31 mars - regn och mer shopping!

2012-03-31

När jag slog upp ögonen hörde jag hur det smattrade utanför fönstret… Typiskt, självklart skulle det regna! Och det var inte på smått vis heller, det ösregnade verkligen!

Det blev en lugn morgon och en lååång frukost, men när klockan närmade sig lunch kliade det i hela kroppen och jag bestämde att vi skulle åka in till stan igen för ännu mer shopping. Vi åkte in till Kyoto Station och det enorma shoppingcentret som finns där. Vi började med gångarna under stationen och där hittade jag två söta plånböcker innan vi tog rulltrapporna upp. Ännu en gång befann vi oss i ett lite för fint shoppingcenter och lusten att punga ut > 5000 kr per plagg infann sig inte idag heller...

När vi (läs; jag) hade tröttnat hade det faktiskt sluta regna och solen sken ute. Vi tog en 40 min promenad till Kawaramachi och hann svänga om en restaurang på väg dit.

Maten beställde man genom en automat, där man betalade och fick små ”biljetter”. När man sedan slog sig ner vid bordet och beställde, lämnade man bara fram lapparna varpå maten serverades några minuter senare. Jag beställde in grillat kött med ris, sallad och soppa. Köttet kom in på en gjutjärnstallrik och det fräste fortfarande om det, så himla gott!

Väl framme vid Kawaramachi gick vi in på OIOI – ett stort shoppingcenter med fina kläder till relativt normala priser… Jag hittade så mycket kläder som jag ville köpa, men bestämde mig för att suga på karamellen tills vi var på väg ner för alla våningar igen, men då kunde jag dock inte motstå varken en jacka eller en tröja… Expediten var supertrevlig mot mig och när jag skulle betala tog hon fram ett par halsband som jag fick välja emellan som en present!

Jag kände mig oerhört nöjd när jag kom ut från butikerna och kände att jag skulle fira mina fina inköp med en Crêpes – med mjukglass, banan och chokladsås!

Kyoto Station

Kyotos nya JR-station är en futuristisk byggnad i förhållande till Japans gamla kejserliga huvudstad (som Kyoto en gång i tiden var). Byggnaden stod klar 1997 och trots att designen och ritningen stod som segrare i en internationell tävling, har stationen fått utstå kritik för att vara för "ren". Stationen saknar nämligen helt traditionella japanska motiv...