2012 - Året som passerat - Q4

2012-12-31

Oktober

Första dagen i månaden vaknade jag upp till en smarrig hotellfrukost i Norrköping - dags att lämna över nycklarna till lägenheten och genomföra försäljningen av lyan.

Namnskylt Nycklar Hotellfrukost


En vacker dag ringde telefonen - in genom dörren bars två gigantiska skjutdörrar! Nu skulle de vita, fula garderoberna bort!!

Skjutdörrar från ELFA Skjutdörrar från ELFA Skjutdörrar från ELFA


Jag skämde bort mig själv genom att klokt investera mina pengar i en sprojlans ny dator... Det satt långt inne, men ack, det var jag faktiskt värd.

Datorbygge Datorbygge Datorbygge


November

Jag deltog i Armada tillsammans med DICE på KTH. Jag svarade klokt på väldigt många frågor under de få timmarna jag stod där... Alltid kul att träffa folk!

Nathalie med DICE på Armada


DICE fyllde 20 år och det firades med ett garageparty á la 90-tal! Nere i ett bilgarage fanns allt som behövdes för en lyckad fest - en scen, arkadspel, två bardiskar och folk på gott humör! Under kvällen dök E-Type upp på scenen och folk blev som galna!

DICE 20 year and E-Type DICE 20 year and E-Type DICE 20 year and E-Type DICE 20 year and E-Type


December

Efter att ha vänat på premiären av The Hobbit slog vi på stort och gick på The Hobbit i 3D och High Frame Rate.

Jag var iväg på min första konsert ever - Europe! Förband bar Mustasch och vi rockade loss tillsammans med folk i våra föräldrars ålder ^^

Mustasch på Hovet Mustasch på Hovet Mustasch på Hovet


Detta är också året som jag fyller 26 år och inte längre får ta del av alla trevliga förmåner... Suck. Dock fick jag en väldigt trevlig födelsedagspresent i form av en stooooor skärm!! Hihihi!

Dell u2713


Julafton firades i Degerfors med familjen. Julmat, julgodis och julklappar... Aldrig har jag varit så nöjd med de klapparna jag gett bort och lika nöjd var jag med klapparna jag fick! Det är inte varje dag man får både en helkroppsmassage och ansiktsbehandling inbokade på samma dag! Det var 2 h 10 min ren njutning...

Underbara klapp!

2012-12-31

På julafton fick jag en underbar julklapp! Som att det inte vore nog med en behandling... nej, jag fick två! I mellandagarna hade jag en tid inbokad för en helkroppsmassage och en ansiktsbehandling! Gissa om det var alldeles fantastiskt skönt!

Det hela började med en härlig ryggmassage och sedan fortsatte tjejen med ben, framsida och mage. Mysig musik, levande ljus och oljor som doftade citrus! Därefter fick jag en härlig ansiktsbehandling med peeling, oljor och massage. Det var lite mer än två timmars njutning... alladels fantastiskt underbart!

Tomtar i massor!

2012-12-30

Tomtar, tomtar, tomtar... precis som det ska vara när man är hemma hos päronen! Själv är jag ganska sparsam, men trots det kunde jag inte låta bli att köpa mig två sötingar när jag gick igenom en butik...

Söta tomtar

2012 - Året som passerat - Q3

2012-12-29

Juli

Som alla andra år i Norrköping, sommarjobbade jag på Statoil i Söderköping. Ordspråket "Mycket ska man höra innan öronen trillar av" kan inte vara mer passande någon annanstans... Jisses ^^

  • Hallå, det är något fel på pumpen! HALLÅ, ska du hjälpa mig eller?!
  • "Konstigt, jag får ingen indikation på att du försöker tanka och det verkar inte vara något fel på pumpen."
  • Varför får jag ingen bensin då? Jag står ju rätt med bilen!
  • "Öhm, ja... du måste sätta slangen och handtaget i tanken, annars blir det lite svårt att få någon bensin i bilen... (?)
  • Jaha, måste jag göra det? Så det är inget fel på pumpen???
  • "Eh, nej..."


