Lång dag...

2012-02-29

Vilken dag det har varit... den tar aldrig slut! Sitter just nu och väntar på att Sveriges Mästerkock ska dra igång så att jag får slänga mig i soffan. Dessutom är det ju bästa serien på SVT kl 22:00, Game of Thrones, det måste jag också se!!!

Nåja, dagen har varit lång som sagt, men jag har hunnit med mycket! Vi har presenterat vårat projektarbete i Industriell Ekonomi och opponerat. Sen lyxade jag med en lunch på Asken tillsammans med alla kostymnissar och sänkte medelåldern något ^^ På menyn stod kålpudding med rårörda lingon & pressgurka... Gottit! Senare i eftermiddag har jag hunnit plugga på båda kurserna som jag ska tenta om bara några dagar...

Lunch på Asken

Kålpudding med rårörda lingon & pressgurka

Samsonite

2012-02-29

Nu är lite drygt tre veckor kvar till det att jag sitter på Arlanda och väntar på flyget mot Osaka, Japan! I veckan som var skaffade jag mig en ordentlig necessär från Samsonite, nu har jag nog det mesta som behövs inför resan (notera; nog). Lite kul att Samsonite lämnar två års garanti på en necessär, inte illa imo! Blir kul sen när allt ska få plats - shampo, balsam, ansiktsprodukter, smink, nagellack, plattång (tur att det är en reseplattång), m.m.

Samsonite necessär

En eftermiddag med den nya gluggen!

2012-02-28

Efter en hel dag med tentaplugg, bestämde jag mig för att ta en lång promenad med kameran och stativet på axeln. Dagen började med regn med övergick i strålande solsken och +11 grader! Perfekt att ge sig ut i... Kul, kul, kuuuul!

Sigma 30mm f/1.4 Sigma 30mm f/1.4 Sigma 30mm f/1.4

SÅ nöjd!

2012-02-26

Jag är så nöjd! Jag tror verkligen att det jag har köpt kommer bli riktigt bra, jag hoppas det iaf...

Jag köpte mig en biljett och åkte till Stockholm över dagen i fredags. Efter lite om och men med försenade tåg, var jag framme vid 11. En och en halv timme senare hade jag sett allt - jag hade gått igenom Åhléns, Drottninggatan, PUB, NK, och Gallerian... Inget lockade mig :P Jag förstår inte hur folk kan gå på stan hela dagarna...!?

När det var dags för lunch mötte Blondie upp mig, sedan åkte vi iväg och lunchade med ett par andra MT-polare :D En riktig MT-lunch... Vilka filurer, så roliga!

Efter lunchen försvann alla iväg till sina jobb igen och jag letade rätt på Fotokungen. Jag har gjort så mycket research inför mina köp, så jag vet inte om jag hade ändrat uppfattning oavsett vad killen bakom kassan hade sagt ^^ Det tog inte speciellt lång tid innan jag var ute och gick med två väskor, kamera, objektiv och ett stativ ^^ Jag måste ha sett ut som en riktig packåsna och gissa om jag höll hårt i sakerna!

Jag roade mig själv en liten stund, gick in och ut i diverse affärer innan det var dags för både mig och Blondie att ta tåget mot Norrköping igen... Ännu en gång var tåget försenat, men väl på min plats kunde jag inte låta bli att packa upp gluggen och klicka på det på kameran, hihi :D

Sigma 30mm f/1.4 Velbon Sherpa 803R Kata 3N1-33 Sling

Sigma 30mm f/1.4 Velbon Sherpa 803R med vattenpass Velbon Sherpa 803R med vattenpass

Ljusstarkt objektiv!

2012-02-25

Gårdagens tur till Stockholm var för att köpa mer kameraprylar. Det blev ett ljusstarkt objektiv från Sigma (30mm f/1.4), ett stativ från Velbon (803R) samt en väska från Kata (3N1-33 sling)... Mer bilder kommer senare, nu ska jag ut och se vad objektivet går för :D

Sigma 30mm f/1.4

Sigma 30/1,4 EX DC HSM

Äntligen hemma efter en heldag i stora staden...

2012-02-24

Vårkänslor de luxe!

