Med inspiration från Japan

2012-04-24

Tomatsoppa
Antal portioner:

2 portioner

Tillagningstid:

20 min

Ingredienser

200 g nötkött
2 port nudlar
1 burk groddar
½ purjolök
½ squash
1 morot
2-3 champinjoner
1 msk risvinäger
1 msk röd asiatisk chilisås
1 st fiskbuljong
färskt mynta
salt & peppar

Så här gör du

Skär upp purjolöken fint och skiva champinjonerna. Skär sedan moroten och squashen i fina, avlånga stavar. Fräs därefter allt i en varm panna med olja.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Nötköttet ska vara fint strimlat (jag använde mig av ryggbiff som jag skar i fina, tunna skivor) och stekas på hög värme. Krydda med salt och peppar.

Häll nudlarna över grönsakerna och rör runt något innan du tillsätter köttet. Avsluta med att röra ner fint hackad mynta.