Veckans drinktips - Absolut Trouble

2011-10-30

Absolut Trouble

Receptet kan ni hitta här på drinkmixen.com!

Bloglovin

2011-10-30

Då var det fixat, nu kan ni följa mig med Bloglovin igen, precis som förut! :D

The Adventures of Tintin 3D

2011-10-29

Om bara några minuter är det dags att röra sig ner mot Gottegrisen och fylla på med lite godis i fickorna, det vankas nämligen bio! Grabbarna grus har tjatat i flera månader om den nya Tintin-filmen och nu är den ju äntligen (!?) här :)

Tintin

Själv är jag inget större Tintin-fan, inte som jag kommer ihåg iaf... Jag var mer intresserad av Sailor Moon och Darkwing Duck som mini... Jag kommer utan tvekan bli alldeles till mig över hur snygg filmen kommer vara (dags för MT-porr ännu en gång), men jag återkommer ang. handlingen ;)


Update!

Okej, vart ska jag börja?

För det första - filmen var riktigt, riktigt bra!!! Inte konstigt att Norrköpings största salong var fullsatt med 20+ ... inte ett enda barn så långt ögat nådde!

För det andra - jag glömde bort att jag kollade på en animerad film! Jag vet inte om det säger mer om mig än filmens handling, men glömmer man bort vad man tittar på måste väl handlingen vara bra?!

För det tredje - det var ren MT-porr!!! Fy h*vete vad snyggt det var... Vattnet, ansiktena, detaljerna, de exploderande glasen... jag finner faktiskt inga ord. Jag minns när jag såg reklam för filmen för ett par månader sedan, jag kunde inte riktigt avgöra om det var en helt animerad film eller bara delvis, att vatten, båtar, byggnader etc. var filmat på riktigt och figurerna animerade... Det visade sig att det var en helanimerad film ^^ Gissa om jag känner mig lite dum såhär i efterhand, men det hände igår också! Jag visste inte om det var på riktigt eller ej ^^ Den stora, svarta, elaka hunden såg helt verklig ut... Fartyget som la till i hamnen - äkta i mina ögon, som ett taget foto!

För det fjärde - gå och se den i 3D!

"Rosa Bandet"-galan, löpning & pulsspinning

2011-10-28

Det är så skönt att vara tillbaka! Okej, jag har lite kvar för att uppnå den kondition och muskulatur jag hade för ett år sen, men med tanke på sommarens katastrof-träning så är det väldigt bra för att vara jag!

I tisdags sprang jag 6.5 km... Det var första gången jag klarade av den distansen sedan april i år! Det har varit sååå konstigt hela sommarhalvåret. Läkarna på mottagningen lär tro att jag är hypokondriker vid det här laget ^^ Jag var helt övertygad om att jag hade ansträngningsastma, eller åtminstone var allergisk mot gräs. När pollensäsongen satte igång dog min kondidtion... Seriöst, jag gick från att springa ~5 km tre-fyra gånger/vecka till att inte ens orka 1 km på mindre tre veckor.

Jag besökte läkare efter läkare, tog blodprover, gjorde EKG och ansträngningstester... men allt var perfekt, mer än perfekt faktiskt ^^ Jag hade 120 % på alla tester vid ansträningstestet ^^ Jag var inte ens i närheten av lite allergisk mot gräs eller pollen... Det fanns inga fel på mig, inte ett enda?!

Jag vet bara att det har gått betydlig bättre senaste månaden. Efter att ha haft ett ofrivilligt uppehåll på 4-5 månader, tog jag mig ut den 1/10 på en löptur och sprang 3,7 km. Herregud, det är inte långt, men för mig var det ett under att orka springa hela vägen utan att få andnöd! Sen fortsatte det - den 12/10 sprang jag 4 km, den 15/10 blev det 4,9 km, 21/10 5,5 km och i tisdags (25/10) blev det 6,5 km :D ... På fem löpturer hade jag alltså ökat ~3 km, utan större ansträngning. Innan vintern är förbi ska jag vara uppe i milen igen :)

Efter att ha dragit på mig en ligamentskada i knät i tisdags, tyckte jag att onsdagens pulsspinning verkade som en smart idé - samma dag som "Rosa Badndet"-galen hölls här i Värmekyrkan i Norrköping. Utanför smyckades med BH:ar, rosa mattor och bilar... Ganska stort att lilla Norrköping får lov att hålla i en såpass stor gala ändå :)

rosa bandet

Anyway, jag tog mig iväg på 60 min pulsspinning och det skulle visa sig att jag, på ett väldigt avlägset sätt, bidrog till "Rosa Bandets" pengainsamlingen genom att vara där och svettas som en gris - alla anställda skänkte hela sin dagslön till "Rosa Bandet". Jag gillar mitt gym... människorna som är där gillar att träna och tänker på andra... Det är inte dumma blondiner som lyfter 2 hg i 10 min och tycker att de har tränat ^^ Nej, stort + till mitt söta lilla gym ovanför popcorn-automaterna!!!