2012-02-23

Idag har det varit en sån där perfekt dag om man ska se till vädret. Imorse vaknade jag av att det ösregnade, men lagom till jag gick upp hade det slutat och molnen var på väg bort. Sen kröp solen fram och har varit framme hela dagen! Underbart!!! Jag tog en kort promenad vid lunch och sprang på årets första riktiga vårtecken - snödropparna!

Snödroppar

(Fotat med Nokia N97)

Torsdagslyx!

2012-02-23

Idag har jag skämt bort mig själv riktigt ordentligt! Det började med att jag åt en god frukost på fäska tekakor från Sockerbagarna samt en skål yoghurt med färska, skivade jordgubbar! Till middag blev det oxfilé och beasås :D

Oxfilé och beasås

Vilken tur att jag ska träna ikväll...

Japan närmar sig!

2012-02-21

Tentorna närmar sig, snabbt dessutom... Det innebär att resan till brorsan i Japan också närmar sig - med stormsteg! Iiik, det kommer bli SÅ kul!!! Snodde en bild från honom när han besökte Tokyo i höstas... Snart får jag ta egna :D

Japan

Fettisdagen!

2012-02-21

Jag vet inte varför, men jag är helt såld på semlor! Jag är inte jätteförtjust i kakor, bakelser och tårtor... Men semlor - himmelriket!!! Jag har fuskat en hel del innan idag och jag måste nog säga att jag har hittat den godaste semlan i stan... Japp, jag står fast vid det jag sagt förut - Knäppinsborg är mitt lilla smultronställe.

Bagarstugans semlor är de bästa, ja, näst efter mina egna saffranssemlor vill säga... De har så mycket smak av kardemumma och mandelmassan är hemmagjord med stora mandelbitar. På tredje plats kommer nog semlorna från Café Täppan nere vid skolan. Deras mandelmassa är en blandning av vaniljkräm och mandelmassa, dock kunde själva brödet ha smakat mer... Minuspoäng! På fjärde plats kommer Sockerbagarnas weinersemla, gott! På femteplats kommer Lindahls semlor, de är traditionella semlor (tyvärr sådana man kan köpa på vilket ICA/COOP som helst). Visst är de goda, men är de inte lite tråkiga?

Bästa semla! Bästa semla!

1. Saffranssemla                                                             2. Bagarstugan

Bästa semla! Bästa semla! Bästa semla!

3. Café Täppan                                 4. Sockerbagarna                                    4. Lindahls

Vårkänslor!

2012-02-21

Det här med +9 grader och sol är inte helt dumt att promenera runt i...

Vårkänslor

Rosa rostas!

2012-02-20

Rosa rostas
Antal portioner:

1 portion

Tillagningstid:

30 min

Ingredienser

150 g rostas
½ squash
citron
salt och citronpeppar

Så här gör du

Ta fram köttet en stund innan tillagning, det ska hinna bli rumstempererat innan det tillagas. Salta och peppra köttet innan det läggs i stekpannan tillsammans med en smörklick. Pannan ska vara varm och det ska fräsa härligt när köttet läggs ner, sänk sedan värmen och stek ~2 minuter på varje sida (då blir köttet medium). Lägg köttet på en tallrik och låt köttet vila medan du steker squashen.

Skiva squashen i ~4mm tjocka skivor och stek i smör (eller olja om du föredrar det). Krydda med citronpeppar och kläm över lite citron.

Servera med

Pommes strips

Produktiv dag!

2012-02-20

Idag har jag hunnit med mycket, så mycket att jag inte ens har hunnit skicka iväg ett mail ^^

Dagen började tidigt imorse, klockan ringde 05:50! Usch, men så går det när man har tåg att passa... Efter en fin soluppgång åt jag min fukost innan jag satte igång att sammanfatta kursen "Industriell Ekonomi", man måste ju börja någonstans, eller hur. Klockan hann bli 11:00 innan jag tog på mig löparkläderna för första gången på en månad (illa, illa) och gav mig ut i solen - superhärligt! (En halvtimme senare var det inte fullt lika härligt längre!)

Väl hemma igen började klockan bli mycket, så det gällde att vara effektiv! Medan pastan kokade slängde jag mig i duschen. Sedan åt jag gårdagens älggryta innan jag blåste håret torrt! Sen var klockan 12:45 och det var dags att traska ner till skolan.

