4 april - Kiyomizuderatemplet och Maruyanaparken

2012-04-04

Efter en relativt lugn morgon tog vi bussen till Gion för att beskåda den vackra Maruyanaparken samt Kiyomizuderatemplet. Hela templet är gjort av enbart trä - allting...

Jag gick runt i småbutikerna på väg upp till templet och hittade ett sött litet halsband i form av en nyckel med en mus som klamrade sig fast. Iom alla butiker, samt att templet låg uppe på en topp, tog det ganska lång tid att ta sig dit. Men det gjorde inte mig något, jag tycker det är skönt att promenera runt... Christoffer är dock inte lika förtjust i det, stackarn ^^ Men han höll ut bra ändå tycker jag.

Min resa gjordes ytterligare lite bättre när jag äntligen fick se riktiga Geishor – vitmålade i ansiktet! Som om det inte vore nog, var det en riktigt vacker Geicha som höll på att bli fotograferad och därmed stod uppställd – perfekt fototillfälle!

Vi gick in till Kawaramachi för att shoppa det sista innan hemfärd. Jag hittade några presenter och lite fler saker till mig - en ryggsäck, tre halsband och en handgjord japansk ring.

Tillbaka till templet för att ta kvällsfoto över Kyoto, men de hade stängt av området när vi kom dit. Vi fick därmed vänta till klockan slog 18 och slås med alla andra turister för att få en skymt av solnedgången.

Kyoto, Japan Kyoto, Japan Kyoto, Japan Kyoto, Japan

Kyoto, Japan Kyoto, Japan Kyoto, Japan

Kiyomizuderatemplet

Detta berömda tempel är över tusen år gammalt och kan nästan kallas en institution i Kyoto. I över tusen år har pilgrimer klättrat uppför sluttningen för att be till templets elvahövdade avbildning av Kannon och dricka från dess heliga källa (kiyomizu betyder rent vatten). Den stora salens veranda är ett mirakel av japanskt snickeri och erbjuder en vacker utsikt över Kyoto.

Maruyanaparken

Kyotos mest kända körsbärsblomningsplats invaderas av picknicksugna människor ända tills blombladen faller.

Bilder från dagens påhitt finns, som vanligt, i galleriet här!