Asics och termos...

2011-10-27

Jag glömde ju visa er... jag köpte ett par nya skor och en termos på väg hem från Degerfors förra veckan! Det blev ett par skrikrosa skor från Asics och en lila termos som kommer att användas flitigt under höstens tråkiga, ruggiga och regniga dagar! :D Läckret va! :D

Asics Termos

Dokumentstrukturer

2011-10-26

Sitter i skolan just nu och lyssnar på en föreläsare från KTH om den kommande kursen Dokumentstrukturer. Det kommer vara en distanskurs som håller på fram till jul.

Detta blir min första distanskurs och jag kan inte låta bli att bli lite imponerad över hur väl dokumenterad (dåligt skämt?) och väl förberett allting är - det finns fina föreläsningsslides, pdf:er, podcasts m.m. och allt man behöver och mer därtill finns där... Känns som att det är lite väl mycket serverat på ett silverfat, lite måste man väl få kämpa? :D

Razzini

2011-10-24

Ni glömmer väl inte bort att logga in på drinkmixen.com, så att ni får tillgång till alla roliga features? Just nu finns 47 st goda drinkar och 164 st ingredienser att välja och vraka mellan när ni vill skapa era egna drinkar.

Har ni några smarriga recept på lagar? Skapa en drink och dela med er :D

Blueberry Blackberry Margarita

Återhämtning i Degerfors...

2011-10-23

Vi har haft en återhämtningsvecka i Degerfors... det var tänkt så iaf, men det har blivit väldigt mycket jobb trots det ^^ Men, det är väl roligt antar jag :P Jag har dessutom hunnit med att leka lite med mitt nya macro-objektiv + fått stordäng i bowling. Jag har hunnit med att springa lite och att basta mycket och påbörjat en ny hemsida till vårat spelprojekt! :D

macro macro macro

macro bowling bowling

Höstfrost

2011-10-20

Vilken tisdag!

2011-10-20

Det har varit ett par hektiska dagar, men vi lever trots det!

I tisdags var det städdag hemma hos N.Ek (läs; en ek) och jag måste säga att vi var sjukt produktiva... iaf när vi kom igång efter frukosten. Vi hade ett klockslag i huvudet - var vi klara med städningen innan 16:00 skulle vi åka hem och överraska mina päron i Degerfors :D

10:00 - Städa klädgarderoben (rensa, vika och färgsortera).
11:00 - Tvätta fönstrena, spraya och vattna blommorna samt gardinbyte.
12:30 - Diska och rensa ordning i köket samt en genomkörare av badrummet.
13:00 - Damma av bok/sprit-hyllan samt torka rent alla flaskor.
14:00 - Rensa nere i källarförrådet, helt plötsligt fanns det plats för utemöblerna!
14:40 - Städa undan på balkongen.
15:00 - Åka på tippen med en massa skräp.
16:00 - Packa väskorna - kläder, skolbäcker, kamera och datorer.
16:40 - Råna Emil på en trådlös nätverksadapter.
17:00 - Snabbesök på Statoil för frukt och färddricka.
18:30 - IKEA-besök för 8 vs 16 köttbullar med mos och lingonsylt + princesstårta till efterrätt.
19:00 - Besök på Elgiganten Megastore.
19:15 - Besök på Mediamarkt och en webkamera rikare.
19:30 - Besök på Mariebergs köpcenter.
20:00 - Åter i bilen på väg till Degerfors.
20:35 - Vi knackar på dörren och två förvånade päron öppnar...

drinkmixen.com

2011-10-16

Välkomna till drinkmixen.com - ett community för Dig som vill ha ordning och reda på Din hemmabar. Det ska vara snabbt och enkelt att hitta en potentiell drink med hjälp av de ingredienser Du har hemma.

Här hittar du recept och ingredienser, vilka innehåller lite kul kuriosa och information. Du kan även enkelt lägga in Dina egna recept på drinkar och andra har möjligheten att betygsätta recepten. Här kan Du också skapa Din personliga hemmabar där Du samlar alla ingredienser (sprit, likörer, juicer, frukter osv.) vilket kommer göra det enkelt för Dig att botanisera bland alla recept Du har möjlighet att blanda till! Du kommer dessutom ha möjighet att skapa Din egen drinkbok där Du samlar alla dina favoritrecept. På så sätt blir det enklare att hitta i djungeln!

drinkmixen

Jag är stolt över att äntligen kunna presentera min lilla bebis som jag har jobbat med senaste halvåret! Jag hoppas att Ni kommer få mycket nöje av sidan och att den kommer bli välanvänd! :D Enjoy!

