Kolingsborg

2015-09-30

Nu är det dags, nu börjar det - rivningen av Slussen. Först ut är Kolingsborg som de senaste åren har agerat nattklubb. Huset är grönmärkt, vilket är mellannivån i kulturhistoriskt värde (hela Gamla Stan och Katarinahissen är blåmärkt, den högsta nivån). Men nu när Nya Slussen ska byggas ska byggnaden rivas och det illa kvickt. Jag menar, de ska ju bygga en tillfällig bro där om ett par år, så det gäller att sätta igång ^^

De senaste veckorna har det dock förvandlats till ett riktigt graffitikonstverk! Herregud så snyggt det är, va duktiga graffitimålarna är... Där snackar vi skillz! Det hela blev klart i söndags, för tre dagar sedan och nu fick jag fick reda på att rivningen skulle börja imorgon. Jag åkte hem och hämtade kameran. Jag smet innanför avspärrningen och knäppte ett par kort innan jag gick upp till Katarinahissen och fotade solnedgången över Stockholm!

Blod- och supermåne!

2015-09-29

Inatt var det dags för natten alla pratade om - supermåne och blodmåne, på samma gång! Jag velade länge ifall jag skulle ställa klockan eller inte, sen bestämde jag mig för att göra det. Klockan ringde 03:00 och jag staplade upp, hyfsat pigg ändå (kroppen måste ha varit i chock). Jag kokade i ordning lite te och fyllde min termos, sedan slängde jag kameran på ryggen och släpade med mig stativet ut till Junibacken på Djurgården.

Det var mulet, med små luckor på himlen... "Äsch, det kanske är på väg att spricka upp", tänkte jag och fortsatte ^^ Dumt av mig. Det enda jag fick se under mina 90 minuter var moln, moln och lite mera moln. Så himla typiskt! Aja, jag kunde ju inte komma hem tomhänt på bilder, så det fick bli ett snapshot mot Strandvägen och vår gata!

Metro & Alla Studier - Gör ditt val!

2015-09-28

Wow, det är helt sjukt vilken spridning klippet har fått! Jag tror inte att jag förstod hur stor kampanjen var när jag tackade ja till den ^^ Idag, en vecka efter att det släpptes, har klippet setts av fler än 80 000 människor!!

Metro Alla Studier Nathalie Ek

5-kamp och Europe!

2015-09-25

Vilken fredag!

Dagen började med frukostbuffé på jobbet - gomacka med sallad och skinka, sen en efterättsmacka med Nutella! Därefter försvann timmarna fram till lunch och helt plötsligt befann vi oss på Texas för att käka burgare. Green Chili utan bröd... och sallad ^^ Därefter spenderades hela eftermiddagen till att speltesta våra spel på jobbet (hårt liv jag lever)!

På eftermiddagen bjöds vi på kanonväder och jag hade dragit ihop ett gäng för årets sista chans för en 5-kamp på Gröna Lund. Dessutom avslutade Europe sommarkonserterna och självklart strömmade folk dit ^^ Det slutade med att vi stod i kö för att komma in, sen stod vi i kö för att få lite gyros i pitabröd... Därefter stod vi i kö för att komma fram till diverse 5-kampsspel! Nåja, kul hade vi iaf! Och det bästa av allt - jag vann 5-kampen!

Europe avslutade kvällen med The Final Countdown, såklart, och sedan tackade vi för oss. När de andra hoppade på färjan tillbaka till Södermalm för att partaja, tog Johan och jag den korta promenaden över Djurgårdsbron hem. Åh va jag älskar att bo där jag bor!!!

Metro & Alla Studier - Gör ditt val!

2015-09-22

Metro & Alla Studier - Gör ditt val!

2015-09-21

Jag har medverkat i en kampanj tillsammans med Metro och AllaStudier, vars fokus är att inspirera ungdomar till att söka till högskolan och universitetet. I klippet berättar jag om min väg till DICE och hur jag landade mitt drömjobb!

I måndags prydde jag delar av framsidan på Metro! Konstigt känsla att se sig själv på tidningen sådär och veta att resten av Sverige (som är på resande fot) också ser mig... Men det är kul, himla kul till och med! Det har redan blivit en stor snackis, både på jobbet och i sociala medier. Dels länkas klippet (via en annons) på Metro och dessutom länkades klippet i Dreamhacks Nyhetsbrev som når ut till ~200 000 människor! Klippet har redan setts närmare 10 000 gånger och det har bara legat uppe i ett dygn!

GÖR DITT VAL

Ansök till universitet eller högskola senast den 15 oktober!

Avsmakningsmeny på Djuret

2015-09-19

I helgen var det dags att mysa riktigt mycket tillsammans! Tänk att det gått ett helt år redan sen vi satt där, pirriga och förväntansfulla, och fikade på Hötorget!

Något vi delar är hur mycket vi uppskattar mat, i alla dess former! Det måste inte vara en avsmakningsmeny varje gång för att vi ska sitta där och "mMmmMmma". Okej, det kvittar kanske inte helt, men vi båda kan tycka att det är barnsligt gott med korv i bröd ^^ Därför blir det extra roligt när vi bestämmer oss för att unna oss lite!

Den här gången stod Djuret på tur. Bordet var bokat till 17:00 och vi fick sitta där resten av kvällen om vi så önskade. Vi bestämde oss ganska enkelt för deras 6-rätters meny och tillhörande vinpaket. Har man väl börjat unna sig lyxen av tillhörande vinpaket, är det svårt att motstå det nästa gång man besöker en restaurang... Det blir en helt annan upplevelse när vin efter vin serveras och är utvalt till just en specifik rätt. Det blir makalöst gott!

