Lägenheten är såld!

2014-10-31

Den senaste veckan har det hänt väldigt, väldigt mycket... Inte nog med att jag köpt min lägenhet, vi har dessutom fått lägenheten ute i Järvastaden såld - till ett ganska bra pris måste jag säga! Jag är nöjd iaf!

Idag åkte jag ut till Solna för att skriva kontrakt med de nya ägarna. Jag var där i god tid, till skillnad från dem... Jag och mäklaren väntade och väntade och väntade. Sedan dök killen upp, men hans fru var sen. Doh! Helt ofattbart vilken brist på respekt det finns ibland... Anyhow, efter en och en halv timme var de båda äntligen på plats och kontraktet kunde signeras!

Skål!

2014-10-30

Kan hända att det bara finns ett par kartonger och kökssaker i lägenheten just nu, men det betyder inte att man inte kan äta sin första middag där! Vi rullade ut en filt på golvet, ställde en låda mellan oss och tände ett ljus! Champagnen, som Lotta och Micke lämnade, korkades upp och sedan skålade vi in lägenheten!

Nu är den min, min lilla pärla!

2014-10-29

Idag kl. 10 var det likvidavräkning som gällde för min nya lilla lägenhet! Efter lite bankstrul och stress, löste sig dock allt i tid... Allt som allt tog det dryga 30 min, sedan promenerade jag mot min nya lya!

Åh herregud, ångesten när jag öppnade dörren första gången - vad har jag gjort?! ^^ Men, det la sig ganska snabbt när jag fick stå där inne ett par sekunder... Det här kommer bli hur bra som helst!

Men, trots att det ser ut som det gör, kommer jag att renovera köket så snart jag kan! Jagvkommer dessutom bygga loft inne i mitt lilla sovrum, jag har ju faktiskt 3,60 m till taket, det måste utnyttjas! Iiiik, spännande!

Ute på Hemnet.se

2014-10-24

Idag kommer lägenheten ut på Hemnet.se! Bilderna blev riktigt fina tycker jag, det ser ju faktiskt ut sådär hemma! Nu återstår att se om det finns något intresse eller inte... Håll tummarna!

Fotografering av lägenheten

2014-10-22

Då var det dags att fotografera lägenheten. Jag hade spenderat ett par timmar med att piffa till så mycket som möjligt innan fotografen dök upp, trots det hade jag inte piffat tillräckligt enligt honom ^^ Flytta på det ena och det andra, bort med blommorna, tänd lamporna, etc.

Nåja, det är tur att han är bra på sitt jobb. Ska bli kul att se bilderna sen, jag tycker ändå att vi har bott väldigt fint (för att vara lite självgod).

Mysigt ska det vara!

2014-10-20

Ibland måste man ta sig lite tid och göra det där lilla extra... Ikväll var en sådan kväll. Jag vaknade tidigt på morgonen och förberedde kvällens smörgåstårta så långt jag kunde. Sedan fick den stå i kylen och gotta till sig under dagen innan jag dekorerade tårtan på kvällen. Ganska nöjd faktiskt, speciellt med tanke på att det var min första ever ^^

Liljor på bordet, tända ljus och en flaska champagne, sedan var resten av kvällen ett säkert kort!

Ny frisyr!

2014-10-20

När man har hittat rätt frisör, då vet man... Nu har jag hittat Liza och jag kommer inte gå till någon annan frisör igen, inte förrän jag måste iaf! Jag kom dit, satte mig i stolen med en kopp te, sedan förklarade jag för henne vad jag ville ha. Hon nickade instämmande och förstod exakt vad jag var ute efter. En timme senare satt jag där i stolen med bästa frisyrer hittills (imo)! Oh så könt!

Dags att köra Ferrari!

2014-10-19

Idag var det dags för den andra delen av min fantastiska julklapp som jag fick av mina päron - jag skulle köra Ferrari! Förväntningarna var skyhöga efter den grymma upplevelsen i Lamborghinin, men jag tycker inte riktigt de infriades. Lambon var så galet mer najs att köra, Ferrarin kändes tröttare och inte alls lika stadig på vägen.

