Toscacrêpes med äpple & päron!

2009-05-11

 

2½ dl vetemjöl

2 ägg

1½ dl mjölk

1 dl vatten

30g osaltat smör

äpple & päron

 

Vispa mjöl, ägg och mjölk, tillsätt därefter vattnet samt smöret och vispa vidare till en slät smet. Värm en ytbehandlad panna och täck med ett tunt lager smet. Pudra över vaniljsocker efter varje nygräddad crêpes.

 

50g smör

½ dl socker

1 påse mandelflan

½ msk kocentrerad äppeljuice

 

Sätt ugnen på 250°. Dela äpplena och päronen (efter behag ofc) och stek dem tillsammans med kanel och socker. De ska bli mjuka, men fortfarande behålla lite tuggmotstånd. Rulla in kompotten i dina crêpes och lägg dem i en ungssäker form. Smält nu smöret tillsammans med socker och mandelflan, rör om. Häll i äppeljuicen och koka ihop till en simmig konsistens. Skeda såsen över dina crêpes och gratinera i ugn tills de fått en fin färg (jag hade dem inne i 5min). Servera gärna med vaniljglass!

 


 

Hoppas detta lilla recept faller er i smaken, något som jag slängde samman efter eget tycke! Enjoy!!!

 

Till er som tycker att vi bara äter, det är precis vad vi gör ![:P](/img/smilies/wink.png) Det och pluggar, och det vi pluggar förstår inte ens vi oss på, så det finns ingen mening i att skriva om det här... Mat förstår sig ju alla på dock, mat är  gott! ![;)](/img/smilies/secret_laugh.png)