Första träffen med min PT

2013-01-31

Det tog bara 26 år innan jag vågade sätta min fot på gymmet... Maskiner och muskelknuttar skrämmer mig ^^ Men idag hade jag min första träff med Linus, min PT, för att gå igenom mina mål och ta fram ett träningsupplägg för de nämaste 8 veckorna.

Efter att ha diskuterat en liten stund samt tagit fram några övningar, var det dags att testa på dessa. Utfall med tyngder, axel/rygg träning och några magövningar. Vi gjorde inte alla repetitioner och tur var väl det ^^ Usch va lite muskler man har!

Redan på eftermiddagen kände jag hur sjukt ont jag skulle få i kroppen de närmaste dagarna... Jag vill inte gå upp imorgon! ^^

Det går bra nu!

2013-01-30

:D Sedan jag fick mitt SATS-kort har jag varit iväg på 3 spinningpass/vecka, det är väl bra! Ikväll är det dags igen - 55 min pulsspinning. Dessutom har jag hittat en ny spinningguru som får ersätta Emma i Norpan - jisses vilken tjej, jag blir heltaggad av henne!!!

Imorgon ska jag dessutom ha första mötet med min PT, det ska bli intressant. Jag gillar inte vikter och maskiner, det skrämmer mig ^^ Antagligen är det för att jag inte vet hur man gör... Jag är rädd för att göra fel och skada mig istället ^^ Kanske blir det bättre efter morgondagen, då vet jag iaf hur man ska göra för att undvika att göra bort/illa sig!

Så var det ju det där med kollektivtrafiken...

2013-01-28

Det som skulle ha blivit en smärtfri resa hem från kvällens spinningpass på Södra Stationen, blev krångligare än någonsin! I väntan på pendeln fick vi reda på att den var inställt mellan Stockholm C och Karlberg pga en olycka. Trafiken stod helt stilla och de visste inte när den skulle komma igång igen. Därför fick resande mot Uppsala (som vi skulle åka mot) ta sig till respektive ställe med hjälp av ersättningsbussar. Aja, vi tog oss in till centralen och hoppade på den blå linjen mot Solna, där kunde vi ta en buss ut mot Järvastaden... Enkelt, eller hur!

Men, som sagt... Bussen stod där och klockan tickade förbi avgångstid. De stängde av bussen, startade den, pillade på inställningar och började om igen och igen och igen ^^ Nästa buss gick inte förrän om 40 min, lika illa var det om vi skulle ha hoppat på tunnelbanan igen för att åka ett par stopp och sedan ta en buss därifrån.

Vi väntade och väntade... De krånglade och krånglade. Nej, efter 30 min bestämde vi oss för att överge bussen och tog tubbelbanan till nästa ställe där man kunde hoppa på en buss som passerade Järvastaden ^^

Vi fick springa om vi skulle hinna med bussen, trodde vi. Där ute, där vår buss skulle ha stått, stod en annan buss och, gissa vad, krånglade ^^ Ännu en gång blev vi försenade men tillslut kom bussen och vi tog oss hela vägen hem!!! Yey, total lycka!

Det som skulle ha tagit 15 smärtfria minuter tog närmare två timmar... Men vi kom ju hem iaf!

Fredagsfrukost och Farbror Nikos

2013-01-25

Dagen började med en yrvaken Nathalie som insåg att hon skulle behöva ta på sig täckbrallorna innan hon gick utanför lägenheten. Termometern visade på -17 grader och jag tänkte inte ge mig ut i kylan i ett par tunna leggings på benen... Nej, då ser jag hellre ut som en michelingubbe ^^ Tyvärr så var dock detta morgonen som jag skulle fastna på film - David Hellenius stod och filmande på mitt på centralstationen och där kommer jag gående och prasslandes rakt mot kameran... Typiskt!

Men, men... Årets första fredagsfrukost väntade på jobbet så jag var inte alltför bitter! Efter en gosig frukost blev dagens lunch blev en supersmaskens halloumisallad från Farbror Nikos. Tro't eller ej, men det finns inte så många restauranger som serverar bra lunchsallader... Nu tror jag dock att jag har hittat mitt lilla hak!

