OS-final och popcorn!

2010-02-28

Efter spinningen var det bra gott med mat måste jag säga. Jag har hittat en couscous som jag tycker väldigt bra om - moghrabiah. Riktigt gott faktiskt och betydligt mer "matigt" än vanlig couscous. Lite gröna oliver, fetaost, tomat och paprika fick utgöra min sallad som jag serverade till kycklingen.

 

För att höja mysfaktorn ikväll har vi fixat ett fotbad och fått mjuka, fina fötter. Det är något som man gör alldeles för sällan, för det är verkligen ett perfekt sätt att koppla av på. Nu rullar Gordon Ramsay förbi på TVn och så snart det är slut är det dags för lite spänning i form av OS-final i hockeyn!

Vilken produktiv dag...

2010-02-28

... eftertexterna till Transformers - Revenge of the fallen, rullar för andra gången på TVn idag. Det säger väl en del om hur produktiva vi har varit ^^ Jag har rensat i klädgarderoben och strukit en massa tröjor och skrivit ytterst lite kod, sen har jag nog inte gjort nåt mer spännande ^^ Men är det söndag så är det.

 

Nu sitter jag här och väntar på att spinningen ska börja 16:15, så det är väl dags att byta om snart. Ska bli skönt att komma iväg och röra lite på sig, för man bli så himla seg av att bara sitta i soffan och slöa ^^ Kanske kommer jag poppa lite popcorn ikväll till hockeyn och känna att jag kan mumsa med gott samvete, det låter väl som en bra idé?!

Lördagen blev inte som det var tänkt...

2010-02-28

Tanken med veckans lördag var en hemmamatch mot andraplacerade Lindesberg - en måstematch för att vi skulle ha en chans att slås om top3 i serien. Det skiljde nämligen bara 3p mellan oss och två andra lag, så det är väldigt jämt! Tyvärr lämnade Lindesberg WO under fredagen och matchen ställdes in. Nåväl, 3p till oss, men inte på det sättet som jag ville... jag hade ju taggat inför en jämn match!

 

Jag var uppe med tuppen igår, vred och vände på mig i en timme innan jag gick upp till datorn vid sju. När Blondie vaknade fixade han ordning nybakat bröd och vi åt en smaskens frukost innan vi faktiskt tog oss iväg till skolan.

 

 

Dags att räkna lite matte och koda lite projekt. I veckan inleds tenta-p officiellt, men mitt tenta-p inleddes redan under eftermiddagen igår i och med den inhandlade pizzan aka "Båten"! Tur att Emil inte är stor i maten, så vi kan dela på en pizza...

 

Så, istället för matchen pluggade jag lite matte och åt onyttigt... Det kompenseras idag då vi ska på spinning i eftermiddag ![:)](/img/smilies/happy.png) Åh va duktiga vi är!!! {#emotions_dlg.super_man}

Civilingenjör i Medieteknik, 300 hp.

2010-02-27

För drygt två och ett halvt år sedan tog jag mitt flyttlass och flyttade hit till Norrköping. Jag visste ingenting om stan och köpet av lägenheten var det mest planerade impulsköpet någonsin. Visningen var på måndag kväll och på onsdag eftermiddag skrev jag under kontraktet. Jag hade ingen aning om den låg i en bra eller dålig stadsdel, hur långt det var till universitetet, jag visste ingenting...

 

Det var tredje gången jag sökt till Medieteknik. Första gången var direkt efter studenten. Behörigheten var (som till alla andra civilingenjörsprogram), matematik E, fysik B och kemi A. På gymnasiet läste jag Naturvetenskap matte/data för att få behörighet i MaE, problemet var bara att FyB inte ingick den inriktningen, och det slutade med att jag läste FyB på egen hand sista terminen i 3an.

 

Ansökningarna till universiteten gjordes, men jag var så trött på allt vad skola innebar efter ett riktigt krassligt och stressigt sista år på gymnasiet. När antagningarna kom och jag hade antagits, tackade jag nej i brist på motivation.

 

Resterande del av 2005 spenderades inom E-sporten. Jag spelade en hel del Couter-Strike, vilket ledde till att jag reste runt lite i Europa och spelade turneringar. 2006 reste jag runt med Les Seules och Play US, så studierna fick vänta ytterligare ett år med andra ord, trots att jag blivit antagen ännu en gång.

