Packmästare!

2017-11-19

Att leja bort allt som rörde flytten kan ha varit det bästa beslutet på väldigt, väldigt länge. Vi kontaktade Flyttfirma Arbetspartner och köpte allt vi kunde - packmästare, flytt och städning.

När jag var i kontakt med dem undrade de givetvis hur mycket saker vi hade? När jag berättade att vi hade ganska mycket saker för att bo på 37 kvm, skrattade killen lite åt mig i telefonen och sa "Hur mycket saker kan man få plats med, det kommer inte vara några problem alls!" Nåja, jag försökte iaf.

På söndagsmorgonen knackade det på dörren och vår packmästare hälsade glatt på oss. En riktigt stockholmare med bred dialekt, så skön! Han hade med sig 40 flyttkartonger, silkespapper och bubbelplast i mängder. Jag, som är lite av ett kontrollfreak, ville gärna hjälpa till och kände inte att jag ville åka därifrån. Johan erbjöd sig att packa källaren och jag bestämde mig för att klättra upp och ner för stegen och lasta ner pryl efter pryl. Det skulle iaf spara oss lite tid.

Killen packade och packade, vi bjöd på kaffe och fika. Bra deal tyckte vi ^^ På eftermiddagen kom han dock på att han inte hade ätit mat än, men han behövde ändå åka iväg och hämta fler kartonger (I told you so!), så då kunde han passa på att hugga en korv eller två, sa han.

Vi packade till sena kvällen. Jag tror vi ansåg oss vara tillräckligt klara runt kl 20. Istället för att sitta i en hoppackad lägenhet, knallade vi in till Sturehof där vi unnade oss en trerätters efter allt slit! Toast Skagen, råbiff och efterrätt... Så himla gott!!

Väl hemma igen kändes det väldigt konstigt att gå upp på loftet och lägga sig, detta var alltså sista natten i lägenheten. Himla konstig känsla... Imorgon bar det av till Nacka Strand!

Flytthelgen är här!!

2017-11-19

Då var det dagen, helgen med stort H var här! Flytthelgen!! Det var dags att sno föräldrarnas bil ännu en gång ^^ Alltså, vad hade man gjort utan sina föräldrar???

Fredag eftermiddag satt vi på tåget hem till Degerfors... Med årets första saffransbulle och en kopp te, var resan i "tyst avdelning" den bästa stunden på hela dagen!

Fredagskvällen spenderades nere i källaren där jag packade om alla kartonger jag tagit hem under åren som Johan och jag bott på Östermalm. Det är rätt svårt att få plats själv på 37 kvm och nästan omöjligt när man är två, iaf när det kommer till förvaring av prylar (vilket jag har rätt mycket av).

Redan på lördag eftermiddag hade vi packat bilen full och var på väg till Stockholm igen. Väl hemma började vi småpacka inför morgondagen när "packmästaren" skulle komma. Min tanke var att få undan massa småskit i lite mer behändiga kartonger/lådor så att han slapp lägga tid på det.

Vi monterade ner TVn på loftet och såg till att få ner väggfästet för den stora TVn i vardagsrummet. Sedan packade vi ner så mycket kläder vi kunde i våra resväskor. När vi var klara med det hade klockan passerat midnatt och det var lika bra att gå och lägga sig. Hellre pigg imorgon än smågrinig och trött.

Patchwork matta av vackraste silverko!

2017-11-15

Det här med att flytta, det är rätt dyrt alltså. Dessutom är det smått beroendeframkallande ^^ Jag spenderar sjuka timmar på Pinterest och diverse inredningsidor. Inte nog med det, jag har dessutom börjat skanna av Blocket, just in case den där speciella favoriten skulle dyka upp...

Och vet ni, ibland gör den det! Den här gången var jag ute efter en stor matta (vilket är svindyrt att köpa nytt) och rätt vad det var så dök den upp, på sida 30/35, typ ^^ En stor lappad matta i kohud! Tjejen som sålde den bodde på Östermalm, så det var nära och bra ifall vi ville komma och kolla på den.

Johan och jag tog en promenad till Villastaden och knackade på dörren till en alldeles fantastisk våning! Herregud, tänk att vissa människor får bo så fantastiskt vackert! Dessutom var tjejen som öppnade dörren supertrevlig, så vi kunde inget annat än tycka om henne. Hon visade oss in i det stora vardagsrummet och pekade på mattan - "Här är den, fantastiskt lappad av silverkossor!". Och den var verkligen heeelt fantastisk. Johan och jag tittade på varandra med en blick som sa "KÖP" och vi behövde inte ens fundera på det.

Vi swishade henne ett par tusenlappar, varpå hon erbjöd sig att köra hem mattan åt oss senare i veckan! Så sjukt trevlig! Och idag knackade hon på dörren! Tadaaa!

Min nya laptop är här!!

2017-11-14

Idag plingade det till från Office på jobbet... "Nathalie, du har ett paket att hämta!"

What, redan!? Paketet skickades igår från London och nu var det här?! ^^ Helt sjukt snabbt... Men, det gjorde mig överlycklig, som ett barn på julafton! När jag äntligen kom hem från jobbet slet jag upp paketet på en gång för att inspektera mitt köp! En helt fantastisk liten maskin - ASUS ROG Strix!

Star Wars Battlefront II Release!

2017-11-14

Med varje spelrelease kommer ett glas champagne, eller två... Det är sen gammalt!

LIU Game Awards

2017-11-09

Då var det dags igen, dags för ännu en presentation! Kul! Den här gången bar det av till Linköping för LIU Game Awards och 500+ nyfikna personer i publiken. Presentationen var en hit och jag fick många fina meddelanden skickade till mig efteråt med kommentarer som menade på att jag hade bästa föreläsningen för dagen och att jag "välte" dem med min entusiasm och glädje! Precis det jag är ute efter när jag föreläser!!

Ny laptop på ingående!

2017-11-07

Det har snart gått 7 år sedan jag beställde min älskade lilla laptop från Alienware... 7 år!! Helt sjukt va tiden går fort. Egentligen är det inget fel på den, men den är rätt liten och nu, när vi ska flytta, vill jag ha något som jag faktiskt kan spela lite på också.

Det alltså dags för en ny dator, men den här gången blir det ingen stationär utan en laptop. Och det är inte vilken laptop som helst, det är ett riktigt monster på ingående! Livet blir lite roligare med rätt kontakter! Hihi! Nu stämmer inte riktigt bilden nedan, datorn jag köpt kostar nämligen ännu mer eftersom jag har 32 GB ram (ist. för 16 GB) och 1 TB extra HDD. Heeelt galet dyr, men jag har köpt den för en bråkdel ^^ Som sagt, livet blir lite roligare när man har snälla vänner! =)

Byebye soffan!

2017-11-04

Då var det dags att börja sälja av saker som vi inte ska ta med oss när vi flyttar. Nu stod soffan på tur... Päronen kom på besök i veckan och då tog de med sig den sista delen som stod hemma.

Innan Johan åkte till jobbet ställde vi upp den i komplett utförande och tog ett par foton. Sedan la jag ut den på Blocket och vips fick jag två svar. Två timmar senare var den inpackad i en skåpbil och på väg bort. Snacka om snabb affär!

Halloween-vecka på DICE

2017-11-02

Halloweenvecka på DICE och då får sig vår bar en makeover. Jag vet att jag ska föreställa vuxen och allt det där, men jag tycker det är rätt kul att de lägger manken till såpass som de faktiskt gör!