Min lilla lägenhet i Norrköping lades ut till försäljning och jakten på en lägenhet i Stockholm tog vid.

Lägenhet i Norrköping Lägenhet i Norrköping Lägenhet i Norrköping


För första gången på flera år åkte jag Gocart! Jag vet inte varför vi inte gör det oftare, vi bor bara 20 min från Gelleråsen... Albert och jag tog oss en duell ute på banan, men jag klev ur min rosa cart som segrare - med en marginal på hela 2 hundradelar! ^^ Dessutom passade vi på att göra vindruvsdolmar när vi kom hem då vår vindruvsranka bjöd på spröda och färska blad - vilken höjdare!

Gocart på Gelleråsen Vindruvsdolmar


Varje helg i juli befann jag mig i Stockholm och gick på flera lägenhetsvisningar. Utan att överdriva kollade vi nog på närmare 50 lägenheter, men endast två föll oss i smaken.

I samband med alla visningar insåg jag att det var lika bra att börja samla kartonger från jobbet och packa ner lägenheten i Norrköping. Jag började också leta efter tapeter trots att vi inte hade en lägenhet ännu ^^ Planering, planering, planering...

Sovrumstapet Kökstapet Halltapet


Augusti

Lägenheten packades ner och för varje kartong jag fyllde blev det mer och mer uppenbart för mig att jag/vi verkligen hade växt ur lägenheten. Hur i hela världen fick allt plats på 39 kvm?!

Flyttkartonger Flyttkartonger Flyttkartonger Flyttkartonger


Om jag någongång under det här året skulle ha lite tur i livet, så var det när det kom till lägenhetsköpet i Stockholm. Från privat visning till nycklarna i handen tog det knappt tre veckor. Att vi dessutom fick nycklarna veckan innan jag började jobba var alldels perfekt - nu behövde jag inte pendla Norrköping-Stockholm överhuvudtaget!

Den 13 augusti fick vi nycklarna till nya lyan och första flyttlasset kom från Degerfors.

Flyttkartonger Flyttkartonger Flyttkartonger


Den 20 augusti gjorde jag min första dag på DICE. Skrämmande? Ja. Spännande? Ja. Roligt? JA! Jag fick dessutom den perfekta platsen på bygget - en hörnplats, vid fönstret, bredvid en pelare... Det kunde inte ha blivit bättre!

View from DICE


När det stora flyttlasset gick lyckades vi åka på både böter och skotthål i bilen ^^ Dessutom påbörjades renoveringen och lägenheten var ett enda gigantiskt kaos.


September

I mitten av september åkte halltapeterna på plats! Jag kände mig som ett barn på julafton när första våden sattes på plats !!

Supersnygg halltapet


På jobbet börjar jag känna mig bortskämd - det bjuds på fantastiska fruktfat titt som tätt och en gudomlig fredagsfrukost!


På vår första löprunda i skogsområdet sprang vi på ett rådjur... Det känns lite surrealistiskt att ha såna fina löpspår 50 m från dörren, men gissa om vi stortrivs med det!

Rådjur vid löpspåren


Varenda helg i September bestod av renovering - tapetsering, takmålning, väggmålning, borrande... Det tycktes aldrig ta slut! Det kändes nästan som renoveringen hånade oss när vi plösligt såg en smiley bland allt spackel ^^

Juligt lack från ESSIE

2012-12-29

Essie

Leading Lady från ESSIE

2012 - Året som passerat - Q2

2012-12-27

April

Att få inleda vårsäsongen i Japan under Sakura är fantastiskt. Dock hann det inte blomma ut till 100 % innan jag åkte hem, men det gjorde nog inget såhär i efterhand. Jag fick uppleva delar av Sakura-firandet och det var precis det jag vill hinna med!

