2 april - Akihabara, Hachiko och Yonchome-korsningen

2012-04-02

Idag skulle det bära av till Tokyo med Shinkansen! Därför ringde klockan 06:30 och jag fick tjata på Christoffer att han skulle bli klar i tid, men icke då ^^ Som tur är, är jag ganska tjatig och envis, så vi kom iväg till stationen i god tid ändå. Vi hoppade på ett tåg och 2,5 h senare stannade vi på Tokyo Station, illa kvickt!

Dagen började med Akahabra-distriktet, även kallad elektronikdistriktet. Gissa om de små pojkarna var nöjda – spelhimlen! Stora, höga och färgglada höghus som endast gick ut på spel, spel, spel och anime! Jag var väl kanske inte riktigt lika förtjust, men jag roade mig med att fota alla galna byggnader istället. Jag hade helst velat se det på kvällen, när alla neonskyltar var upplysta, men så blev det tyvärr inte... Sadface!

Vi slog oss ner på en restaurang och jag beställde in en nudelsoppa med böngroddar samt en tallrik med pastaknyten som innehåll lite grönsaker, typ som vårrullar fast i pasta. Herregud vad mycket mat jag fick in och allt skulle ätas med dessa fördömda pinnar! Bordet bredvid sneglade på mig och skrattade, illa... Men oh så gott det var! Soppan var supergod!

Därefter tog vi tunnelbanan till Ginza-distriktet för att se den berömda stora Yonchome-korsningen samt den berömda hunden, Hachiko, som väntade på sin husse i 10 år utanför stationen efter hans död. Sen strosade vi runt lite på gatorna tills mörkret la sig innan vi började leta efter ett hotell.

Första hotellet vi gick till var helt fullt, det fanns inte ens ett rum ledigt. Nu började det roliga ^^ Hitta ett nytt hotell, hoppas på att det fanns lediga rum och att det inte var för dyrt! Efter en halvtimme kom vi fram till ett som kunde erbjuda två rökfria rum. Vi vågade inte leta vidare utan tog det.

Christoffer och jag fick ett fint rum med fint badrum och med badkar! Jag tappade upp badkaret och njööööt! Sen somnade vi ganska tidigt, iaf runt 23...

Kyoto, Japan Kyoto, Japan Kyoto, Japan

Kyoto, Japan Kyoto, Japan Kyoto, Japan Kyoto, Japan

Kyoto, Japan Kyoto, Japan Kyoto, Japan

Akihabaras elektronikdistrikt

Stationen Akihabara omges av ett elektronikdistrikt. Marknaden uppstod ur ruinerna efter andra världskriget då den japanska armén hade ett överskott av utrustning och ville bli av med det. Studenter från närliggande universitet, som var i desperat behov av pengar, köpte upp överskottet och tillverkade radioapparater – statussymboler och mycket eftertraktade – för att sälja längs vägkanter eller i småaffärer.

Shibuya

Shibuya är partystaden för Tokyos unga människor och har varit så sedan 1930-talet, då fasaderna pryddes av futuristiska raketer som pekade mot himlen.

Staty av Hachiko

Shibuya-stationen – på den populära mötesplatsen står en staty (1939) av en hund som väntade på sin husse vid stationen varje kväll i över 10 år efter hans död.

Yonchome-korsningen

Ginza Yonchome-korsningen är en av världens mest trafikerade korsningar…

Dagens bilder finns att kika på här!