Välkommen till visningslägenheten!

2017-04-24

Körsbärsträden i blom!

2017-04-23

Vad gör man när man vaknar tidigt och solen skiner? Jo, man tar en promenad till Kungsträdgården och njuter lite av de fina körsbärsträden innan resten av Stockholm dyker upp ^^

Äntligen vårkänslor!!

2017-04-22

Finns det något bättre än när våren äntligen knackar på dörren!? Jag tror inte det... Det är helt underbart att klä på sig en gosig dunväst, solbrillor, slänga på sig hörlurarna och sedan ta en härlig promenad runt Djurgården i solen! Så. Jävla. Underbart!!!

Inspirationsmiddag för MT

2017-04-10

Idag bar det av till Norrköping, igen. Den här gången stod en "inspirationsmiddag" på schemat för studenter som går första året på MT. Jag tog tåget ner och checkade in på The Lamp Hotel, så mysigt det hotellet är! Den här gången blev jag dessutom uppgraderad till ett dubbelrum!

På kvällen höll jag en inspoföreläsning medan de unga satt och åt. Det blev en hel del frågor under kvällen och jag hoppas att de förstod mitt budskap - man måste inte vara bäst för att lyckas, man måste vara envis och passionerad!

Det börjar likna en lägenhet!

2017-04-09

Trots att det är delade känslor när det kommer till det här med Nacka Strand, kan jag inte låta bli att finkamma nätet efter nyheter och bilder på . Idag såg jag att det var dags för ännu en öppen visning och jag bestämde mig för att åka ut. Helt otippat fick jag med mig Johan också... Vi hoppade på färjan från Nybroplan och 30 min senare gick vi uppför den långa trappan.

När vi kom fram insåg vi att de hade flyttat visningslokalen till vår trappuppgång och när vi gick upp för trappan förstod vi att dörren till vänster var ingången till våran lägenhet! Trots avspärrningar kunde vi inte låta bli smyga in... Där stod vi och tittade runt i vår lägenhet! För en sekund trodde vi att vi hade världens största vardagsrum, men vi insåg ganska snart att det saknades en vägg och att halva ytan var grannens vardagsrum ^^

Nåja. Utsikten verkar bli helt OK iaf, men det finns så mycket jag funderar över... WIC:en såg så himla liten ut, balkongen, badrummet. Johan verkar mer än nöjd iaf och det är ju bra!

Brunch på Berns Asiatiska!

2017-04-08

Det är konstigt hur livet bara fortsätter som vanligt efter en terrorattack. Idag promenerade människor ute på stan och ett helt hav hade samlats på Sergels Torg för att delta i en manifestation. Johan och jag hade sedan länge en dejt inbokad på Berns Asiatiska och när vi gick dit passerade vi otaliga poliser som stod i varje hörn. Så himla konstigt.

Väl inne på Berns bestämde vi oss för att försöka att inte prata om det som hänt, utan ta vara på det vi har när vi har det. Att inte ta något för givet känns helt plötsligt så verkligt...

Vi båda hade stora förväntningar på maten, jag har nämligen bara hört och läst lovord om dem... Men jag måste erkänna att jag blev himla besviken ^^ Jag vet inte om jag blivit ett riktigt matpretto eller om det helt enkelt inte var speciellt bra. De kalla rätterna (sallader) var OK, medan de varma rätterna inte alls imponerade. Jag övergick ganska snabbt till sushin och käkade den råa tonfisken, den var faktiskt himla god... I övrigt var det inte speciellt bra tbh. Sushin borta hos oss är SÅ mycket bättre! Dessertbordet var bättre... Mycket som serverades var gott, riktigt gott faktiskt, medan andra inte alls höll måttet.

1200 spänn för en brunch inkl. ett glas vin... Nja, verkligen inte värt det. Men, nu har vi iaf testat och nu vet vi att vi inte behöver gå tillbaka dit nå mer!

Terrorattack i Stockholm

2017-04-07

Terrorattacken i Stockholm var ett faktum... Plötsligt exploderade Internet med live-sändningar och bilder på lastbilen som hade kört in i Åhléns-huset, efter att ha prejat ner folk längst med hela Drottninggatan. Bilder på skadade och omkomna människor spreds på sociala medier och jag kunde inget annat än att sitta på jobbet och bara gapa. Fy fan, vilken grej... Stackars familjer!

Som tur var befann vi oss fortfarande på jobbet och det skulle visa sig att jag inte kände någon som skadades i dådet. Jag följde live-sändningen hela eftermiddagen och vi insåg efter ett par timmar att vi vågade börja ta oss hemåt. All trafik stod självklart still i stan, men som tur är bor vi på gångavstånd hem. Många på jobbet fick sova över på jobbet eller hos kollegor, men vi började promenera hemåt via Gamla Stan. Det hela kändes så surrealistisk, som en apokalyps... Folk vallfärdade, i en konstig tystnad, ut från stan medan vi gick motströms. Så himla konstigt...

Tack och lov "misslyckades" terroristen, han lyckades aldrig detonera sin "bomb" som han hade tagit med sig i lastbilen. Det förminskar dock inte att flera människor omkom och att man numera rör sig i Stockholm med en viss försiktighet, man har lite mer koll på sin omgivning än innan.

Knivar från Aritsugu i Kyoto, Japan!!

2017-04-01

Mina päron har varit på resande fot i nästan två veckor och idag kom de hem till Sverige igen! Resan till Japan verkade ha gått hur bra som helst och jag tror att de kommer leva på den upplevelsen en stund framöver.

Med sig hem hade de något som jag önskat mig av dem, nämligen ytterligare två knivar från Aritsugu i Kyoto! Alltså, vilka knivar... Bättre än såhär blir det inte!!!