Så, Lambo vs Ferrari - Lambon tar det, alla dagar i veckan!

Roligaste utekvällen på länge!!

2014-10-18

Haha, alltså... Kvällens utgång placerar sig lätt som en av de bästa utgångarna ever! Jag förstår inte hur det gick till, jag skulle ju bara äta middag med dem ^^

Så, den här lördagen var tanken att jag skulle möta upp Nils, Dan och Per på Texas för att äta lite. Inget konstigt alls. Jag slängde på mig mina sneakers och min hoody, sedan åkte jag iväg. Och, det hela började ju bra. Vi beställde in en margarita-pitcher och lite käk, men sen var det kört.

"Klart du ska hänga med och spela lite biljard, det ligger ju bara runt hörnet!"

Aja, en liten stund tänkte jag, det kan ju inte skada. Där dukades det upp med rött vin och Fireball-shottar ^^ Efter att ha förlorat ett par matcher (som förövrigt bara gick sämre och sämre), pinnade vi vidare till Olssons Skor - en liten och intim backficka! Himla goa drinkar hade det, så det blev ett par stycken där också... (Det här med att bara äta middag gick inte alls som planerat.)

Sedan kom vi på den geniala idén att åka till Café Opera. Vi ropade in en taxi och sedan bar det av - herregud, jag skrattade så jag grät på vägen dit. Stackars chaufför som råkade ut för Dan och hans påställa! Väl framme förstår jag inte hur jag kom in, med tanke på hur jag var klädd, men in kom jag! Det var jag i mina sneakers och min hoody vs alla tillfixade tjejer i skyhöga klackar och glittrande klänningar ^^ Sedan dansade vi och skålade in på småtimmarna, hur kul som helst!!

Dags att sälja!

2014-10-10

Det gäller att allt klaffar när man köper och säljer lägenhet, man vill ju inte stå där och betala dubbla hyror hur länge som helst... Ikväll kom Anna över (en mäklare som jag snappat upp redan när vi köpte lägenheten för två år sedan) och gjorde en värdering. Eftersom vi både redan visste att vi ville ha henne, skrev vi under kontraktet direkt.

Lägenheten värderades högre än väntat, en överraskning måste jag erkänna! Kul!

Välkommen till Östermalm, Nathalie!

2014-10-08

Oktober var en händelserik månad måste jag säga... Jag var på otaliga lägenhetsvisningar runt om i Stockholm, främst i Vasastan och på Kungsholmen, men de flesta föll mig inte i smaken och de som jag var intresserad av budades upp nästan en miljon! Inget att hänga i granen direkt. Sedan dök det upp en härlig liten etta på Östermalm, på en tvärgatan till Strandvägen.

Jag bad om en privat visning samma dag som den lades ut på Hemnet och mäklaren var snabb på att ge mig en tid. Det visade sig att paret som bodde där nyligen hade renoverat lägenheten och sedan använt den som övernattningslägenhet. Totalt hade de spenderat ~30 nätter i lägenheten de senaste tre åren... Allt var alltså så gott som nytt, förutom köket som var från -08. Gasspis, tvättmaskin, golvvärme och en söt liten SMEG-kyl... Dessutom var det nästan 3,60 m i takhöjd, fantastiskt skönt!

Jag bestämde mig för att hugga den direkt och la snabbt ett bud. Jag ville verkligen inte att denna skulle gå till budgivning, den skulle med all säkerhet sticka minst lika mycket i pris som de tidigare hade gjort.

Självklart fick jag bjuda upp mig själv, men tillslut kände de sig nöjda och vi skrev kontrakt bara tre dagar efter min privata visning!

Välkommen till Östermalm, Nathalie!

Av med oskulden!

2014-10-07

Det tog bara 27 år... men ikväll blev jag av med min Star Wars-oskuld! ^^