 

 

  

  

 

2007 visste jag vad jag ville, jag var trött på att gå hemma och inte göra något vettigt med mitt liv. Suget efter att plugga och lära mig saker igen fanns där och jag visste hur jag ville ha det - studentkorridor, nej tack! Jag började jobba på Statoil, vilket faktiskt genererade oförskämt med pengar (så inget ont om mack-jobb!). Nåväl, jag jobbade helt galna skift, ibland 15:00-06:00 (på riktigt), för att kunna inreda min kommande lya.

 

Men, vad är det då jag pluggar? Det är många som frågar mig när jag kommer hem till Degerfors, gamla klasspolare och folk från E-sporten. Men jag vet inte riktigt vad jag ska svara ^^ För jag vet inte själv. Så här kommer ett försök att få er att förstå vad jag gör om dagarna...

 

 

Som civilingenjör i medieteknik från LiTH arbetar jag med design, utveckling och användning av tekniken bakom medierna och omvandlar informationsflöden för att passa mänskliga sinnen.

 

Utbildningen ger mig en gedigen grund i matematik, fysik och informationsteknik. Jag får också goda kunskaper om datorgrafik, grafisk teknik, visualisering, ljud- och videoteknik, projektledning och interaktion mellan människa och teknik. Under de sista åren kan jag fördjupa mig inom ett eller flera specialområden genom att välja kurser med nära anknytning till aktuell forskning.

 

Datorgrafik och visualisering ger möjlighet att simulera och animera komplicerade förlopp och strukturer. Tekniken används t.ex. i specialeffekter för film och video, spel och flygsimulatorer och i verktyg för kirurger som behöver träna inför svåra operationer.

 

Jag lär mig de senaste metoderna inom 3D-grafik, simulering och animering samt teknikerna bakom Virtual Reality (VR). I andra kurser lär jag mig hur datorgrafik kan användas för att tolka vetenskapliga data och hur 3D kan användas inom medicin.

 

Jag lär mig om färg och färgåtergivning av bilder i olika medier och studerar reproduktionstekniker för förpacknings, tidnings- och katalogtryck. Jag läser även om dokumentformer och digitala strukturer för grafik, bilder och ljud samt om tekniken bakom komprimering i bl.a. JPEG- och MP3-formaten.

 

Vad gör jag efter examen?

Med en civilingenjörsexamen i medieteknik har jag en bred och varierad arbetsmarknad. Specialeffekter i Hollywood-filmer, 3D-visualisering av röntgenbilder, virtuella möbler i inredningskataloger och garanterad färgkvalitet i trycksaker är några exempel på vad civilingenjörer i medieteknik från LiTH arbetar med...

 

En bra start på en grå dag...

2010-02-26

Efter gårdagskvällens spinningpass, var det sjukt skönt att slippa gå upp 06:30 idag! Benen är fortfarande som sirap på mig, bra sega med andra ord.

 

Det är grått och väldigt disigt ute. Det droppar från taken från snön som smälter, så jag tänkte börja min dag med en god frukost... Lunchen kommer nog bli en riktigt god couscous-sallad med oliver och fetaost samt en god laxbit. Ikväll blir det mer couscous eftersom vi ska laga ordning en gräddig kycklinggryta. Jo, dagen kommer bestå av mat ^^

 

Vad ska ni hitta på ikväll och i helgen?

Man ska aldrig säga aldrig...

2010-02-25

... det är jag ett levande bevis på tror jag... det är ofta jag säger att jag aldrig ska göra eller prova på saker, för att sedan inse att jag är fast i det efter att ha provat på det en gång. Spinning är en sån grej. Förr sa jag alltid att jag aldrig någonsin skulle sätta mig på en sån där j*vla cykel... att det bara var ren idioti att trampa på så mycket man bara orkar ^^ Men nu är jag fast i det och benen har nog aldrig varit så sega som ikväll.

 

När vi gick hem från skolan idag gnällde jag över hur drygt och segt det var att ens ta sig upp för den annars så sköna backen, men gah va jobbigt åt benen det var. Det blev ju inte bättre när vi kom till spinningpasset ^^ Drygt två futtiga minuter in på uppvärmningen brände det i låren på mig! Bara 43min kvar... Omg!!!