Akihabaras Elektronikdistrikt Tokyo International Forum Dumplings Ginkakuji - sandskulpturer

Geicha Yonchome-korningen - berömda korsningen i Tokyo Sakura i Ueno-parken T-rex tand

Vy över Kyoto Shibuya, Tokyo by night Bästa jordgubbsmackan Fushimi-helgedomen

Vy över Kyoto från Kiyomizuderatemplet Kiyomizuderatemplet Kyoto by night Sakura


När jag kom hem från Japan tog det inte lång tid innan den svenska körsbärsblommen stod i full blomster. Fram med kameran!

Valborgs firades i som vanligt i folkparken i Norrköping. Den här gången stod jag dock inte i ett stånd och sålde lotter, istället kunde jag passa på att fota fyrverkerierna som knappt orkade över träden ^^

Svensk sakura - körsbärsblom Valborgsfirande


Maj

Under maj månad fick jag ett ryck och befann mig allt som oftast ute i Vrinneviskogen och dess milspår.


Jag fotade även mycket den här månaden och jag fångade ganska många vårtecken på bild!


Jag klarade ut Rayman Origins till 100 % och plötsligt hade jag inget spel att spela på helgerna längre efter frukosten...

Rayman Origins 100 %


Håret kapades av ett par decimeter och äntligen fick jag min "vakna upp och ruska på håret"-frilla!


Dessutom fick jag ett exjobbs-erbjudande som jag inte tänkte tacka nej till... Plötsligt insåg jag hur lite jag hade kvar på min utbildning och chocken/lättnaden var ett faktum ^^


Juni

Efter ett arbetsprov och en teknisk intervju på DICE var exjobbet kirrat! Känslan som infann sig när jag fick samtalet i bilen på väg hem till Degerfors är svår att beskriva och svårare att glömma. Total lycka!

DICE Stockholm


Detta var månaden som mitt ha-begär efter smycken från BJORG tog fart... För att fira mig själv och exjobbet gick jag bananas och köpte på mig inte ett, inte två, inte tre... ja, flera stycken olika smycken ^^ (Till mitt försvar ska tilläggas att allt inte köptes vid samma tillfälle!)

Ringar från BJORG Örhängen från BJORG Halsband från BJORG Örhängen från BJORG Örhängen från BJORG

Berlocker från BJORG Berlock från BJORG Berlock från BJORG Berlock från BJORG Berlocker från BJORG

Hardanger Bestikk

2012-12-27

Titta vilka fina bestick jag fick i 26-års-present!

Hardanger Bestikk - Carina

Memory!

2012-12-26

I år har jag gett bort den julklapp som jag själv varit mest nöjd med genom tiderna - ett Memory som jag gjort själv! Jag har lagt ner många timmar på det - allt från att välja bilder från min resa till Japan, till att skriva ut dem, fixa bakgrundspapper och sedan plasta in alla kort. Men jag är så himla nöjd! Dessutom blev klappen en stor hit, precis vad jag hade hoppats på!

Memory

Memory á la Nathalie goes Japan

2012 - Året som passerat - Q1

2012-12-25

Januari

Året inleddes i vanlig ordning i Degerfors. Här åkte jag på att göra en intervju med P4 om tjejer inom gaming. Efter den intervjun blev NWT nyfikna och bad om en intervju de också. Deras intervju slutade dock i katastrof då de inte lyckades få till min "titel" överhuvudtaget - jag var numera en civilekonom som utvecklade spel ^^

Jag deltog i PC För Allas vintertävling och skickade in flera bidrag med vintertema. Några av mina foton hamnade på "Top 20"-listan, men för att vara med och tävla på riktigt behövdes över hundra unika röster...

Fototävling Fototävling Fototävling Fototävling Fototävling Fototävling Fototävling Fototävling


Detta var också månaden då jag varvade mitt favoritspel Rayman Origins!!


Februari

Biljetterna till Japan bokades och större delen av februari gick åt till att läsa på om Japan samt införskaffa nya kameraprylar till resan. Som vanligt, när jag går in för något, gör jag det till 100 %. Jag behövde säkert inte allt jag suktade efter, men ska man nu göra något ska det väl ändå göras ordentligt, eller hur?! Dessutom var jag så sjukt besviken efter mina resor 2006 då jag inte hade någon kamera, så den här gången skulle jag verkligen inte göra samma misstag.

