Så var det ju det där med kollektivtrafiken...

2013-01-28

Det som skulle ha blivit en smärtfri resa hem från kvällens spinningpass på Södra Stationen, blev krångligare än någonsin! I väntan på pendeln fick vi reda på att den var inställt mellan Stockholm C och Karlberg pga en olycka. Trafiken stod helt stilla och de visste inte när den skulle komma igång igen. Därför fick resande mot Uppsala (som vi skulle åka mot) ta sig till respektive ställe med hjälp av ersättningsbussar. Aja, vi tog oss in till centralen och hoppade på den blå linjen mot Solna, där kunde vi ta en buss ut mot Järvastaden... Enkelt, eller hur!

Men, som sagt... Bussen stod där och klockan tickade förbi avgångstid. De stängde av bussen, startade den, pillade på inställningar och började om igen och igen och igen ^^ Nästa buss gick inte förrän om 40 min, lika illa var det om vi skulle ha hoppat på tunnelbanan igen för att åka ett par stopp och sedan ta en buss därifrån.

Vi väntade och väntade... De krånglade och krånglade. Nej, efter 30 min bestämde vi oss för att överge bussen och tog tubbelbanan till nästa ställe där man kunde hoppa på en buss som passerade Järvastaden ^^

Vi fick springa om vi skulle hinna med bussen, trodde vi. Där ute, där vår buss skulle ha stått, stod en annan buss och, gissa vad, krånglade ^^ Ännu en gång blev vi försenade men tillslut kom bussen och vi tog oss hela vägen hem!!! Yey, total lycka!

Det som skulle ha tagit 15 smärtfria minuter tog närmare två timmar... Men vi kom ju hem iaf!