30 mars

2012-03-30

Efter att ha rest hela gårdagen, kände jag att Christoffer kunde få sova lite längre och därför valde vi att ha en shoppingdag inne i Kyoto. Herregud va stort det är... och allt finns! Tyvärr blir det nästan tråkigt när var och varannat varuhus och shoppingcenter endast säljer prylar såsom Gucci, Hermès, Marc Jacobs, etc. Visst, det är väl fina saker, men aldrig något som man skulle ha råd och shoppa själv... Så, efter att ha strosat runt i ett par sådana shoppingcenter gick vi in på Kawaramachis gator och shoppade loss!

Det tog inte lång tid innan jag hittade något i de små butikerna och efter bara någon timme konkade jag runt på hur många påsar som helst. Det hela började med lite krimskrams (ringar, halsband, solbrillor, etc.) och sen råkade jag hamna inne på en second hand butik ^^ Tro’t eller ej, men jag hittade faktiskt en söt sommarklänning där som jag beslutade mig för att köpa. Men tro inte att det var billigt för det, kalaset slutade på 600 kr! Efter några meter sa Christoffer åt mig att gå in i en butik, jag skulle troligtvis gilla deras grejer skarpt... Och mycket rätt, jag hade kunnat handla med mig hela butiken, men jag behärskade mig själv och kom endast ut med en söt liten handväska.

Nu fick det vara nog kände jag, jag kunde ju inte handla allt på en och samma dag... Brukar man inte checka läget innan man köper något? Men icke, jag passerade en G-Star butik och kom ut med en tröja...

Eftersom vi befann oss inne i stan ville Christoffer visa mig en pizzabuffé som serverade pizza med choklad på! Så, vi gick runt på smågatorna och väntade på att klockan skulle bli 17:00... Då gick vi förbi en jättefin tebutik som hade hur mycket olika tesorter som helst, säkert 300 sorter utan att överdriva! Självklart måste man köpa med sig te hem från självaste telandet, så jag köpte tre sorter som jag kommer kunna njuta av när jag kommer hem till Sverige igen.

Kyoto, Japan Kyoto, Japan Kyoto, Japan Kyoto, Japan

Kyoto, Japan Kyoto, Japan Kyoto, Japan Kyoto, Japan

Fler bilder från dagen finns här!

Kawaramachi

Korsningen mellan Shijo och Kawaramachi utgör hjärtat i stadens centrala shoppingområde. Under dagtid är Kawaramachis trottoarer fyllda med folk som handlar. Var och varannan människa har en vacker shoppingpåse i händerna!