Efter fyra timmar i skolans största och finaste föreläsningssal, hade föreläsaren tryckt ihop 6hp ekonomi på en sammanfattningsföreläsning... Herregud! Men det gick, det blev många "mind maps" och det poppade upp en hel del nya frågor ^^ Yey för mig!

Nu sitter jag här, med ett par räkmackor i magen och stirrar på skärmen. Känner hur ögonen snart ger upp för idag... Men klockan får faktiskt ta och närma sig 22-nyheterna innan jag får lov att lägga mig, annars kommer jag vakna astidigt imorgon ^^

Jag vann!

2012-02-19

Jag vann!!! :D Eller ja, jag kom inte först, men jag kom trea i PC för Allas fototävling! Av 1681 bidrag kom jag alltså på tredje plats med min lilla snigel och vann en Samsung WB700 :D Yey! Shit va kul, det trodde jag aldrig...

Samsung WB700

Kvällens middag...

2012-02-18

Hängmörad pepparbiff

Hängmörad pepparbiff, honungsglaserade rotfrukter och hemmagjord chilibea!

Matig omelett

2012-02-17

Matig omelett
Antal portioner:

1 portion

Tillagningstid:

20 min

Ingredienser

3 st ägg
3 tsk grädde
½ tsk salt

Tillbehör

skinka
körsbärstomater
champinjoner
squash
kalamataoliver

Så här gör du

Knäck äggen, tillsätt grädde och salt. Vispa samman till en jämn smet, men vispa inte för länge, bara så att smeten blir jämn. Hetta upp en panna och klicka i lite smör, sänk sedan värmen till hälften och häll i smeten. Grädda på låg värme till smeten stelnat till en omelett men fortfarande är lite, lite "kladdig" på ovansidan. Vänd över omeletten på en tallrik och garnera med goa tillbehör.

Servera med

Stek champinjonerna i smör och salta med havssalt. Stek sedan squashen semimjuk och krydda med lite citronpeppar och några droppar med citron. Dela körsbärstomaterna och skär skinkan i mindre bitar. Toppa omeletten med kalamataoliver och njut!

Bubbles

2012-02-17

bubbles

Nikon D5000 + Nikon 40mm f/2.8 Macro

f/6.3 - 1/200 s - ISO-400

Löser du problemet?

2012-02-17

Löser ni problemet? Det gör inte jag... Det måste betyda att jag är alldeles för smart helt enkelt.
Japp, så måste det vara... den teorin kör vi på!

Nytt pass!

2012-02-17

Förra veckan var det dags att skaffa ett nytt pass inför resan till Japan i mars. Jag vet inte hur jag lyckas, eller inte lyckas snarare, för jag blir aldrig bra på passfoton, körkort eller något annat ID heller för den delen ^^ Den här gången ser jag dock normal ut, kors i taket!

Kanske var det för att tjejen bakom disken sa "Ställ dig på märkena på golvet, titta på den blå pricken och när jag räknat till tre, tar jag kortet" ... Jag tittade på den blå pricken och väntade, väntade lite till och började undra när hon skulle börja räkna. Plötsligt öppnade hon munnen och sa "Då var det klart!" ... Öhm, jaha? Som sagt, kanske var det tur att hon inte räknade ner, annars hade jag kanske lyckats med ännu ett fult face ^^

Passfoto

Per Morberg är min stora idol!

2012-02-16

Jag måste erkänna det, men Per Morberg är min stora idol. Ingen lagar mat som han - passion bleknar i jämförelse!

Per Morberg lagar mat

Fläskytterfilé med dijonsås

2012-02-15

Fläskytterfilé med dijonsås
Antal portioner:

2 portioner

Tillagningstid:

30 min

Ingredienser

400 g fläskytterfilé
1 st gul lök
7-8 st champinjoner
2 dl vitt vin
1,5 dl grädde
1 dl créme fraiche
1 tsk dijonsenap
grönsaksbuljong
salt och peppar

Så här gör du

Skär upp köttet i 1 cm tjocka skivor och stek ~2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och låt vila på en tallrik.

Skär löken fint och fräs den i smör (i samma panna som köttet stektes) tills den blivit gyllenbrun, tillsätt då skivade champinjoner och stek dem några sekunder så att de får en fin färg. Tillsätt sedan vinet och buljongen, låt koka upp. Tillsätt därefter grädde och créme fraiche och låt koka upp. Rör ner en tesked dijonsenap och låt koka någon minut till.

