Tomatsoppa

2012-03-20

Jag vet att det inte ser mycket ut för världen, men jag måste lägga upp en bild (även om det ser hemskt ut) med recept ändå!


Tomatsoppa
Antal portioner:

3-4 portioner

Tillagningstid:

40 min

Ingredienser

1 stor lök
2 st vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2-3 färska tomater
2 dl vitt vin
1,5 dl grädde
2 st hönsbuljong
½ tsk basilika
½ tsk franska kryddor
1 krm cayennepeppar
1 st lagerblad
1 krm socker
örtsalt & peppar

Så här gör du

Hacka lök och vitlök (kvittar om det är grovt) och fräs i olja och en klick smör. Tillsätt kryddorna och låt fräsa tillsammans med löken (då kommer smakerna fram mer) innan du tillsätter vin, buljong och tomater (krossade samt färska). Låt koka i 20-30 min på låg värme.

Mixa sedan allting till en slät soppa. (Ta det försiktigt om du mixar i en mixer. Låt svala något innan så att det inte uppstår ett tryck som resulterar i att locket flyger av.) Häll sedan tillbaka den släta soppan i grytan och tillsätt grädde. Låt koka ytterligare 5-10 min på låg värme.

Servera med

Pasta, om du vill ha soppan något matigare.