Jag köpte mig själv två nya objektiv, ett stativ samt en rejäl kameraryggsäck. Dessutom blev det lite smått och gott i form av filter osv.

Nikon AF-S 18-200 VR II Sigma 30/1,4 Velbon


Jag fick också veta, när alla vinnare publicerades, att jag vunnit en liten digitalkamera i PC För Allas fototävligen som pågått under årsskiftet. Jag bidrog som sagt med flera bilder, men fotot som tog mig till en trevlig tredjeplats var min lilla frusna snigel.

Vinst i PC för Alla - Samsung EB700 Frusna snigeln


Jag införskaffade mig även ett nytt pass och för första gången någonsin lyckades jag se normal ut på ett viktigt kort!

Passfoto


Mars

Första halvan av mars bestod till största delen av att fixa småsaker till Japan och planera när/var/hur man turistade som bäst. I slutet av månaden var det dags att bege sig till Arlanda för den långa resan till andra sidan klotet. Jag flög förbi en hel dag och fick uppleva två fantastiska solnedgångar innan jag kom fram till Kyoto.

Böcker om Japan Osaka Slott Glass med smak av grönt te och vanilj Shinkansen

Kinkakunji - Gyllene paviljongen Vy över Kyoto Tam hjort på Miyajimaön Tempel på Miyajimaön

Teramachi Sakura Gatuskylt i Kyoto Hiroshima

Per Morberg lagar husmanskost

2012-12-25

Årets bästa kokbok - Per Morberg lagar husmanskost!

Per Morberg lagar husmanskost

Jag fick ett plötsligt sug...

2012-12-24

... efter varm nyponsoppa och vaniljglass!

God Jul!

2012-12-24

God Jul allesammans!

God jul

Massa läckra vinster!

2012-12-24

Ibland ska man ha lite tur när man köper lotter... Den här gången blev det vinst på 5/11 köpta lotter ^^ Det får man väl ändå se som en hyfsad utdelning! Massa godsaker i form av olika kex-sorter, ostar, pepparkakskolor, chokladtryfflar, m.m.

Lottvinster

Hallon & Lakrits

2012-12-23

När jag kom hem väntade något så spännande som en glögg med smak av hallon och lakrits på mig. Som den glöggfantast jag är väntar jag med stor spänning på att få ta mig en liten kopp... Jag tror det kan vara en riktig höjdare!

Glögg - hallon och lakrits

Klappat å klart!

2012-12-22

Då var det klappat å klart! Medlemskapet på SATS är ett faktum och startdatum är satt till den 2:a januari! Snacka om nyårslöfte ^^ Skämt å sido, det ska faktiskt bli riktigt skönt... Det där spinningpasset jag var på i veckan var tillräckligt för att jag skulle börja längta efter det.

I dealen får jag 12 månaders valfri träning (vikter, maskiner, pass) på vilket SATS-center jag vill i hela Stockholm. Dessutom ingår Sats You vilket innebär att jag får ett par pass med en personlig tränare... Sen skadar det ju inte att man får 20 % i studentrabatt heller!

Nästa år är det jag som hittar tillbaka till en vettig rutin igen å gissa om det kommer bli skönt!

SATS

Sista dagen innan hemfärd!

2012-12-21

Sista fredagsfrukosten för i år är avklarad... Alltid lika gott dock :D Dags för sista rycket innan hemfärd imorgon. Jag hoppas vi klarar oss undan den värsta trafiken, men det är säkert att hoppas lite för mycket.

I kväll är det dags att packa väskorna fulla (vilka tenderar att bli många till antalet) och packa ner våra fina paket! Kanske hinner vi med lite lingonglögg och saffransbullar innan vi slänger oss i sängen, hihi!

Årets klappar är fixade!

2012-12-20

Efter en tur genom Gamla Stan hem från jobbet, kunde vi känna oss nöjda med oss själva då vi kunde bocka av årets sista klappar!