Nu sitter jag här och skriver på rapporten och förra veckans införskaffade, oöppnade godispåse ligger här på bordet och retar mig - att äta eller inte äta är det stora frågan den här eftermiddagen ^^ Vilka problem jag har...

Vinterkrisp

2013-01-22

The X Files - samlingsboxen!

2013-01-19

The X Files

Det är inte alla som har en gonattsaga som räcker i > 150 dagar!!

Vackra, kalla och vintriga Stockholm

2013-01-18

Utsikt över Stockholm

Klicka för större bild!

Mer spinning!

2013-01-17

Om man ska komma igång måste man göra en rivstart och sen fortsätta i samma tempo - därför kör jag ett till spinningpass idag! Ös på bara!!!

Spinning

Tänk vad en vecka kan göra...

2013-01-17

Helt otroligt att det bara skiljer en vecka mellan de båda graferna. Det är samma onsdagspass med en veckas mellanrum ^^ Lite galet imo...

Pulsspinning

Den blå kurvan visar den tänkta pulsen man ska hålla under passets gång.

Tanken är att man ska hålla 80-85 % av sin maxpuls under större delen av passet. De två topparna är 85 % och svackan mellan dem är 80 %. De första ~13 minuterna är dock uppvärmingen, så då ska pulsen såklart vara något lägre. Jag vet inte riktigt vad min maxpuls kan ligga på, men jag kör formeln 226 - min ålder, vilket ger mig 2 pulsslag / 1 %... Det blir enklast att räkna så ^^ Alltså, 80 % = 160 i puls... (+ lite till såklart om man vill kämpa lite extra!)

Spinning!

2013-01-16

Gissa om Stockholm är fint idag då!! Superläckert här uppifrån iaf... Dessutom har jag bjudits på massa gosig frukt och snart är det dags för goa matlådan. Vilken start på dagen!

Utsikt över Stockholm

I eftermiddag är det dags att röra sig mot Liljeholmen för den här veckans första spinningpass! Därefter väntar bastu och väl hemma är det ju massa roligt på TV:n - Sveriges Mästerkock och Mia på Grötö.

Går allt vägen hinner jag dessutom utöka utrymmet i datorn, jag har en 3TB disk som ligger och väntar på mig där hemma!

Snö och tjejlunch, vilken kombo...

2013-01-16

Jisses vad det snöade igår, någon annan som la märke till det? Helt otroligt var dock att SL fungerade - felfritt! Dessutom var det plogat överallt... Hmm, man kan ju undra vad som hände där ^^

Nåja, efter en hel dags rapportskrivande och en tjejlunch på Sjöfartshotellet, var det ganska skönt att komma hem måste jag erkänna. Jag rotade fram ryggbiffen och satte igång med morgondagens matlåda - biffgryta med grönpeppar! Samaskens!

Snöstorm

Då kör vi igång!

2013-01-09

Medlemskapet på sats är ett faktum och kortet finns nu i min ägo ^^ Idag är det dags för det första passet för i år. Jag kommer förmodligen dö, det var alldeles för längesen jag rörde på mig... Att det sen har varit jul underlättar ju inte come backen ^^ Nej, dags att ta sig i kragen och ösa på - min plan är att visualiera målet (bastun) och bita ihop, då bör tiden gå fort!

SATS-kort och SATS-väska

Det tog inte ens 4 månader...

2013-01-07

... innan vi möbelerade om ^^ Sovrummet fick sig en ommöblering i helgen, vi insåg helt enkelt att vi hade gjort fel från början ^^ Nu känns det mer naturligt, mer självklart att det ska stå såhär. Dessutom tror jag faktiskt jag sover bättre ^^ Konstigt va...

Sovrummet Sovrummet

UI Software Engineer!

2013-01-07

Vilken grej - jag har fått jobb!!! Idag skrev jag på kontraktet som UI Software Engineer på DICE
Det kommer bli så sjukt kul att få jobba med det som jag gillar!

Kontraktet påskrivet och klart

Dagens matlåda á la Per Morberg!

