Tenta, tenta, tenta i mars...

2012-03-10

12 mars 2010 - Jag var skitsur och jätteirriterad över en TEIE-tenta - Medierätt. Usch, hemska tenta, hur svårt som helst att hitta bland alla paragrafer och lagar. Det kändes som att jag lika gärna kunde strunta i att gå iväg, men jag plockade hem en 4a i kursen trots det.

10 mars 2010 - Två dagar innan Medierätten, flaxade jag runt uppe bland molnen efter att ha satt en 5a på självaste Transformteorin!!!


14 mars 2011 - Ganska lugn inför tentan i Grafisk Design och Kommunikation, och det gick ju bra - en 5a rakt ner i HP-fickan!

16 mars 2011 - Betydligt surare och grinig som få inför tentan i Agile Usability Development for Handheld Devices. Jättebitter över att jag inte kan komma ihåg lite ord och nära på att inte gå iväg på tentan. Som tur var gjorde jag det och det resulterade, otroligt nog, i en 5a!


5 mars 2012 - Börjar bli gammal tentaräv nu och var ganska lugn inför tentan i Kompression av ljud och bild. Tog inte död på mig själv när jag tentapluggade den här gången, vi får se vad resulatet blir...

10 mars 2012 - Skitsur igen och ännu en gång jätteirriterad över en TEIE-kurs - Industriell Ekonomi. Så fruktansvärt flummiga tentor, blir knäpp!!! Hör på det här bara, det här är en gammal tentafråga:

"Hur många blöjor konsumeras i Sverige och vad är den marknaden värd i kronor?"

Jaha? Kan man få lite mer info kanske? Neeeej, det går inte... Här ska man göra massa antaganden - att det bor 9 miljoner människor i Sverige, att man i allmänhet använder blöjor mellan åldern 0-3 år, att ca 100 000 personer föds varje år, att medellivsåldern är ~80 år. Detta ger då en blöjkonsumerande befolkning på 400 000. Sen ska man anta att de som använder blöjor använder 7-8 st/dag. Det resulterar i 2,8-3,2 miljoner blöjor/dag eller drygt 1 miljard blöjor/år. Seeeen ska man veta att ett paket blöjor kostar ~60 kr och innehåller 20-30 blöjor, vilket ger att varje blöja kostar 2-3 kr. Då är alltså blöjmarknaden i Sverige värd 2,5-2,9 miljarder kr.

Hallåååå, jag vet väl inte vad ett paket blöjor kostar eller hur många blöjor de innehåller?! Suck...