Julklappshög

Södra Teatern

2012-12-20

Södra Teatern

Det blev lunch på Södra Teatern idag... Inte helt fel måste jag erkänna - vilken buffé (fastän den var begränsad till några få rätter). Massa gosiga sallader, gott bröd, soppor, lax, bulgur, pannkakor, grädde, sylt, te, flera olika sorters efterrätter... Åhhh! Men, man måste vara hungrig som få gånger förr om man ska gå dit, annars orkar man inte smaka på allt... ^^

Dit kommer jag definitivt gå igen! Mer mat åt folket!!!

Redo för julen!

2012-12-20

Alla klappar är inhandlade och inslagna, rimmen är på G och glöggminglet överstökat! Japp, jag tror jag är redo för en till jul!

Igår var det alltså glöggmingel på DICE och det bjöds på flera olika sorters glögg, pepparkakor, fikon, m.m. Det är lite kul att studera de som spenderar sin första vinter i Sverige, vi har ju trots allt våra traditioner som ibland kan ses som något udda ^^ Ibland håller jag iofs med - pepparkakor och blåmögelost, nja, det faller inte mig heller i smaken.

Mer pixlar!!!

2012-12-18

Jag är så nööööjd!!! Som jag har suktat och trånat efter där här skärmen som jag nu sitter och dräglar framför!! Äntligen är den min, it's miiiine, my preciousssss!!!

Dell u2713

Dell u2713 - 27" och 2560*1440!!!

Tidig namnsdagspresent!

2012-12-17

Dags att öppna den 17:e luckan hos CDON och gissa vad som fanns där - första säsongen av Game of Thrones på bluray för ett pinsamt lågt pris! Jag klickade hem boxen illa kvick och bestämde mig för att det fick bli en tidig namnsdagspresent till mig själv ^^

Game of Thrones Bluray

Första spinningpasset sedan flytten!

2012-12-17

Usch vad man prioriterar bort sig själv när rutinerna rubbas. Det handlar egentligen inte om att det inte finns tid (det gör det alltid om man planerar), men av någon anledning har jag liksom inte tagit mig för att åka iväg till gymmet. Idag gjorde jag det dock, på ett pulspass på 55 min!

Jag trodde jag skulle dö innan jag kom dit, men som tur var fick jag en mjukstart då instruktören körde sitt andra pass för kvällen ^^ Jag överlevde och avslutade ett lyckat pass i en superskön bastu!!! Det är nästan så att det är värt pengarna bara för att få basta efter träningen... På riktigt alltså...

3:e advent

2012-12-16

Tredje advent

Årets födelsedag avslutas med en tårtbit!

2012-12-15

Hipp hipp hurra! Jag förstår inte människor som säger att allt känns som vanligt när man på pappret blir ett år äldre, de måste ljuga! Allt är annorlunda (iaf i år)!

För första gången på 5 år har jag haft en lugn och harmonisk födelsedag!! Snön faller utanför fönstret och har gjort hela dagen, jag unnade mig en lång frukost och mojsade framför TV:n en längre stund innan jag roade mig med det jag själv ville - inte det som skolan krävde ^^ Inga tentor att plugga till eller att ha ångest över, helt underbart!!

Chokladmoussetårta

Årets födelsedagstårta är en chokladdröm med chokladmousse på en seg chokladbotten och flan av vit choklad!

Europe & Mustasch

2012-12-13

Mustasch på Hovet Mustasch på Hovet

Mustasch


Mustasch på Hovet Mustasch på Hovet Mustasch på Hovet

Europe

Europe @ Hovet

2012-12-13

Efter jobbet ikväll bär det av mot Hovet och EUROPE!!! :D Det ska bli sjukt kul faktiskt och jag tror det kommer bli bra, bra, bra! Humöret är på topp, öronpropparna är med och den obligatoriska korven i kön är ett faktum!

Europe på Hovet

Lussebak!

2012-12-09

Igår vad det lussebak som gällde för hela slanten!

Lussebak Lussebak Lussebak Lussebak

2:a advent

2012-12-09

Andra advent

2:a advent

Fina utsikten!