2013-01-07

Dagens matlåda är något så husmanskostigt som Per Morbergs pannbiffar med löksky! Jisses va gott det blev - en riktig höjdare! Nu blev det dock inte hans recept till 100 %, men det blev riktigt gott anyway!

Kontraktet påskrivet och klart

Första semlan!

2013-01-07

Det blir bara tidigare och tidigare för varje år... Ursäkten den här gången? Det är ju städdag...

Goda semlan

Första lördagen på året...

2013-01-06

Det är inte varje gång det är första lördagen på året - det måste väl firas?! Jag bjöd mig själv på frukt i ugn med vitchoklad och glass! Åh så smaskigt!!!

Frukt med vit choklad i ugn

Banan, ananas, kiwi, hallon och vit choklad

Nu kan jag köpa fler skor!

2013-01-06

Hela dagen (och delar av gårdagen) har bestått av ordning och reda! Vi har donat i både garderober, badrum och källare - nu är allt perfekt! Tänk vad lite struktur, i form av lådor, kan göra med humöret ^^ Helt plötsligt får jag plats med både mer smink och fler par skor ^^ Vet inte hur det gick till... Dessutom rensade jag, helt magiskt, bort 3 banankartonger med skräp från det lilla källarförådet.

Fredagens Clud Sandwich

2013-01-05

Kolla på detta, hur gott ser inte det här ut att vara då?! Vi bestämde oss för att göra Melker Anderssons Club Sandwich till kvällsmat i fredags - det var knappt så det gick att äta av min macka ^^ Supergott var det iaf :D

Club Sandwich

Kyckling på fredag!

2013-01-04

Då var det ju helg igen! Vilken jobbig arbetsvecka, eller hur :D Helgen inleds, i vanlig ordning, med att låten "Kyckling på fredag" sprids genom kontoret!!

"På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest!
Men fredag är ändå den dagen som känns bäst!
Ge mig då kyckling, det gillar jag mest!
Kyckling på fredag, det enda jag vill ha!
Kyckling på fredag, då mår man riktigt bra!
Kyckling på fredag, vad var det jag sa?
Jag vill ha fredag idag!"

Tänk så passande då vi har planerat att mumsa på en välgjord Club Sandwich á la Melker Andersson! Snart bär det av mot Liljeholmstorget och ICA innan jag får komma hem och somna i soffan... Det, mitt herrskap, är fredag på riktigt det!

Det började bra iaf...

2013-01-03

... vi får hoppas att det håller i sig! Igår hämtade jag ut mitt SATS-kort :D Det ska bli så skönt att komma igång, jag orkar inte INTE träna längre ^^ Jag hoppas bara det finns ny spinning-Emma på nåt av alla center.

Som vanligt, såhär efter nyår, är det tvärr fullbokat på i stort sett alla pass... Jag såg bl.a. ett Zumba-pass som hade över 60 personer i kö!!! Herregud ^^ Därför har jag bokat in mig på några pass nästa vecka! Jag vet ju att jag älskar det när jag väl är på plats, men det är sååå drygt innan man är på väg ^^

SATS-pass

Drinkmixen 2012

2013-01-02

Under 2012 passerade drinkmixen.com 200 smarriga drinkrecept. Jag hoppas ni har fått några bra tips under årets gång, fler kommer under 2013! Här kommer en liten reminder av några drinkar som lades till (bilderna länkar till respektive recept)! Enjoy!!

Good Morning Monaco Passionate Cosmo Pink Passion Bay of Passion Disaronno Almond Joy

Sommarbål Ruby Dog Woman Warrior Rasbuie Peapple

Kimi The Bastille Bomb Strawberry Mule Red Eyelet Alabama Slammer

Belle Special Bazooka Brain Squash Benito's Blueberry Orange Smash Helderlake

Vad smakar bättre efter all julmat...

2013-01-01

... än en riktig Degerfors-pizza!!! Holy crap va gott det kan vara ibland :D Det sägs att nyårsdagen är pizzeriornas bästa dag på hela året, jag förstår varför ^^

Pizza från Degerfors - en äkta Degerforspizza!

En äkta Degerfors-pizza!