 

Jag vet inte riktigt vad det har tagit åt mig, det måste vara all snö som får mitt huvud att slå runt ^^ Jag är så trött på att inte kunna ta mig ut och avverka några steg på asfalten. Jag får nog tacka Emil som drog med oss innan jul så att jag fick upp ögonen för det, nu tycker jag faktiskt att det är ganska kul, även om jag inte har några muskler som helst i benen och förmodligen är sämst på plats. Men jag måste ju börja någonstans och sämre kan det nog inte bli tror jag {#emotions_dlg.happy2}

 

Sen är det en sak till jag inte fattar, hur min bortförklaring till att slippa träna var den vanligaste av dem alla - "Nej, jag har inte tid!". Jag har hur mycket tid som helst ^^ Den här veckan har jag hunnit med en hel del faktiskt, trots att jag har spenderat hela dagarna i skolan {#emotions_dlg.lip}

Måndag / Onsdag: Volleyboll

Tisdag / Torsdag: Spinning

Fredag: Fredagsmyyyyyys!

Lördag: Volleymatch

Söndag: Soffan kommer kännas extra skön...

Det är dags att släppa taget...

2010-02-23

... och inse sig besegrad, när man efter 4h fortfarande inte har löst en och samma uppgift! Först spenderades två timmar på en föreläsning där jag fnissade gott åt vår föreläsare, när han febrilt försökte få oss studenter att förstå Z-transformen. Därefter gick jag med stadiga steg upp till hans kontor för att försöka få hjälp med en uppgift som jag spenderat flera dagar till utan lyckat resultat, enligt facit... Han fnissade och konstaterade att jag kunde använda den s.k. handpåläggningen för att lösa en bit av problemet och att resten då skulle falla ut väldigt vackert.

 

Fyra timmar senare var jag tillbaka på hans kontor, med samma uppgift och samma problem ^^ Han sjönk ihop och räknade uppgiften med mig. Snart hördes en hög suck varpå han suckade ännu högre när han sa att han inte kunde se något fel. "Men du har ju förstått principen, du har löst det uppgiften huvudsakligen gick ut på... strunta i den där nu". Fan, jag hatar att se mig besegrad... Det är ingen av er där ute som kan se vart jag har gjort fel??? Den som löser den får nåt supersött som tack! ![;)](/img/smilies/secret_laugh.png)

 

  

Svaret ska bli: 

 

Det blir väldigt långa dagar i skolan nu för tiden... ofta 08-17. Riktiga pluggisar ![;)](/img/smilies/secret_laugh.png) Därför var jag inte alltför glad när grabbarna började snacka om ett spinning-pass ikväll. Jag var verkligen inge sugen alls! Men vi tog oss iväg och svettades i 45min, sen kändes benen väldigt darriga och jag mådde väldigt bra med mig själv ![:P](/img/smilies/wink.png)

Norrköping 3-0 Katrineholm

2010-02-18

I lördags inleddes slutspurten i serien. Den första av tre hemmamatcher stod på dagordningen och Katrineholms B-lag för motståndet. Siktet var klart inställt på seger, ochf facit blev en långt mer komfortabel sådan än vi någonsin kunnat drömma om. Coach har som vanligt detaljerna...

 


Vårt 14 dagars-schema slog till och det var åter dags för match. Vi ska ju spela hemma resten av serien så samlingen sker som vanligt i ledarrummet. Det är intressant hur mycket olika saker man kan käka 11.30 en lördagsförmiddag, om det var knytkalas skulle vi få ihop en hel del.


Samma lag som mot Mariestad fanns på plats så det kan ju bara bli bättre än senast - vi slipper ju dessutom frysa om tårna i 3 timmar den här gången. Kul också att spela på hemmaplan så att föräldrar och även våra herrar kan kolla lite på matchen.

 

Katrineholm anlände med ett ungdomligt lag och det var inte många av de som senast var med vid bortamatchen i höstas. När man sedan började gå runt på planen för att prata om hur man står på en volleybollplan började vi ana att det skulle nog gå bra.