Tentaplugg

2011-10-15

Att vakna upp och inse att det är dags att ta ner vinterjacka från vinden känns inte så farligt som man kan tro. Det är ganska mysigt att burra in in sig en stor, rosa jacka faktiskt!

Trots att det är lördag idag har vi gjort en hel arbetsdag i skolan. Vi tentarpluggar inför tentan som är på måndag, så det är full fart :) Det är mysigt att vara i skolan på helgen... Inga jobbiga studenter som är där och stör och för en massa väsen! Man slår sig ner efter Strömmen, njuter av solen som skiner in genom fönstern och inser hur bra man har det egentligen :D Imorgon ska jag nog ta med mig vattenkokaren och förse mig själv med te när jag helst känner för det, det är väl höjden av lyxigt tentaplugg?! :D

LIU

Pinsamma ockerpriser!

2011-10-13

Fy fan... Jag har precis varit och hälsat på LIU-tryck, som jag tänkte ge en sista chans. De har alltid varit så sjukt otrevliga när man har varit där och när de inte ens kan bjussa på att häfta ihop det man precis skrivit ut hos dem, då kan man ju börja fundera på hur det står till uppe i skallen...

Jag är fortfarande alldeles chockad... Jag har en PDF i färg som jag ska skriva ut, på ~60 sidor, och jag tänkte passa på att göra det i skolan ^^ My ass! När jag kom dit och frågade hur mycket det kostade att skriva ut en PDF i färg, tittade han på och sa grinigt:

"Det kostar 15 kr i öppningsavgift, sen kostar det 5 kr / enkelsidig färgutskrift."

5 spänn för EN sida!?!?!?! Jag kunde inte låta bli, det bara kom ur munnen på mig:

"5 spänn för EN sida?! Vad är det som kostar då?!"
"- Ja, arbetet... "
"Vadå för arbete?! Det är ju skrivaren som skriver ut skiten, det enda du gör är ju att öppna dokumentet, klicka på en ikon och hämta papprena till mig?!
"- Ja, men jag ska ha lön..."

Nej då får det fan va... fy helvete va dyrt!!!

Vackra Norrköping...

2011-10-12

Måste bara visa den här vackra bilden av ett höstigt Norrköping...
Dagen bjöd på underbart höstväder och jag kände att en omväg hem efter skolan inte gjorde mig ett smack!

Norrköping
Nokia N97 - Norrköping Strömmen

Efter ett par timmar i Photoshop...

2011-10-09

Ögonen känns som två stora pixlar... Jag har suttit ett par timmar i Photoshop under dagen och koncetrerat mig lite väl mycket kanske ^^ Tanken var att jag skulle göra en header till drinkmixen.com, men jag rycktes med och plötsligt satt jag där med en ganska så frän backgrundsbild istället!

drinkmixen

Kvällspromenad i kylan.

2011-10-08

Efter att ha spenderat en hel dag inomhus med alla möjliga böcker uppslagna på skrivbordet, kände jag att jag behövde lite frisk luft... Det blev en kvällspromenad till Hageby och tillbaka i kylan, varpå en stor kopp te var pricken över i:et!

Promenad Promenad Promenad Promenad

Testar det nya objektivet!

2011-10-08

Vecka 40 de senaste åren...

2011-10-07

2006

Jag vandrade runt i jordens äldsta regnskog i Taman Negara, Malaysia, klättrade runt i en grotta tillsammans med fladdermöss och badade i underbar fors. Jag befann mig även i Kuala Lumpur, Malaysia... Där besökte jag Sepang F1 Court och skämde bort mig med lyx och diverse härliga skönhetsbehandlingar!

2007

Året jag flyttade ner till Norrköping. Den här veckan renoverades badrummet för fullt... Det kaklades, fogas och monterades spotlights i taket! Dessutom hann vi få dörrar, handfat och skåp på plats innan mina stackars päron tog bilen hem till Degerfors runt midnatt på söndagskvällen ^^

2008

Mitt upp i allt skolarbete publicerades en intervju med mig i Guinness World Records Magazine.

2009

Jag återupptog mitt volleyboll-spelade efter 6 års uppehåll. Shit va kul det var att slänga sig hit och dit på golvet igen!

2010

Efter att ha blivit en total sportfåne med dagliga löpturer på 6-7 km, blev jag en plugghäst på rikigt. Betygen tog ett skutt uppåt eller två och plötsligt dög ingenting annat än högsta betyg (speciellt i mattekurserna)!

