Frantzén - Open to the Public

2017-05-20

Att få plats på eftertraktade Frantzén är allt annat än lätt. Plötsligt fick jag syn på ett inlägg på Instagram om deras kommande Open to the Public. Jag skrev en kommentar och frågade hur många till de kommer köra, eftersom det är helt omöjligt att få en bordsreservation! Ett par minuter senare fick jag ett privat meddelande:

- Hej! Bara för att jag gillar Battlefield så mycket, kan jag fixa ett bord till nästa popup. Vilken dag vill ni gå?"

Men hallå eller?! Närsomhelst, bara jag får en plats! Jag skrev till Johan att vi hade fått tag i ett bord och undrade om han ville gå på dejt med mig, igen... Han reaktion var väl kanske inte vad jag hade hoppats på, men jag bokade ändå ^^

Dagen därpå visade det sig att Mikael hade fått tag i fyra platser, 15 min senare än oss... Haha, alltså vad är oddsen på det då? Vi avbokade våra platser och hakade på honom istället. Han hade ändå förstört vår dejt, som han själv uttryckte det ^^

Det blev en riktigt lyckad kväll. Vi började med en riktigt bra drink på deras systerbar, därefter ett inledande glas rosé. Vi beställde in vinpaketet och valde våra rätter... Sen drog det hela igång och herregud vilka smaker de bjöd på. Jag har ätit på många restauranger nu, men aldrig känt att någon varmrätt varit den bästa hittills. Men nu, herregud den där gösen... Kärlek!!! När vi andra beställde in varsin efterrätt, beställde Johan in en omgång till av gösen ^^


Tartar på röding

Tartar på röding med vild öringsrom, gräslök samt vinaigrette på de grillade benen.


Friterad havskräfta

Friterad havskräfta från fjällbacka med tsubu arare och klarifierat getsmör.


Vit sparris

Vit sparris med saffran- currycréme, granskott och pistaschnötter.


Gös från Mälaren

Gös från mälaren med saltbakad- & rökt färskpotatis, löjrom samt grädd- &lökdressing smaksatt med ansjovis! Kvällens absolut bästa rätt!


French Toast

French toast med parmesan tryffel & 100-årig balsamvinäger.


Gödkalvbräss

Gödkalvbräss kryddad med rålakrits, karamelliserad lök stuvad i stekt lökvelouté med rostad mandelmjölk & kantareller.


Sotat vårlamm

Sotat vårlamm med misoglaserad aubergine, lammsky, spiskummin, lavendel & getyoghurt.


Romrussinparfait

Romrussinparfait med fryst foie gras, px-sirap och rostad havre.


Rödbetor

Rödbetor glacerade i sin egen juice med vispad råklaritsmousse, körsbär, viol & 100-årig balsamvinäger.

Kvällssol på terrassen!

2017-05-19

Sommar i luften, strålande sol och lönehelg - helt omöjligt att få plats på någon av Stockholms uteserveringar med andra ord... Men vad gör det när vi har en arbetsplats med ~20 terrasser!? Inget! Vi kilade förbi glasbanken och köpte med oss lite vin och öl, sedan slog vi oss ner på en av terrasserna med sol på jobbet! Så himla lyxigt att kunna göra så om ni frågar mig.

Vi satt där till solen gick ner, pimplade lite vin och skvallrade som bara vi kan! Därefter tog vi en avslutande drink på Usine, en riktigt bra fläderbärsdrink till och med!

Dags att börja drömma!

2017-05-17

Med sex månader kvar till inflyttning, då får man faktiskt börja göra moodboards på riktigt! Woho!

Vad tror ni om detta till matplatsen? Ett långt bord, med plats för sex personer, i rökt ek samt en stor härlig lampa ovanför. Nätta stolar och ett ganska industriellt vitrinskåp i svart... Jag dör så snyggt det kommer bli!

Visningslägenhet i No 4!!!

2017-05-14

Vi har preliminär inflytt i november - om drygt 6 månader med andra ord!!!

Idag var det äntligen dags att få besöka den första färdiga lägenheten ute vid Nacka Strand i No 4! Så himla spännande! Johan och jag hoppade på båten ut och fick därmed en vy över hur huset och fasaden kommer att se ut. Kommer bli riktigt bra tror jag!

Vi var lite tidiga och beslutade oss för att kika lite runt huset. Då sprang vi in i en svensktalande amerikanska som hade köpt den stora våningen med gigantisk terrass på 7:e våningen. Superhärlig och öppen! Vi var mer än välkomna på drinkar och grillning nästa sommar!