 

Matchen hann knappt börja innan den var slut. Finns inte så mycket att orda om; 43 minuter och 3-0 ganska enkelt. Det roligaste som hände var Karins upplagda misstag vid nät och att hon som tack fick en serve av Natta i bakhuvudet. Nå ja... Vi spelade mycket bra rakt igenom, stark att hålla fokus i två och ett halvt set innan det blev lite tramsigt. Men fram till dess så spelade vi mycket bra och flera fina prestationer som gjorde att vi verkligen ville spela bra. Carro P tog en hel del bollar som vi inte tidigare sett och Katta fick bra utdelning (men nog var det en som tog i antenn?) Övriga spelade också väldigt bra och samtliga kom med i poängprotokollet med en ganska god utdelning.

 

Det som är noterbart från statistiken är att vi gör 61 egna poäng av 75 möjliga och vi bara har 5 servemissar under matchen.

 

Summa summarum: Norrköping – Katrineholm 3-0 (25-5, 25-4, 25-14)

 

Dagen fick ett värdigt avslut!

2010-02-17

Kan väl tyckas lite töntigt kanske, men dagen fick ett värdigt avslut i och med kvällens träning. Trots att vi bara var fem stycken, lyckades Coach få ihop bra övningar med mycket fart... det var ett tag sen jag var så slut efter en träning ![:)](/img/smilies/happy.png) Nu är jag helt mör i kroppen, underbart!

 

Jag påbörjat min inlämningsuppgift i Medierätten idag, sjukt svårt. Jag vet ju att jag har läst/hört det som jag ska använda mig av, men jag hittar det inte i lagtexten! Men jag ska spendera morgondagen till det också, sen på kvällen ska jag och Blondie ta oss iväg på ett spinningpass... mhmm! Vi kan ju inte bara sitta hemma och dega, speciellt inte nu när alla semlor lockar så ![;)](/img/smilies/secret_laugh.png)

Spinning vs Fettisdagen

2010-02-16

Klockan ringde 06:30 och jag var lika nervös som när jag gick och la mig igårkväll ^^ Jag måste verkligen skärpa mig, det är bara töntigt att vara sådär nervös.

 

Nåväl, jag kom iväg till duggan och tittade på uppgifterna, vilka inte verkade helt omöjliga. Efter 60min var jag, efter lite klurande, klar med 3/4 uppgifter och började koncentrera mig på den sista. Helt j*vla omöjlig... jag letade i formelsamlingen som följde med, men jag hittade inget som passade...

 

Plötsligt var timmen slut och duggan var över. Jag kliade mig fortfarande i huvudet när jag gick därifrån ^^ Klarat duggan bör jag ha gjort, men jag ville ju ha med mig så många bonus som möjligt och jag hade hoppas på 5p till tentan... nu blir det med lite otur bara 3p :/ Slarvfel som leder till teckenfel innebär tunga poängavdrag!

 

Lunchen bestod av en smarrig couscous-sallad med tomat, paprika och oliver, lite yoghurtdressing, lax och rostbiff. Mums! Därefter väntade 4h medierätt, bra segt alltså... men timmarna knatade på ganska snabbt faktiskt.

 

Kvällens planering hade sedan förra veckan varit ett spinningpass, men nu infann sig ju Fettisdagen just denna tisdag (samt att vi gick i skolan 08-17), så spinningen kl.18 låg bra risigt till. Vi funderade (inte alltför länge) och bestämde oss för att det får bli spinning på torsdag istället, så vi tog en sväng om bageriet för att kunna avnjuta en riktigt god semla istället ![;)](/img/smilies/secret_laugh.png)

Vilken kokerska jag är...

2010-02-14

Alla hjärtans dag - då var det över ^^ Snabbt avklarat... Minns högstadiet när de sålde rosor i cafeterian och alla "coola" tjejer hade fått ett tiotal som hängde runt halsen, hur de sprang runt och räknade vem som hade fått flest. Och de där stora hjärtana som man fick skriva hälsningar på... jag skrev alltid en hemlig hälsning till "Toyboy", hahaha ![:D](/img/smilies/grin.png)

 

Det är lite annorlunda idag... De där coola tjejerna som man önskade att man tillhörde, är allt annat än coola idag. De flesta har nog tyvärr inga direkta framtidsplaner, så idag är jag ganska nöjd över att jag aldrig tillhörde de där gängen. Jag trivs med att plugga en dag som denna, det gör mig inget. Faktum är att det känns bra, för jag vet att jag gör nåt med min framtid snarare än räknar rosor ![:)](/img/smilies/happy.png)

 

Idag har vi bakat frukostbröd - havebullar... Vi försöker göra det till rutin, att baka färskt bröd på helgerna. Sen har vi hunnit iväg en sväng till COOP och handlat lite inför kvällen. Dessutom har jag hunnit förbereda mig inför duggan på tisdag, så det känns ganska bra nu. Och sist men inte minst så har jag lagat ordning en helt suverän "alla hjärtans dag"-middag.

