Grand Hôtel bokat!

2016-01-30

Nog för att vi precis bokade en magisk resa till vårat drömresemål, men man får inte glömma bort att unna sig själva på hemmaplan också! Johan och jag närmar oss 1,5 år tillsammans (om ett par veckor), så vi bestämde oss för att boka en natt på Grand Hôtel och njuta av deras SPA-avdelning och hotellfrukost!

Grand Hotel Stockholm Grand Hotel Stockholm Grand Hotel Stockholm

DataTjej i Lund

2016-01-28

Dags för årets upplaga av DataTjej!

Klockan ringde tidigt idag då det varw dags att hoppa på tåget till Lund och representera DICE under DataTjej. Den här gången tackade jag nej till att hålla en föreläsning, dels för att jag gjorde det två gånger tidigare samt att projektet jag arbetar på är hemligt. Jag hade med andra ord inte haft så mycket nytt att berätta... Dock var jag väldigt peppande på mässan och pratade med så mycket tjejer jag kunde!

På kvällen käkade vi middag tillsammans på Toyo, en asiatisk restaurang. Jag och Sofie hann med ett par fördrinkar innan de andra anslöt. Det blev en 4-rätters och lite drinkar innan det var hemåt igen.

Curry Cauliflower soup - Krämig currysmaksatt blomkålssoppa med friterad brysselkål & bonitoflingor.
Scallop Tempura - Lättfriterade pilgrimsmusslor med friterade nudlar, ponzudipp & chilimayo.
Toyo Ssäm - Klassisk Koreansk rätt med grillad flankstek, salladsblad, ssämjangchilisås, kimchi & tryffelmayo.
Chokladmousse - Med syltad ingefära-& päronterrine, mynta & friterad ingefära.

Toyo Lund

Nybakade semlor!

2016-01-26

Att gå hemma en hel dag kan få vem som helst att klättra på väggarna... Idag var en sån dag, så jag bestämde mig för att baka semlor! De blev så himla bra den här gången! Riktigt god mandelmassa med mandelkross och lite bittermandel.

Jag gjorde två omgångar varpå den ena plåten fick följa med till jobbet dagen därpå! De blev himla poppis vid frukostbordet, vad annars?!

Bästa Godaste Semlorna

Open 3D Course - done!

2016-01-24

Jag har de senaste månaderna pluggat en kurs i Open 3D, en kurs där jag har rivit mitt hår medan jag försökt få till diverse modeller i Blender ^^ Anledningen till att jag har läst den här kursen är för att jag äntligen ska färdigställa min examen! Det saknas 1,5 hp, men jag orkar inte plugga för att åka ner till Norrköping och skriva en tenta i en kurs som jag borde ha läst för 4 år sedan... Så, jag tog en distanskurs på 7,5 hp istället...

Nu är den klar och det är bara att vänta på betyget! Slutprojektet gick ut på att göra en film på ~20 sekunder... Lättare sagt än gjort ^^ Och slutresultatet var betydligt snyggare i mitt huvud än vad jag lyckades med. Hursom, här ser ni vad ett par veckors arbete resulterade i!

Slutprojekt (intro och vattenfall) i HIG18430. from Nathalie Ek on Vimeo.

Maldiverna!!!

2016-01-14

2 veckor i Maldiverna, bokat och klart!!!

Det är gjort, det är bokat och klart! Vi firar att vi fyller 30 år med två veckor i Maldiverna! Vi lyxar till det med All Inclusive och att bo i en Water Bungalow, med terrass och trappsteg ner i havet! Som jag längtar!

Sun Island Resort Maldives Sun Island Resort Maldives Sun Island Resort Maldives Sun Island Resort Maldives

Sun Island Resort Maldives Sun Island Resort Maldives Sun Island Resort Maldives Sun Island Resort Maldives

3 år på DICE!

2016-01-14

Det är helt galet, men idag är det tre år sedan jag signade mitt kontrakt på DICE! Tre år sen! Insane om du frågar mig ^^

Det är också en månad sedan vi flyttade ifrån Glashuset till Fatburen, och jisses vad jag saknar Glashuset... Visst, Fatburen är nyrenoverat och kommer säkert bli "ballt" när allt är klart (om ett par månader), men det är inte Glashuset... Det andades DICE, kändes som hemma. Men, jag är glad att jag hann få ett par år i de lokalerna iaf!

Grand Hotel Stockholm Grand Hotel Stockholm Grand Hotel Stockholm

Waldemarsudde

2016-01-09

Äntligen bjöds det på kyligt väder och lite snö! Jag kunde inte låta bli att slänga kameran över axeln och hoppa på spårvagnen ut till Waldemarsudde när vädret bjöd på ett par solstrålar.

Waldemarsudde Waldemarsudde Waldemarsudde

Semesterplaner!

2016-01-03

Vi har under en tid småpratat lite om att åka någonstans när vi både fyller 30 år... Johan fyller den 15 okt och jag den 15 och vi ville skämma bort oss själva genom att åka på en riktigt härlig solsemester!

"Kan vi inte ta en sväng till stan och plocka på oss ett par resekataloger?", sa Johan medan vi käkade frukost. "Så kan vi slå oss ner och fika lite, bläddra i katalogerna och drömma oss bort?" Hallå, klart vi ska!

Vi hoppade på spårvagnen in till stan och plockade på oss alla möjliga kataloger. Sedan slog vi oss ner på Espresso House för en kopp kaffe och te (samma fik som vi hade vår första fika på). När vi kom hem tände vi ett par ljus, slog på lite härlig musik och slängde oss i soffan! Där bläddrade vi vidare och kom ganska snabbt fram till vart vi ville åka - Karibien eller Maldiverna. Så. Himla. Sålda!