När klockan slog 12 välkomnades vi in i huset. Vi leddes genom vad som kommer att bli korridoren till olika lägenheter, sedan gick vi upp en våning innan vi möttes av representanter från Oscar Properties utanför dörren. Vi tog av oss skorna och sedan var det dags att se vad tusan vi har köpt egentligen!

Lägenheten vi besökte låg på samma våning som vår, våning 5, men där slutade också likheterna. Den här lägenheten var på 133 kvm och låg längst fram i första flygeln. För 13,3 miljoner var utsikten var helt enastående, såklart. Svårt att säga hur utsikten kommer se ut för vår del eftersom vi ligger längst in mellan två flyglar. Vi kommer inte heller ha en köksö som fanns i den här lägenheten och vi kommer ha en WIC istället för garderober, tex. Men, jag försökte fokusera på det som även vi kommer att ha i vår lägenhet - material, golv, vitvaror, m.m.

Nyfikna som vi var tog det inte lång tid innan Johan frågade när det kan bli aktuellt med inflytt. Tjejen förklarade att första etappen hade preliminär inflytt under november, medan etapp två hade det först i mars. Hon undrade vilken lägenhet som var vår och det visade sig att vi låg precis på gränsen mellan etapp 1 och 2, men att vi hade tur och låg i etapp 1!! Det innebär alltså att vi har preliminär inflytt om drygt 6 månader!!!

Djurets stora avsmakningsmeny!

2017-05-13

Djurets stora avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket. Charkbricka till förrätt, därefter 4 mellanrätter och en osttallrik innan efterrätten kom in. Vi avslutade middagen med varsin Hot Shot!


Tartar

Tartar med gräddsås och rom.


Torsk

Torsk bakad med alger 44°c med kräm på vårpurjolök, smält grisrygg, och rostad mandel.


Vårkyckling

Vårkyckling bakad i grüner veltliner-vinäger och sockereldad pilgrimsmussla med bondbönor och buljong på kyckling samt lättrökt pilgrimsmusselrom.


Grisrygg

Stekt grisrygg med blomhavssalt, smörad schalottenlök-jus, älgörtsvinäger och karamelliserad endive.


Pavé du Nord

Pavé du nord med saffransaprikoser, picklad morot och långpeppar.


Färska hallon

Färska hallon med rostad jordärtskockskräm, lagrad balsamico och mjölksorbet.


Hot Shot

Avsmakningsmeny på Djuret

2017-05-13

Det blev en sen kväll igår och när grabbarna vaknade idag var det vissa som mådde sämre än andra, milt sagt. Själv var jag pigg och fräsch, tur att man är gammal nog för att säga nej nu för tiden ^^

Jag tog en promenad bort till Kameradoktorn och lämnade tillbaka kamerahuset jag hade lånat dagen innan. Därefter åkte jag förbi jobbet och hämtade min egen kamera. När jag väl kom hem igen hade de fortfarande inte gått upp!

På kvällen hade vi bokat bord på Djuret och shit va stiliga mina bordsherrar blev när vi började göra oss redo! När vi kom fram beställde vi in avsmakningsmenyn med tillhörande vinpaket. Charkbricka till förrätt, därefter 4 mellanrätter och en osttallrik innan efterrätten kom in. Vi avslutade middagen med varsin Hot Shot innan vi gick vidare in till Tweed. Himla mysigt ställe med stora och härliga fåtöljer!

Grabbarna grus i storstan!

2017-05-12

Idag kom Johans polare, Robert och Jimmy, på besök. De har snackat om att ta en helg i Stockholm så länge jag har känt dem, men det är först nu som det blivit av.

Eftersom jag stod på jobbet och fotade Prinsen idag, kom jag hem ganska sent. När jag väl kom hem och öppnade dörren, hade de dragit för alla fönster och fått i sig en och annan öl/drink redan! Ätit hade de dock inte gjort, vilket märktes ^^

Efter lite om och men gick vi in till stan för att äta. Robert kände tydligen en snubbe och ville in och käka där... När vi väl kom fram visade sig dock vara helt fel ställe (de serverade ingen mat). Vi hamnade i ett limbo-state - vart skulle vi ta vägen nu då, utan att ha något bord bokat en fredagskväll inne vid Stureplan? Vi hamnade tillslut på Burger & Lobster, men det var verkligen ingen höjdare.

Robert - strike 1!