 

   

 

Jag hade bestämt mig för att försöka göra en egen bearnaisesås... inte det lättaste ^^ Skär den sig inte, så brukar det bara smaka ättika eller dragon... Men det gick sjukt bra! Den blev supergod och krämig!!! Dessutom blev köttet helt perfekt rosa... ikväll var jag helt enkelt världen bästa kock ;P

Mariestad 3-0 Norrköping

2010-02-14

Här kommer en sammanfattning av förra matchen som spelades för drygt två veckor sedan... Jag hade inte tid att skriva om det  då, så nu tar jag en fräckis copy/paste från hemsidan och postar här...

 


 

I söndags (31/1) var det dags för årets längsta och senaste bortamatch. Mariestad stod för motståndet, ett lag vi vann relativt komfortabelt mot på hemmaplan i höstas. Förhoppningen om nya poäng var stor, men ack så vi bedrog oss... Coach reflekterar som vanligt nedan...

 

I strålande väder och ca 14 minusgrader chockar coach med att köra söderut från stan, något damlaget inte varit med om de senaste åtta åren typ.

Efter en färd på 23 mil i vackert vinterväder och fötterna inlindade i tumvantar(konstigt att det är så svårt att hålla värme i hela bussen) landade vi i Mariestad (ni vet, den där man dricker) för en match mot Mariestads stolthet i volleyboll. Vi slog dem hemma i höstas med 3-1 och hade en förhoppning att bjuda upp till en jämn och spännande kamp.

Mitt ute i ett bostadsområde tornade det upp sig en stor kall hall och många behöll tumvantar och även mössor på en bra bit in på uppvärmningen.

Matchen som sådan hann aldrig bli spännande, det verkade som vi förfrusit både tår och andra kroppsdelar för det fanns inte en enda riktig rörelse i laget under de tre korta set som matchen blev.

Vi fick inte igång något som helst spel någonsin under matchen, om man är riktigt snäll i sin bedömning kan vi säga att det var jämt i början av andra set upp till 12 lika ungefär. Däremot lyckades Mariestad med det mesta och genomförde säkert sin ”gameplan” till 100% .

Vi kunde bara konstatera att det här lägger vi bakom oss som en kvalificerad skitmatch. Bryt ihop och kom igen var slutsatsen vi drog och därmed är årets road trip avklarad. Nu återstår endast tre hemmamatcher och ska vi knipa 3:e platsen så krävs nog vinst i samtliga.

Enda positiva var att vi kom i väg från Mariestad snabbt och skulle vara hemma något så när tidigt. Det var då det där med risgrynsgröt kom in i bilden...12 mil på E20 med max 60 km/h, då tar det sin lilla tid att ta sig tillbaka till Peking.

Summering: Mariestad – Norrköping 3-0 (25–13, 25–17, 25–13)

 

Ett par timmar på jobbet avklarade.

2010-02-11

Dagen har varit kanonfin! Vi vaknade upp till lite disigt väder och -13°C... härligt, härligt ![:D](/img/smilies/grin.png) På med täckbyxorna och iväg till skolan trots att vi inte hade något schemalagt... dock har vi väldigt mycket egen tid den här våren, så eget ansvar är ett måste.

 

Idag har jag faktiskt jobbat ett par timmar, skönt att få ett litet break i alla rutiner. Och ännu kyligare har det blivit ute... nu är vi nere på -18°C - rena sensationen för att vara i Norrköping ^^

 

Imorgon händer inget ovanligt - skola och lite mer skola. Livet är inte speciellt intressant just nu, därav bloggtorkan. Men efter helgen kanske det finns lite att skriva, vi har nämligen en jätteviktig match på lördag och sen på söndag är det ju alla {#emotions_dlg.red_heart} dag på söndag!

Å sen kom snön... det firade vi med en semla!