Så här beskriver restaurangen sig själva:

"På Djuret tillägnas varje meny ett djur i taget. Vi är en dedikerad köttrestaurang där vi arbetar med kött på det sätt som vi finner absolut mest hållbart. En del av dessa djur föds upp av oss, en del föds upp av nära, ekologiska bönder och mycket annat är vilt som jagas med största respekt. I tillägg med detta odlar vi även biodynamiska grönsaker och förädlar mycket kött i vårt egna charkuteri."


Mald tartar på innanlåret.

Serveras med pepparrotsfärskost, torkad och friterad persilja, saffranspicklad lök och krispig mandelpotatis.


Terrine på lägg, märgpipa och tunga bunden i stekt och marinerad anklever.

Serveras med syrat äpple, riven sommartryffel och kräm på svart oliv och bläckfisk.


Triangelstek stekt 56 °C och rödvinsbräserad kind.

Serveras med bakad, picklad och puréad Butternut-pumpa, tranbär och buljong på benen med röd oxalis.


Höeldat hjärta och krispig bringa.

Serveras med kantarellkräm, karamelliserad spetskål, friterad jordärtskocka och lingon.


Innerfilé stekt 54 °C och toppad med torkad riven pilgrimsmussla.

Serveras med kolgrillad selleri, bakad komärg och rödvin-jus.


Karamelliserad vanilj och brödkräm.

Serveras med Limoncellobakade päron, mjölksorbet, kola och rostade pinjenötter.

Sweden.se

2015-09-17

Hah! Hittade den här gamla filmen på Sweden.se - en filmsnutt där jag var med och blev intervjuad 2013. Jag kommer ihåg att det blev ett himla tjat om min prestation under intervjun, att mina dåliga svar var förlåtna då jag inte jobbade med TV professionellt ^^ Ja, jisses... avundsjukan finns överallt. Men ja, jag får väl kanske lov att säga att jag känner mig betydligt mer bekväm idag framför en kamera eller när jag gör en intervju, tur att man utvecklas!

Födelsedagsfirande!

2015-09-12

Efter en skön dag på jobbet där jag spelat in ett klipp med Metro, tränat en snabbis på lunchen och speltestat på eftermiddagen, var det dags för Johan och mig att röra oss ner till Västervik. Den här helgen stod födelsedagsfirande på schemat då Johans far fyllde 70 år.

Efter ganska mycket om och men, med en bil som strejkade vilt, kom vi fram helskinnade till Västervik! Under lördagskvällen möttes alla syskon (samt respektive) upp och vi blev ett gäng om 12 personer som slog sig ner för att äta gott! Jag tog med mig kameran och tänkte att det alltid är uppskattat i efterhand och den här gången var inget undantag. Kameran blev en hit och det blev många kort värda att spara från kvällen!

DICE Stockholm View DICE Stockholm View DICE Stockholm View

Vackra Stockholm!

2015-09-11

Det gäller att ta vara på den är utsikten, i vinter flyttar DICE till nya lokaler och då är detta ett minne blott...

DICE Stockholm View DICE Stockholm View DICE Stockholm View

Inspelning med Metro och AllaStudier.se

2015-09-11

Idag var det dags för mig att möta upp Metro på jobbet. Varför? Jo, jag skulle vara med och spela in ett klipp till AllaStudier.se och deras kampanj "Gör Ditt Val" för att få unga att söka till universitetet.

Efter lite tillpiffande och ett par instruktioner, slog jag mig ner i soffan och tittade in i kameran... "Vi räknar med ett par omtagningar, vi räknar med att det tar lite tid.", sa teamet för att lugna mig. Men, jag var lugn som en filbunke och vi behövde inte göra en enda omtagning. Grymt va!? Det hela var över relativt snabbt och teamet verkade helnöjda med min insats, kul!

Klippet kommer upp 21 september och då länkar jag det här på sidan, såklart!

Metro Alla Studier Gör Ditt Val

TVn är uppe!

2015-09-01

TVn är uppe och vi är fortfarande tillsammans!!!

Helgens röda tråd - fix å piff! Vi svängde om Webhallen och köpte ett väggfäste till TVn, sen skulle vi ge oss på att montera upp monstret! Snacka om att sätta sin relation på prov ^^ Men, det gick förvånansvärt bra faktiskt! Johan är lika noga som jag när det kommer till att göra saker noga (kan hända att han är ännu mer noga än jag ibland), där behöver jag aldrig oroa mig! Fem hål i väggen senare satt ställningen på plats... Nu skulle bara TVn hängas på, ett problem när man är kort i rocken som jag. Men, även det här gick smärtfritt! Plötsligt hakade fästet i TVn på väggen och vi tittade på varandra... Vem skulle släppa taget först? Skulle den hänga kvar?!

Satan va bra det blev! Grymt väggfäste också, för vi kan både vrida och vinkla TVn utan att vara speciellt rädda för att det ska lossna, kvalitén är super!

Loftet fick också lite kärlek när vi ändå var igång. Nu sitter ett par plexiglasskivor på väggen som ska skydda mot missfärgningar... Blev himla bra det också!

Margarita

2015-09-01

Ibland, speciellt när hösten knackar på dörren, vill man unna sig själv lite gosaker... Ikväll var en sån kväll! Från ingenstans blev jag helt plötsligt toksugen på en Margarita ^^ Så, jag svängde om ICA och köpte på mig ett par lime, sen åkte flaskorna fram (tur att man har sitt barskåp)!

Margarita