2012-12-07

Metallica @ Spotify

2012-12-07

Det var ta mig f*n på tiden, men nu finns äntligen (!!!) Metallicas musik tillgänglig på Spotify!

Metallica

Picture from http://metallica.com

Det finns hopp för framtiden!

2012-12-07

Jag vaknade på riktigt dåligt humör idag... Varför? Ingen aning, jag antar att man har såna dagar då och då ^^

Anyway, väl på plats på centralen, trängandes med allt folk, hör jag plötsligt en svag röst - "Ursäkta, har du tappat denna?". Då springer det runt en liten kille, med fiolen i ena handen och en stickad vante i den andra och undrar om någon har tappat en vante. Han sprang runt och knackade folk på armen mitt i kaoset och frågade artigt om vanten tillhörde dem...

Tyvärr tror jag inte att han hittade ägaren, men folk (hör och häpna) tackade artigt för att han hade frågat, men svarade att det tyvärr inte var deras. Det finns alltså hopp för framtiden...

Nu är jag inte fullt lika grinig, jag är på lite bättre humör! Lillkillen gjorde min dag!!!

Det faller lite snö...

2012-12-05

... då tycks hela Stockholm stå still. Pendlarna var över en timme sena imorse när vi skulle iväg till jobbet och snön blåste horisontellt ^^ Mysigt väder, faktiskt! Anyway, väl på jobbet är, den annars så vackra, utsikten obefintligt och jag mojsar ner mig vid skrivbordet lite med pepparkakste och pepparkaka!

*** Update ***

Har spenderat min lunch vid datorn (vägrar gå ut) och tittat på trafiken här nedanför. Herregud, folk är så dumma... Bilarna kör fast, de hjälpande bilarna kör fast och alla trycker gasen i bott i god tro om att det ska ta dem därifrån ^^ När en har kommit loss, kommer nästa bil och kör fast... Trodde de att de var bättre???

*** Update ***

Det såg riktigt illa ut när vi skulle ta oss hem - bussarna stod still på vägen, tunnelbanan strejkade och pendeltågen gick såpass sporadiskt att de hade gett upp avgångstiderna. Men vi hade tur, vi kom med en tunnelbana och vi kom precis med ett pendeltåg! Så hem kom vi utan större problem, helt otroligt ^^

Ett hus mitt på vägen...

2012-12-05

Detta är så konstigt att jag bara måste lägga upp det här... Det handlar om ett äldre par i Kina som vägrade flytta när myndigheterna ville riva deras hur för att bygga en motorväg. Myndigheterna erbjöd tydligen paret en kompensation för att de skulle lämna huset, men de tyckte att kompensationen var för dålig.

Idag står deras lägenhet kvar trots att resterande delar av huset har rivits och jämnats med marken. Dock har bygget av motorvägen ej hindrats och lösningen blev helt enkelt att bygga vägen runtom huset ^^

House on highway

Vilket sammanträffande...

2012-12-04

Vid ett besök på restaurang Grodan i helgen möttes jag av en trevlig prick. Det visade sig att hovmästaren och jag hade ett och annat gemensamt ^^ Han kom nämligen också från Degerfors ^^ Och det var ingen mindre än självaste Leif "Blixten" Henriksson - en av Frölundas främste hockeyspelare genom tiderna!

På frågan om maten smakade bättre än Märtas får nog svaret bli ja! :D

Leif Blixten Henriksson

Hobbit 3D (High Frame Rate)

2012-12-03

Då var biljetterna till Hobbit 3D bokade! Dundersköna platser i mitten av salongen! Dessutom blev filmen i High Frame Rate!

Hobbit 3D High Frame Rate

Hobbit 3D (High Frame Rate)

1:a advent

2012-12-02

Första advent

Årets chokladkalender!

2012-12-01

Årets chokladkalender (som förövrigt är obligatorik) är fylld med Kinderäggschoklad!!! Ren och skär lycka om ni frågar mig...

Chokladkalender Kinderägg

Årets chokladkalender från Kinder!!