När vi käkat var Robert övertygad om vi skulle till Rigoletto och deras bar - det var där hans polare jobbade, 100 % säkert! Fine, vi gick dit och det var sjukt tomt på folk ^^ Ännu en gång hade Robert fel. Han polare jobbade inte alls där och det visade sig att vi inte ens skulle vara inne i stan, utan ute vid Tele2 Arena ^^

Robert - strike 2!

Vi tog en taxi ut, utan att veta vart vi skulle egentligen. Men när vi kom fram skulle vi bli varse ^^ Det var ett uteställe med 18-årsgräns!!! Alltså, herregud va gamla vi kände oss!!!

Robert - strike 3!

Nåja, efter ett par timmar satt vi i VIP-båset och Robert drog in beställning efter beställning. Jag och Sofie såg ut som mormor på dansgolvet, men vad gjorde det, vi fick iaf skaka lite rumpa innan vi åkte hem för kvällen!

Prins Carl Philip på besök!

2017-05-12

"Hej Nathalie! Vi har ett event här på fredag, kan du tänka dig att hjälpa till och fota då?"

Sure, varför inte tänkte jag och tackade ja. Jag visste inte riktigt vad det var för ett event, men hur svårt kan det vara? Dagen därpå fick jag en mötesinbjudan och nu blev jag lite fundersam, minst sagt. Väl på mötet insåg jag att det var så att Prins Carl Philip skulle komma på besök och att jag var enda fotografen på plats!

Nuså, nu blev det något mer seriöst än jag hade tänkt mig... Jag åkte iväg till Kameradoktorn och fick låna ytterligare ett kamerahus och tur var väl det, annars hade det förmodligen inte blivit så bra som det blev.

Senare på eftermiddagen publicerade Hovet mina bilder på sina sociala medier och på kungahuset.se! Riktigt, riktigt kul!

Välkommen till DICE, Prins Carl Philip... och tack för selfien!

Vackra Östermalm!

2017-05-06

Efter en hel dag inomhus, slängde jag kameran över axeln och tog med mig stativet ut på en promenad. Jag åkte ut till Gröna Lund och gick tillbaka mot Strandvägen medan solen gick ner. Det blev ett par riktiga pangfoton om ni frågar mig! Kolla bara på de här!

Afternoon Tea på Wienercaféet!

2017-05-04

Idag var min mor på besök över dagen. Solen strålade och det var vår i luften! Hon såg ut att ha det rätt bra när jag mötte upp henne i parken invid Berns! Vi njöt en stund innan vi slog oss ner på Wienercaféet där hon skämde bort mig med en Afternoon Tea! Så himla mysigt... och va gott det var! Bästa citroncurden jag ätit!


- Nybakade scones med hemgjord marmelad och citroncurd.

- Rågbröd med hackad lax, pepparrot, pickles.

- Pain de Mie med skinka, mozzarella, basilika och torkad tomat.

- Brioche toppat med Skagen och löjrom.

- Sandwich med bakad anklever, fikonmarmelad och rotfruktschips.

- Mini-Quiche Lorraine av getost med sockerstekta valnötter.

- Nybakat miniwienerbröd av hallon och glasyr.

- Pâte à choux fylld med fruktpannacotta. Toppas med frasigt täcke.

- Mjuk chokladbotten med mousse av Valrhona-choklad med glaze-yta.

- Rulltårta med hallon och vanilj.

- Klassisk mini-bulle på smör.



White Monkey Jasmine

Vackert handrullat och silverskimrande med blad av jasmin för smak och arom. Enligt myten så plockades detta teet av dresserade apor då sluttningarna där teet växer var så branta. Idag bär det fortfarande namnet efter sägnen och smakar inte sämre för det.

Träningen går bra nu!

2017-05-02

Måste säga att träningen går bra nu igen! Även om jag ligger ett par kilo plus senaste året, känns det ändå OK. Jag är stark i kroppen och det märks!

Jag är verkligen en periodare och fram till årsskiftet var det väl sisådär med rutinerna, men nu har jag fått till det ett par gånger i veckan. Nytt personbästa i marklyft och tangerat PB i squats. Helt ok tycker jag med tanke på att jag bara kör ett av vardera pass i veckan. När jag satte mitt PB i squats senast hade jag kört en Ryss (tre benpass i veckan i sex veckor).

Sen märks det att jag är klen i mina stackars händer... Efter senaste passet såg jag ut såhär ^^ Ingen fara, det gör inte jätte ont, men det är ju väldigt onödigt...