Påskrivet och klart!!

2016-07-21

Igår bestämde vi oss... Eller ja, Johan var nog redan ganska redo att tacka ja, det tog bara ett par timmar till för mig att komma till den insikten. När vi kom till jobbet på morgonen hämtade jag en kopp te och gick förbi Johan... "Du... Vi kör... Vi gör det!", sa jag till honom lite försiktigt och gissa om han sken upp! Så, jag ringde till mäklaren och sa "Vi kör!"

Idag kl. 15:00 var det dags att skriva på kontraktet! Sjukt pirrigt och småskrämmande! Vi har ju inte sett lägenheten... Allt är bestämt utifrån en ritning, en ritning som dessutom kan komma att ändras ^^ Galet! Det hela tog en knapp halvtimme och sedan satt vi där, med ett stort leende på läpparna och kontraktet i handen!

Vi har alltså köpt en lägenhet tillsammans! Det må vara ett och ett halvt år kvar tills vi flyttar in, men... Det är du och jag, älskling, i vår gemensamma lägenhet!

Nacka Strand Nummer 4

Återbud!?

2016-07-19

Johan skrev plötsligt till mig på jobbet... "Mäklaren ringde... Lägenheterna vi skrev upp oss på är redan sålda, tyvärr. Men, jag har fått ett återbud på en spegelvänd 3a, är ni intresserade?"

Herregud, allting blev helt plötsligt på riktigt... Jag hade aldrig trott att vi skulle ha en chans på en av lägenheterna där borta! Jag vill verkligen inte flytta ifrån Östermalm och jag kan tänka mig att bo mindre, bara jag får bo kvar här! Men, Johan vill ha större och gärna en egen mancave, aka, datorrum... Usch, jag kände mig verkligen ledsen över att komma till den insikten - att det är sluta på Östermalm.

Jag mailade mäklaren med hundra frågor varpå hon snabbt ringde tillbaka med svar på nästan alla. Jag sa att vi skulle återkomma under morgondagen, vi behövde kvällen för att diskutera det här... Nu började jag Google allt jag kunde komma på, läsa alla beskrivningar och kolla kommande byggplaner i området.

När vi kom hem på kvällen slog vi oss ner i soffan, kollade på ritningarna och pratade om allt och lite till. Kan hända att det kom en tår när jag kände att nybygget i Nacka Strand faktiskt var rätt, men hjärtat skrek efter Östermalm och Strandvägen... Jag sov inte många minuter inatt, allt jag kunde tänka på var alla för- och nackdelar med Nacka och jämföra dem med Östermalm...

Nacka Strand No4

2016-07-18

"Nathalie, vad tror du om den här lägenheten?", ropade Johan när han satt vid datorn... Han visade upp ett nybygge i Nacka Strand med stor terrass och utsikt över Stockholms inlopp.

Han kikade runt på Hemnet (sjukt gulligt) eftersom vi tidigare i veckan hade rekat hur mycket vi kunde få i lånelöfte. Inget seriöst kikande dock, vi var både rätt överens om att vi inte skulle flytta förrän om ett år eller två anyway.

"De har visning på måndag, ska vi gå iväg och kika?", undrade han med ett brett leende ^^ Han var nog mer sugen än han ville erkänna.

Sagt och gjort... Idag åkte vi ut till Nacka Strand och välkomnades in i en visningslokal. Det var alltså ingen lägenhet vi kikade på, utan en lokal där ett kök och badrum stod uppmonterat. Det var ganska mycket folk på visningen och när vi fick en intresseanmälan att fylla i, tänkte vi att "Ja, vafan... Vi kan väl lika gärna skriva att vi är intresserade av en lägenhet eller två, det är alltid bra att finnas med i ett register."

Längst ner på pappret stod dock något i stil med "Intresseanmälan sker i turordning, ibland till och med på inlämnat klockslag"... Haha, det fanns ju inte en chans att vi skulle få någon av dem. Så, jag kikade inte runt speciellt seriöst, tittade mest på färgerna och materialen (utan att öppna några skåp alls). Vi lämnade in pappret till mäklaren, sedan tackade vi för oss...