2010-02-09

Det kom väl inte som en chock imorse direkt att det snöade när vi skulle gå till plugget. Jag hade ju fått för mig att vi hade fått nog med snö för den här omgången... men inte då. Under de drygt två timmarna som det tog innan vi gick hem igen, hann det komma tillräckligt med snö för att plogbilarna skulle behöva åka ut igen. Nu har de även börjat ploga vägarna med hjälp av spårvagnarna... måste säga att det ser väldigt suspekt ut när de kommer farandes med en plog frampå ^^

 

 

 

Aja... på tal om inget, så gå vi alltid förbi ett bageri på väg hem. De har himla gott frukostbröd och på senare tid har semlorna och semmeltårtorna lockat fruktansvärt. Idag föll vi för frestelsen... men ack va gott det var! Årets första semla - en succé!!!

 

Enslaved...

2010-02-07

Inte en skyffel så långt ögat kan nå...

2010-02-06

... nej, inte en enda! När vi hade fått loss bilen körde vi ut till Ingelsta i jakt på en snöskyffel. Bauhaus hade ingen, Rusta hade ingen, Jula hade ingen ^^ No where to be found! Vi gav upp och handlade lite tröstmat istället ![:P](/img/smilies/wink.png)

 

Väl hemma igen skyndade killarna ner till Arbetets museum, där man hade ställt upp ett 50m långt järnvägsbygge i miniatyr. Hm, nej... jag stannade hemma istället och slösade bort en timme med hjälp av Private Practice.

 

Runt 18:30 plockar några av tjejerna upp mig och sen åker vi ut på landet för en kväll med god mat, dålig musik och massa pladder. Morgondagen blir nog ganska lugn, tyvärr måste jag ta tag i lite föreläsningsanteckningar och gå igenom dem, men jag ska försöka slappa så mycket jag bara kan...

Äntligen helg!

2010-02-05

Usch jag är så trött på skolan... har varit där 08-17 varje dag i två veckors tid nu, det är drygt! Visst har det varit skönt på ett sätt eftersom jag har fått en hel del gjort, men det blir bra jobbigt i längden. Nej, jag behövde en dag när jag fick komma hem från skolan medan det fortfarande var ljust ute.

 

Idag slutade vi till lunch, så Blondie och jag gick in till stan och åt lunch på salladsbaren. Det är verkligen gott, dessutom är det galet stora portioner så man står sig hela dagen! Vi gick in i några butiker och jag hittade faktiskt lite tröjor som jag provade, men alla för lite för stora, så de säckade och det var inte smickrande! Däremot kan jag visa vad jag köpte för några veckor sedan.

 

 

 

Emil är på ingående... Vi ska laga ordning lite piroger, kolla på TV och ha en trevlig fredagskväll i vanlig ordning. Lite snask, frukt och annat gott... Ikväll ska jag njuta av att det inte är skola imorgon ;P

Nu är det verkligen kaos!

2010-02-03

 

Jag brukar som oftast fnysa åt tidningsrubriker såsom "Snökaos drar in över Sverige"... Men nu är jag beredd att säga att jag håller med dem. När vi vaknade i morse och tittade på nyheterna/vädret, så var Östergötland täckt av snöflingor. Jag muttrade lite - "Men åååh, då har det alltså snöat mer inatt?!", varpå Blondie satte sig upp i sängen och tittade ut... "Ja, å det kräker ner snö! Det blåser åt alla håll!"

 

Snö är jättemysigt, snö är vackert och det ska vara vitt under vintermånaderna... men måste det envisas med att kommer MER snö?! Räcker det inte med de decimeterna som redan ligger här???

 

 

 

Nåväl, igår satt vi i skolan hela dagen... 08-17. Sen var jag helt mos i huvudet när jag gick hem. Jag slog mer ner framför datorn, men förflyttade mig ganska snart till soffan, mer än så åstadkom jag inte ^^ sånär som på lite matlagning. Jag har hursomhelst en lite rolig bild på en matteuppgift från igår... enjoy! ![:P](/img/smilies/wink.png)

 

 

Vackra vinterpeking :)

2010-02-01

I lördags var det helt underbart väder här nere i Norrköping och det var det säkert i övriga Sverige också. Vi passade iallafall på att klä oss varmt och tog en lång promenad i solen och de dryga -10ºC som erbjöds. Vi gick ner mot strömmen och tog ett varv runt Rhododendrondalen innan vi fortsatte i vinterlandskapet.