2011

Jag vinkar av min brorsa som flyttar till Japan och jag noterar att jag börjar bli gammal ^^ Jag införskaffar mig ett nytt objektiv, programmerar och spelar massvis med spel!

Sockerbagarna

2011-10-07

Det blev en supersväng till Linköping idag - vi åkte in med bussen 09:10 och sen tog vi bussen hem igen 11:20 ^^ Under den timmen som vi faktiskt var på universitetet hann vi redovisa tre labbar i Designmönster-kursen samt fika ett gott mellanmål - en god macka med salami och brieost samt en te.

Jag har precis kommit hem igen efter en vända till COOP... hähä, de serverade tårta från Sockerbagarna idag! Det hade jag ingen aaaaning om :P De gör, och nu är jag helt seriös, den godaste princesstårtan som finns! Skulle kunna sluka en hel tårta själv! Lyssna bara på det här:

"Insvept i ett täcke av grön marzipan finns alla favoriterna samlade: hallonsylt, vispgrädde, sockerkaksbotten och en krämig kokt vaniljkräm."

Tillbaka från Stockholm!

2011-10-06

Då har man varit iväg till Arlanda och vinkat av miniEk... Snabbt och smärtfritt :) Klockan närmar sig 19 där borta på andra sidan jorden och jag gissar att de sover som stockar hela högen ^^

Efter ett relativt snabbt "byebye", åkte resten av oss in till stan och sprang i butiker, tröstshopping när den är som... hm, bäst?

Vi åt på Jensen's Bøfhus - jag älskar deras salladsbuffé, speciellt oliverna, sen spenderade vi några timmar i varsina butiker. Mamma hittade massa kläder, pappa fick lite kaffe och själv hittade jag ett par nagellack och ett nytt objektiv :D Efter lite velande inne i butiken blev det tillslut ett Nikon Micro NIKKOR 40mm f2.8G :D

Stockholm Nikon Nagellack Nagellack

Iväg till Japan!

2011-10-05

Nu snart bär det av till Stockholm och Arlanda... Jag ska vinka av min lillebror som åker iväg till Japan i nästan ett helt år för att plugga :D

Jag gissar att han är spänd, men jag tror inte att han har fattat hela grejen än ^^ Det ska bli så sjukt kul att se alla bilder å grejer därifrån sen när han har kommit till rätta med allt!

Tyvärr, för min egen del, kommer jag nog få ta hand om två, speciellt en, orolig och nedslagen föräldrer... Men, jag antar att brorsan gick igenom något liknande när jag var ute på vift :)

Tokyo

Tokyo, Japan - 2006

Kanelbullens dag!

2011-10-04

"Idag är ingen vanlig dag, för idag är kanelbullens egna dag!" ... Efter att ha sett en postad bild från Bagarstugans Brasserie, kunde jag inte heller hålla mig borta!

kanelbulle chokladbomb

F.ö. så måste den där chokladbomben vara det dyraste kaffebrödet jag någonsin köpt ^^ Trodde hon slog fel när det stod 39;- på kassaskylten! Men, men... jag antar att den var värd det, för god var den iaf!

2011-10-03

2011-10-03

Ros

Pluggsöndag!

2011-10-02

Jag har precis sammanfattat alla föreläsningar i Designmöster... Mina händer och fingrar värker ^^ Sammanfattningen slutade på 45 sidor och då är jag inte ens klar. Nu ska jag sammanfatta viktiga punkter från boken också...

Jag har blivit lite bortskämd med att kunna använda dubbla skärmar när jag är hemma i Norrköping, så när jag kommer på besök här gäller det att göra det bästa av situationen - jag har snott brorsans dator som får agera skärm nr 2!

Resten av eftermiddagen ska jag dugga-plugga inför duggan i spelkursen på tisdag. Sen måste jag hinna med en labb i Designmöster. Helst skulle jag hinna göra lite skisser till spel-projektet också...

plugg

Sitter vid köksbordet...

2011-10-01

... I Degerfors tillsammans med min bror och fnissar åt gamla "bitar" ^^ Jag måste ju passa på nu innan den lille sparven åker iväg till Japan om bara några dagar. Nu är jag hemma och hjälper till, jag måste ju ha koll på allt som vanligt, kontroll-freak som jag är!

Dagen har bestått av sista-minuten-shopping inför resan, vilket har resulterat i en snitsig handbagage-ryggsäck. Det ser ut som ett vanligt handbagage, men man slänger upp den på ryggen och slipper ännu en rull-rull på flygplaserna, skitsmidigt faktiskt! Dessutom har det blivit lite nya kläder (även för mig, hihi) och en och annan kommentar om hur jag tycker att han ska packa sina saker... Jag vet, jag borde inte lägga mig i, men jag kan inte låta bli ^^