fick det koka ihop.

 

 

Himla smasken och maten blev till och med godkänd av Emil trots att det var massa lök i. Och tro det eller ej, men herr B åt faktiskt tomat som han avskyr så mycket... ![;)](/img/smilies/secret_laugh.png) Måste ha varit jobbigt hihi! Därefter följde en efterrätt med chokladkaka och glass... Jisses vilken lyx!

 

Nu på kvällskvisten har jag syndat och ågren kommer krypandes, men nånstans vet jag att man måste få vara onyttig ibland... Men jag kan inte hjälpa att känna mig värdelös nu när jag har skött mig och varit så duktig med maten sedan jag kom tillbaka efter sommaren. Så onödigt att vara en gottegris när det är så enkelt att tacka nej...