2012 - Året som passerat - Q1

2012-12-25

Januari

Året inleddes i vanlig ordning i Degerfors. Här åkte jag på att göra en intervju med P4 om tjejer inom gaming. Efter den intervjun blev NWT nyfikna och bad om en intervju de också. Deras intervju slutade dock i katastrof då de inte lyckades få till min "titel" överhuvudtaget - jag var numera en civilekonom som utvecklade spel ^^

Jag deltog i PC För Allas vintertävling och skickade in flera bidrag med vintertema. Några av mina foton hamnade på "Top 20"-listan, men för att vara med och tävla på riktigt behövdes över hundra unika röster...

Fototävling Fototävling Fototävling Fototävling Fototävling Fototävling Fototävling Fototävling


Detta var också månaden då jag varvade mitt favoritspel Rayman Origins!!


Februari

Biljetterna till Japan bokades och större delen av februari gick åt till att läsa på om Japan samt införskaffa nya kameraprylar till resan. Som vanligt, när jag går in för något, gör jag det till 100 %. Jag behövde säkert inte allt jag suktade efter, men ska man nu göra något ska det väl ändå göras ordentligt, eller hur?! Dessutom var jag så sjukt besviken efter mina resor 2006 då jag inte hade någon kamera, så den här gången skulle jag verkligen inte göra samma misstag.

Jag köpte mig själv två nya objektiv, ett stativ samt en rejäl kameraryggsäck. Dessutom blev det lite smått och gott i form av filter osv.

Nikon AF-S 18-200 VR II Sigma 30/1,4 Velbon


Jag fick också veta, när alla vinnare publicerades, att jag vunnit en liten digitalkamera i PC För Allas fototävligen som pågått under årsskiftet. Jag bidrog som sagt med flera bilder, men fotot som tog mig till en trevlig tredjeplats var min lilla frusna snigel.

Vinst i PC för Alla - Samsung EB700 Frusna snigeln


Jag införskaffade mig även ett nytt pass och för första gången någonsin lyckades jag se normal ut på ett viktigt kort!

Passfoto


Mars

Första halvan av mars bestod till största delen av att fixa småsaker till Japan och planera när/var/hur man turistade som bäst. I slutet av månaden var det dags att bege sig till Arlanda för den långa resan till andra sidan klotet. Jag flög förbi en hel dag och fick uppleva två fantastiska solnedgångar innan jag kom fram till Kyoto.

Böcker om Japan Osaka Slott Glass med smak av grönt te och vanilj Shinkansen

Kinkakunji - Gyllene paviljongen Vy över Kyoto Tam hjort på Miyajimaön Tempel på Miyajimaön

Teramachi Sakura Gatuskylt i Kyoto Hiroshima