Lägg tillbaka köttbitarna i såsen och låt puttra ytterligare 2-3 minuter.

Servera med

Ris - koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Sallad - Skär upp grönsallad, paprika, gurka och tomat (samt några bitar honungsmelon om så önskas). Salta med havssalt och droppa över lite citron.

NES ❤ 4 life

2012-02-15

Har ju glömt att visa er min superläckra halsduk jag köpte för några veckor sedan...
Jag är barnsligt förtjust i NES, så det här kunde ju inte ha blivit bättre!!!

NES scarf

NT - bästa vinterbilden

2012-02-15

Har skickat in min lilla snigel till NT (Norrköpings Tidning) och deras vintertävling, varför inte liksom?
Har jag tur kanske jag tar hem ett av de tre presentkorten

Bästa vinterbilden

SNÖ

2012-02-15

Sitter här och gnuggar gruset ur ögonen... är ganska trött sen igår, jag jobbade nämligen igår. Dagen började hemma med näsan i skolböckerna innan jag åkte till Sörping och gjorde ett 15-24 pass! Vill inte påstå att jag hade speciellt mycket kunder under kvällen, jag antar att de flesta var hemma och hade det mysigt med sin respektive :)

När jag väl skulle åka hem hade klockan hunnit bli 00:30, det är mycket att göra precis innan stängning, dessutom tog det några minuter att borsta av de 10 cm snö från bilen som hunnit falla under kvällen. Jag vet inte jag, men mitt fjäskande för plogkillarna som kom in på macken hjälpte nog inte. Jag hintade lite lätt om att jag snart slutade och skulle mot stan, men när jag väl kom ut på vägen var den i stort sett oplogad och satnas spårig. Dessutom vräkte snön ner, så helljus var bara att glömma ^^ En resa som normalt tar ~17 min att göra, tog inatt 30 min :P Men jag kom hem iaf, dessutom tog det inte jättelång tid innan jag hittade en trång fickparkering...

Men det snöar fortfarande och jag gissar att det nu ligger 15 cm på backen, om det räcker... Jag vill verkligen, verkligen, verkligen inte ut i det här vädret, men jag måste till skolan.

Kameraryggsäck...

2012-02-13

Har tittat på en ryggsäck som jag tror kommer bli riktigt bra, sen skadar det ju inte att den faller inom ramarna för handbagage hos SAS! Den har plats för både det ena och det andra. Bl.a. har den ett datorfack och ett sidofack samt massor med småfack till minneskort, linser, etc. Man kan "enkelt" svinga runt ryggsäcken och plocka fram kameran (sägs det iaf), så att man slipper ta av och på sig ryggsäcken varje gång man vill ta kort. Dessutom rymmer den två objektiv utöver kamerahuset med ett zoomobjektiv... Det finns ett fack för lite andra småsaker - kanske ett mindre ombyte kläder, plånka, telefon, något att tugga på etc. Sen kan man köpa till en stativhållare och fästa på ryggsäcken så att man enkelt kan få med sig sitt stativ utan att behöva bära det med händerna...

KATA DPS Sling 3N1-33 KATA DPS Sling 3N1-33

KATA DPS Sling 3N1-33

Vad tror ni? Har ni några invändningar eller andra förslag?

Ljusare tider

2012-02-13

Ljusare tider

30 januari vs. 6 februari vs. 13 februari

Nästan som en vårdag!

2012-02-13

Igår sken solen hela dagen och det droppade från taken! Vi hade nästan +3 grader här och man kunde verkligen känna hur solens strålar värmde när man var ute och gick! Superhärligt verkligen :D

Vårkänslor

Det är lika fint väder idag, inte lika varmt kanske, men himlen är blå och solen skiner! Jag har redan klarat av veckans första träningspass och det var välbehövligt kan jag meddela ^^ Allt socker under helgen har gjort sitt, usch va jobbigt det var idag! Men då vet man att man lever... Har ätit en smarrig frukost, skrivit färdigt seminarieuppgiften i Industriell ekonomi och ska snart ta mig en promenad till skolan.

