2012 - Året som passerat - Q3

2012-12-29

Juli

Som alla andra år i Norrköping, sommarjobbade jag på Statoil i Söderköping. Ordspråket "Mycket ska man höra innan öronen trillar av" kan inte vara mer passande någon annanstans... Jisses ^^

  • Hallå, det är något fel på pumpen! HALLÅ, ska du hjälpa mig eller?!
  • "Konstigt, jag får ingen indikation på att du försöker tanka och det verkar inte vara något fel på pumpen."
  • Varför får jag ingen bensin då? Jag står ju rätt med bilen!
  • "Öhm, ja... du måste sätta slangen och handtaget i tanken, annars blir det lite svårt att få någon bensin i bilen... (?)
  • Jaha, måste jag göra det? Så det är inget fel på pumpen???
  • "Eh, nej..."


Min lilla lägenhet i Norrköping lades ut till försäljning och jakten på en lägenhet i Stockholm tog vid.

Lägenhet i Norrköping Lägenhet i Norrköping Lägenhet i Norrköping


För första gången på flera år åkte jag Gocart! Jag vet inte varför vi inte gör det oftare, vi bor bara 20 min från Gelleråsen... Albert och jag tog oss en duell ute på banan, men jag klev ur min rosa cart som segrare - med en marginal på hela 2 hundradelar! ^^ Dessutom passade vi på att göra vindruvsdolmar när vi kom hem då vår vindruvsranka bjöd på spröda och färska blad - vilken höjdare!

Gocart på Gelleråsen Vindruvsdolmar


Varje helg i juli befann jag mig i Stockholm och gick på flera lägenhetsvisningar. Utan att överdriva kollade vi nog på närmare 50 lägenheter, men endast två föll oss i smaken.

I samband med alla visningar insåg jag att det var lika bra att börja samla kartonger från jobbet och packa ner lägenheten i Norrköping. Jag började också leta efter tapeter trots att vi inte hade en lägenhet ännu ^^ Planering, planering, planering...

Sovrumstapet Kökstapet Halltapet


Augusti

Lägenheten packades ner och för varje kartong jag fyllde blev det mer och mer uppenbart för mig att jag/vi verkligen hade växt ur lägenheten. Hur i hela världen fick allt plats på 39 kvm?!

Flyttkartonger Flyttkartonger Flyttkartonger Flyttkartonger


Om jag någongång under det här året skulle ha lite tur i livet, så var det när det kom till lägenhetsköpet i Stockholm. Från privat visning till nycklarna i handen tog det knappt tre veckor. Att vi dessutom fick nycklarna veckan innan jag började jobba var alldels perfekt - nu behövde jag inte pendla Norrköping-Stockholm överhuvudtaget!

Den 13 augusti fick vi nycklarna till nya lyan och första flyttlasset kom från Degerfors.

Flyttkartonger Flyttkartonger Flyttkartonger


Den 20 augusti gjorde jag min första dag på DICE. Skrämmande? Ja. Spännande? Ja. Roligt? JA! Jag fick dessutom den perfekta platsen på bygget - en hörnplats, vid fönstret, bredvid en pelare... Det kunde inte ha blivit bättre!

View from DICE


När det stora flyttlasset gick lyckades vi åka på både böter och skotthål i bilen ^^ Dessutom påbörjades renoveringen och lägenheten var ett enda gigantiskt kaos.


September

I mitten av september åkte halltapeterna på plats! Jag kände mig som ett barn på julafton när första våden sattes på plats !!

Supersnygg halltapet


På jobbet börjar jag känna mig bortskämd - det bjuds på fantastiska fruktfat titt som tätt och en gudomlig fredagsfrukost!


På vår första löprunda i skogsområdet sprang vi på ett rådjur... Det känns lite surrealistiskt att ha såna fina löpspår 50 m från dörren, men gissa om vi stortrivs med det!

Rådjur vid löpspåren


Varenda helg i September bestod av renovering - tapetsering, takmålning, väggmålning, borrande... Det tycktes aldrig ta slut! Det kändes nästan som renoveringen hånade oss när vi plösligt såg en smiley bland allt spackel ^^