Dags för årets första minigolf!

2015-04-25

Idag var dagen... japp, dags för årets första minigolftävling! Och vi blev ett helt gäng, 12 stycken närmare bestämt! Vi möttes upp vid Kristineberg och Golfbaren kl 16, men tyvärr hade vi inte vädret riktigt med oss. Kallt och blåsigt, men vi höll humöret uppe trots det.

Och det som började så bra för min del, slutade tvärt på tredje sista hålet... jag spelade bort vinsten totalt med en 6a ^^ Ack, ack... Efter 18 hål stod Cambrand som vinnare, Mikael tvåa och jag på en trist tredjeplats!

Därefter bestämde vi oss för att käka lite och ta en drink på Vapiano. Riktigt gott med lite mat efter ett par timmar i kylan! Värmande tomatsoppa och en härlig bricka med oliver och goa italienska skinkor! Nom, nom!

Samsung Galaxy S6 Edge

2015-04-21

Då var det dags för en ny mobil, igen ^^ Det var två år sedan jag köpte Samsung S4 och det var väl inget fel på den egentligen... Men, när Telenor försökte sno över mig från Telia genom att erbjuda mig både det ena och det andra, ringde jag Telia och frågade om de kunde matcha erbjudandet? Det gjorde de, samt erbjöd mig lite till ^^

Matkasse nr 1 från MatHem!

2015-04-20

Om det är något som pengarna försvinner på en vanlig vecka, så är det mat... Herregud va mycket pengar vi lägger på lunch och kvällmat! Det underlättar ju inte när man handlar på Sveriges dyraste ICA - Karlaplan. Därför bestämde vi oss för att prova en matkasse och få maten levererad till dörren! Det måste vi spara pengar på ^^

Så, idag kom första kassen från MatHem - en ekologisk matkasse med 5 middagar för 4 personer. Introduktionspriset blev under 500-lappen och det var rejält med mat som levererades. Det bästa av allt är nog att man får färdiga recept och därmed slipper komma på egna maträtter! Det är nästan det som brukar vara det jobbigaste annars, att komma på nya maträtter hela tiden.

Den här veckan fick vi recept till följande maträtter:

- Kryddig räkpasta med spenat och färsk parmesan

- Soliga köttbullar med raw currysås och pasta

- Tinas kyckling med morotscurry och kikärtor

- Stekt torskrygg med rostade grönsaker och pepparrotssmör

- Portabellohattar med mozzarella och tomat

Visst blev det mat så att det räckte till både kvällsmat och matlådor av vissa rätter, men jag tyckte nog det var väldigt små portioner för att räcka till en hel familj. Jag tvivlar dock inte en sekund på att vi har sparat pengar på att köpa den här kassen... Men vi får se, jag ska ha lite koll på hur en vanlig vecka ser ut jmf med den här veckan.

Vad var gott då? Räkpastan var faktiskt riktigt god, det kommer vi förmodligen laga igen. Köttbullarna med raw currysås kändes lite smaklös och det var lite för lite köttfärs för att räcka till 4 personer. Kycklingen med morotscurryn var OK, men inte mer tyvärr... Torskryggen var god, alltid gott med rostade grönsaker. Portabellohattarna var goda, men alldeles för lite mat. Det var knappt så att jag blev mätt och jag är inte jättestor i maten... Ett bra kvällssnack kanske, men absolut inte en middag!

Nästa kasse levereras om två veckor igen, vi får se vad vi får mat den gången!

Körsbärsblomning i Kungsträdgården

2015-04-18

Det är så skönt att bo i Stockholm... Framför allt, det är så sjukt skönt att bo ett stenkast från stan.

Idag bestämde vi oss för att ta en promenad till Kungsträdgården och delta i det årliga firandet av Hanami, som nu har hittat till Sverige också. De rosa träden tycks locka alla som äger någon form av kamera, jisses va trångt det var! Men vi passade på att njuta lite av dofterna innan vi smet iväg till Hötorgshallen och åt middag på Tokyo Dinner. Det är så mysigt att bara kunna göra såhär, utan att ha planerat in det i förväg

Nytt PB @ 80 kg!

2015-04-17

Idag satt det, äntligen! Johan och jag bestämde oss för att stanna kvar på jobbet och köra ett pass tillsammans innan det var dags för oss att ta helg. Det skulle bli ett lugnt pass för min del, jag kände mig ganska seg i kroppen... Började med ett par 5or på 60 kg, sen en 5a på 65 kg. Testade 70 kg och det kändes nästan oförskämt lätt, så jag gjorde en 4a. Jag tittade på Johan som nickade instämmande - vi ökade till 77,5 kg. Jag tog ett djupt andetag och visste att Johan fanns där ifall jag inte skulle orka, men stången gick upp relativt enkelt. Vi tittade på varandra och nickade, här skulle det sättas ett nytt personbästa!

Vi ökade på till 80 kg och jag tog ett djupt andetag... Ner till godkänt djup och sen upp, sakta men säkert! Så jäkla kul och känna att man blir starkare och starkare! Nytt mål får bli 90 kg, men det dröjer nog ett par månader ^^

Äntligen lite ordning och reda!

2015-04-14

Äntligen börjar det bli lite ordning och reda i lägenheten! Så himla skönt!!! Borden är på plats, skyddsplasten är borta från skåpen, högtalarna är kopplade och PS4an fungerar alldeles utmärkt ^^ Gud så skönt!

Västervik

2015-04-01

Idag bar det av till Västervik för att spendera påskhelgen tillsammans med Johans familj. Pirrigt värre!

Det blev en helg med många nya ansikten och en hel drös med namn att komma ihåg, fullkomligt hopplöst om ni frågar mig ^^ Men jag gjorde så gott jag kunde! Vi promenerade genom stan, mumsade i oss lunch och fikade. Vi hann dessutom med årets första grillning samt peppra sönder en stackars burk med en hagelbrakare ^^ Vi avslutade helgen med en middag hemma hos Johans far tillsammans med hans bror och syster! Jättemysigt!