Födelsedagsfirande x 2

2012-02-12

I går var det dags för två födelsedagsbarn att firas! Det började med en härlig amerikansk frukost med pannkakor och sirap, tänk att det kan vara så gott! Dessutom bjöds på tårta i form av en saffranssemla! På kvällen var det sedan dags för födelsedagsbarn nummer två att firas, då ett mysigt bord var bokat på Asken.

Amerikansk frukost Amerikansk frukost Amerikansk frukost Amerikansk frukost Amerikansk frukost

Jag var lite wild 'n crazy igår och testade något annat än det jag vanligtvis älskar på restaurang. Jag övergav oxfilén för en hamburgare!? Men jag ångrade mig inte, det kan jag lova er... jisses va god den var! Askens gourmetburgare - grillad hjortfärsburgare med ankleverterrin, vedrökt bacon från Jokkmokk, halvtorkad tomat, portvinsreduktion, bearnaisesås, tryffelmajo & hemgjorda pommes frites. De andra två högg in på varsina trehundra gram grillat bäckenbenshängt oxinnanlår med bearnaise, tomat, kronärtskocka, bacon, brytbönor & friterad klyftpotatis. Till efterrätt smaskade jag i mig en krämig mörk chokladpudding med brynt mandelskum & inkokta körsbär och de andra avnjöt en varsin crème brûlée...

Amerikanska pannkakor med sirap och nötkross

2012-02-11

Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor med sirap och nötkross

Saffranssemlor

2012-02-10

Saffranssemla

För sent för lussekatter, för tidigt för semlor - vi kompromissar!

Fredag och lunchlyx!

2012-02-10

Eftersom det är fredag får man lyxa till det lite, det gjorde jag och Emil när vi åt lunch idag :D Det blev tomat- och basilikasoppa samt salladsbuffé till förrätt, sen blev det grillad fläskkarré med café de Parissmör, tomatsallad & pommes frites till varmrätt och som avslut en blåbär- och chokladkaka med te! Nom, nom, nom!!!

Lunch på Asken Lunch på Asken Lunch på Asken

I kameraväskan...

2012-02-09

Så, i och med gårdagens inköp har jag nu utökat min kamerautrustning till tre objektiv och några filter... och mer kommer det bli innan jag är nöjd! Usch, det är en dyr hobby! Men vafasen, det är mitt intresse och jag kunde ju ha haft värre sådana, eller hur ^^ Just nu består den lilla väskan av

Kamerautrustning

Nikon AF-S DX 18-200/3,5-5,6G IF ED VR II

2012-02-08

Idag har jag blivit en ny leksak rikare! Jag har nämligen införskaffat mig ett nytt objektiv - Nikon AF-S DX 18-200/3,5-5,6G IF ED VR II och ett par filter, ett UV-filter och ett polarisations-filter! Det här objektivet, tillsammans med ett 35mm f/1.8 och ett fisheye, kommer bli perfekt när jag åker till Japan, det är nämligen ett utmärkt reseobjektiv!

Nikon AF-S DX 18-200/3,5-5,6G IF ED VR II Nikon AF-S DX 18-200/3,5-5,6G IF ED VR II

Nikon AF-S DX 18-200/3,5-5,6G IF ED VR II

Kenko Polarisationsfilter 72mm DMC Pro1 Digital

Hoya UV 72mm HMC

Biljetterna bokade!

2012-02-07

Då var det klart! Biljetterna till Japan och vackra Hanami-säsongen är bokade :) Passet är fixat också, förhoppningsvis ser jag inte ut som ett mongo den här gången... Blir aldrig bra på varken passfotot eller körkörtet ^^ Åh det kommer bli så kul, men jag fattar inte riktigt att jag åker iväg nästa månad...

Det ska bli skönt att få ett avbrott i skolan, jag har ju trots allt pluggat konstant i 4,5 år nu... Det tar lite på krafterna ^^ Har så mycket att göra i skolan innan jag åker, så de här veckorna kommer gå upp i rök och rätt vad det är så står jag där på flygplatsen i Osaka och väntar på att brorsan ska hämta upp mig ^^

Ni som har varit i Japan och regionerna runt Osaka/Kyoto... Har ni några tips på vad man bör uppleva och se, vad man ska besöka när man är där? :D

Den som väntar...