Nacka Strand Nummer 4 Nacka Strand Nummer 4 Nacka Strand Nummer 4

Alldeles intill busshållplatsen skyltades det stort om ännu ett nybygge - The View. Vi gick in på sidan och gjorde en intresseanmälan... "Tack för er anmälan! Lägenheterna säljs i den turordning som intresseanmälan kommit in. Ni har plats 5743 i turordning." Haha, herregud ^^ Om vi hade plats 5000+ på lägenheterna vars säljstart inte ens påbörjats, vad hade vi då för chans på lägenheterna vi precis anmält oss till!? ^^

Mathias Dahlgren - Matsalen

2016-07-09

När man jobbar på samma jobb och därmed jobbar lika långa dagar, är det viktigt att balansera vågskålen... Ibland måste man vårda sitt förhållande lite extra.

Ikväll gjorde vi just det, vårdade vårat förhållande lite. Vi hade bokat in en riktigt lyxig dejt på Mathias Dahlgren - Matsalen, en tvåstjärnig Michelin-restaurang invid Grand Hotel.

Vi klädde upp oss och gjorde oss fina och som gjorda för Östermalms gator, tog vi den korta promenaden bort i duggregnet.

När vi kom dit inledde vi vår vistelse med varsitt glas roséchampange. Därefter fick vi en guidad tur genom köket och här påbörjades kvällens gastronomiska upplevelse. Vi bjöds på tre små rätter som kittlade våra smaklökar... Jag fastnade framför allt för den lilla fiskrätten med flädersky, den var alldeles fantastiskt god!

Vi visades till vårat bort intill fönstret och fick varsin meny. Vi valde deras avsmakningsmeny "Det Naturliga Köket" med vinpaketet "De Naturliga Dryckerna".

Matsalen levererade verkligen smaker som vi aldrig känt förut och kvällens absoluta favorit var den fantastiska råbiffen. Bland det bästa jag har ätit i hela mitt liv! Dessutom blev vi serverade det godaste vinet jag druckit - en Riesling från Mosel, Tyskland.

Vi var ett av de första sällskapen som slog oss ner vid bordet och vi var bland de sista när vi gick. Sittning pågick i hela 4 h och den härliga personalen påpekade vid flera tillfällen hur härligt vi såg ut att ha det tillsammans, att vi verkligen njöt av varandras sällskap. Det gjorde vi verkligen, den här kvällen var något utöver det vanliga... Ett par timmar jag kommer leva länge på framöver!


I restaurangens backspegel, en av våra klassiker

Klassikern - pumpakompott med smak av brynt smör, toppat med mjölkskum och tryffel. Stick ner skeden i botten så du får med alla smaker!


Avsmakningsmeny på Mathias Dahlgren Matsalen

Mathias första matminne / Bröd & smör.

"Som jag minns det när jag var barn", så lyder tanken bakom denna lilla brödbit. En liten bulle med smör att sluka i en tugga.

Därefter serverades nybakat, rykande bröd med smör och rökt torskrom. Ingen Kalles Kaviar här inte!


Från Havet, sjöarna, älvarna

Gilbourg 2014 - Benoit Courault, Loire, Frankrike

Abborre, gröna ärtor och havsalger.


Vårt gastronomiska DNA

Volnay 2014 - Domaine de Chassorney, Bourgogne, Frankrike

Råbiff, caviar, senapsfrön och oxmärg.

Den absolut bästa råbiffen jag någonsin har ätit. Så mycket smak och vilka texturer, helt gudomligt gott!


Något ur jorden

Riesling Auslese "Goldkapsel" 2003 - Sybille Kuntz, Mosel, Tyskland

Vit sparris, kungskrabba, fänkål, gravad äggula.

Vi blev serverade det mest fantastiska vin jag smakat, gudomligt gott!


Från bonden

Trévallon Rouge 2013 - Domaine de Trévallon, Bouches-du-Rhône, Frankrike

Smaken av en svensk ko, tryffel och primörsallad.


Örtsorbet

En riktigt bra "före efterrätten"-rätt... En sorbet med mycket smak av just örter, en rensning av smaklökarna inför det söta på menyn.


Ostbricka

Lyxar man så gör man. Vi beställde in varsin ostbricka med tillhörande dessertvin.


Rabarber, yoghurt, vanilj

Cerdon Bugey 2014 - Élie et Alain Renardat-Fache, Bugey, Frankrike

Vacker presentation av en riktigt god rabarberdessert. Ljuvliga smaker!


Avsmakningsmeny på Mathias Dahlgren Matsalen

Mjuk chokladkaka & lättvispad grädde

Efter desserten kom fikat! Perfekt avslutning i form av nybakad chokladkaka och lättvispad grädde. Sen var man mätt...