Köttgryta med rödvin

2009-08-24

Jag tror jag ska göra om bloggen till en matblogg ^^ Har blivit väldigt mycket mat på senaste tiden, men mat är gott!! Här kommer dagens recept, måste nog erkänna att det är bland det bästa jag åstadkommit i köket. Here we go! ![:D](/img/smilies/grin.png)

 


 

  

 Igår skar jag upp köttet i mindre bitar och la det i en marinad som skulle få stå över natten. Rödvin (matvin), vitlök, timjan, krossade pepparkorn, två lagerblad och kanel.

 

 

Fräs upp det marinerade köttet i smör och olja. I en annan gryta fräser du upp rimmat fläsk, lök, purjolök, vitlök, timjan, lagerblad, vitpeppar och salt.

 

Tillsätt rödvin och marinaden som blev över. Vill du kan du nu hälla i vatten som täcker köttet och låta koka, men jag lät bli vattnet och lät köttet koka i endast marinaden och vinet.

 

 

Nästa steg är att reda av såsen, men eftersom jag lät bli vattnet var det ganska tjock redan. Däremot plockade jag ur allt kött och mixade alla större grönsaksbitar till en krämig mos. Därefter la jag tillbaka köttet och tillsatte äkta grädde (väldigt viktigt, inga fåniga lättprodukter!), innan jag lät det koka upp och puttra vidare igen. Jag rörde ner lite vinbärsgelé och kryddade ytterligare med lite kanel och en skvätt soja.

 

Sen var den himmelska middagen klar!!! GALET GOTT!!!!