2012-02-07

För ganska exakt ett år sedan provade jag en skjorta inne på MQ från Bondelid... Men jag tyckte den var lite för dyr och jag hängde tillbaka den. I helgen provade jag en snarlik skjorta igen och den här gången bestämde jag mig för att köpa den!

Skjorta från Bondelid Skjorta från Bondelid

2011 vs. 2012

Vår i Kyoto, Japan!

2012-02-05

Sitter och förvirrar mig bland alla flygbolag som finns... Jag ska nämligen åka till Kyoto om någon månad! Jag har alltid velat uppleva den sagolikt vackra hanami-säsongen (körsbärsblomningen) i Japan och det kommer aldrig passa bättre än nu, eftersom min bror bor och pluggar där just nu.

hanami-säsongen

Jag hoppas bara att produktionen i Bangkok kommer igång snart igen så att jag hinner fylla kameraväskan med lite nya objektiv och minnen innan jag åker. Ska ta såååå mycket kort och se så många häftiga tempel och slott!!!

Förra gången jag var i Japan var jag i Tokyo. Som vanligt, när man är ute och reser, hann jag inte ens uppleva 10 % av det jag ville... Men den här gången ska jag verkligen passa på att utnyttja min japansktalande lillebror! Han kommer förmodligen behöva en veckas semester själv när jag åkt därifrån, jag planerar nämligen att springa runt varenda vaken timme...!

Hamilton - I nationens intresse

2012-02-05

Hamilton - I nationens intresse

Igår trotsade vi kylan och tog en promanad ner till bion. Vi slog oss ner i biostolarna, lutade oss tillbaka med lite popcorn och godis och såg Hamilton - I nationens intresse med Mikael Persbrandt.

Jag gillar Persbrandt och han är alltid bra som hårding! Tyvärr finns det väl en del andra svenska skådisar, typ Gustaf Hammarsten, som jag tycker förstör filmen med sitt kassa skådespeleri. Mitt i en actionrulle förstör han "the feeling" och det leder till att filmen blir något klyschig, sådär typiskt svenskklyschig.

Filmen över lag tyckte jag om, snyggt filmat och bra musik! Det har varit mycket skitsnack om Persbrandts superkropp (som f.ö. såg ut som vilken vanlig 50 årig manskropp på gymmet). Jag vet inte om filmen förtjänar all den skit den har fått i kvällstidningarna, att den är overklig hit och dit och att det inte är så livet fungerar. Men nu är det ju Hamilton vi snackar om, frågan är om vi vill att det ska vara verkligt eller om vi vill se en bra svensk actionrulle med en ball Persbrandt.

Jag tycker att man ska uppskatta att filmen inte är som alla andra försök till en svensk actionrulle. Det är inte en svensk film som vi är vana att se dem - mörka, kalla och "gömda". Nej, detta är en kvick film där de hårda scenerna osar av blodigt våld och där svenska företag har mörka hemligheter.


Wienersemla

2012-02-04

Har ni inte smakat på en wienersemla innan? Då har ni missat något, iaf om ni tycker om wienerbröd som jag gör! Jag har kommit fram till att jag älskar semlor, det är så himla gott!!! Mums, mums, mums!

Wienersemla

Wienersemla från Sockerbagarna

Dagens drinktips!

2012-02-03

Morgonspinning vs. Pulsspinning

2012-02-03

Det syns ganska tydligt vad som är skillnaden på ett vanligt spinningpass och ett pulsspinningpass, iaf om man kollar på mitt pulsdiagram.

De vanliga passen på 45 min kör man efter egen förmåga, jag brukar dock köra med pulsklocka iaf och försöker att inte komma under 160 i puls även då vi vilar... Det blir så himla jobbigt att arbeta upp pulsen igen om den får sjunka för mycket för många gånger under ett pass.

Under pulspassen ska man köra efter puls och eftersom passet är 75 min långt har vi två återhämtningar på 2 minuter vardera... Jo, du läste rätt, av 75 min är alltså 4 min vila ^^ Dessa återhämtningar syns också ganska tydligt i diagrammet. Dessutom kör man skiten ur sig de sista minuterna och igår fick jag ett bevis på att jag faktiskt kan komma upp i maxpuls. Jag kom upp i 185 och kände att jag fortfarande hade mer att ge... Najs va!

Morgonspinning Morgonspinning

Morgonspinning vs. Pulsspinning